SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'81 Milyon YTL'lik Ürün Sigortalı'

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Tarım İl Müdürü Ahmet Güldal, geçtiğimiz nisan ayında kayısıları dondan zarar görüp de tarım sigortası yaptırmış olan çiftçilerin paralarının eylül 2007 sonuna kadar ödeneceğini söyledi.

Malatya İl Genel Meclisi'nin toplantısında Tarım İl Müdürlüğü'nün 2008 yılı yatırım teklifleri görüşüldü. Meclis Başkanı Abdurrahman Atay'ın başkanlığındaki toplantıda konuşan Tarım İl Müdürü Ahmet Güldal, Tarım Sigortası ödemeleri ile ilgili bir soru üzerine, "Tarım Sigortası'na en fazla başvuru Malatya'dan olmuştu. 7 bin 713 poliçe ile 81 milyon YTL tutarında bir ürün teminat altına alınmıştı. Tarım Sigortası bedelleri eylül ayı sonu kadar ödenecektir. Bize bu şekilde bir bilgi geldi. Tarım İl Müdürlüğü olarak bizim Tarım Sigortası ile bir bağlantımız bulunmamaktadır, sadece çiftçilerimize yardımcı oluyoruz" dedi.

Kuraklık başvuruları kapsamında yapılan 10 bin 989 adet dosya ile ilgili çalışmaların devam ettiğini söyleyen Güldal, Meyvecilik Araştırma Enstitüsü ile yaptıkları çalışma kapsamında 4 bin böğürtlen fidanının dağıtıldığını kaydetti. Gıda denetimleri için araç talebinde bulunduklarını kaydeden Güldal, Malatya'da üretilen karanfillerin özelikle Sivas ve Kayseri bölgesine satıldığını da aktardı.

Bu yıl kuş gribi için alınan malzemelerin kullanılmadığını belirten Güldal, hastalıklara karşı her zaman tedbirli
olduklarını da ifade etti. Güldal, "Uzaktan Algılama ile Ürün Tespiti Projesi"ni de 2008 yılında başlatacaklarını aktardı. Tarım Müdürlüğü'nün 2008 yılı yatırım teklifleri komisyona havale edildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız