SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"82 Milyon TL Ödemişiz"

0
Güncellendi - 2015-12-27 16:33:03
A- A+ PAYLAŞ

Devlet destekli tarım sigortaları acente bilgilendirme, tanıtım ve eğitim toplantısı yapıldı. 

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Salonu'nda düzenlenen toplantının açılışında konuşan MTSO Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, "TÜİK’in açıkladığı son ihracat rakamlarına baktığımızda, yaklaşık 356 milyon dolar ihracatla Malatya, Doğu Anadolu bölgesinde en fazla ihracatı arttıran il oldu. Ama, kayısı ve kuru meyvedeki ihracatımız ise 181 milyon dolardır. Kayısı yıllık ortalama 330 milyon dolarlar arasında döviz girdisi sağlıyor. Kayısı 50 bin aileyi ilgilendiren bir ürün. 10 yılda 330 milyon dolarları, 1 milyar dolarlara yükseltmek için herkes üzerine düşeni yapmalıdır" ifadelerini kullandı.

"TARSİM ve çiftçimizden kaynaklanan eksiklerle istenilen seviyeye ulaşamadık" diyen Erkoç, tarım sigortasının önemini anlattı.

Sigorta Acenteleri Derneği Başkanı Ayhan Altıok ise, yetkili acentelerle çalışılmasını önerip, yetkili olmayan kişilere sigorta yaptırılınca sorunlar yaşandığını vurguladı.

TARSİM Malatya Bölge Koordinatörü Sabri Akın da, "Malatya’da hemen hemen 3 yılda bir, bazı bölgelerde hemen hemen her yıl don hasarı yaşanmaktadır" diyerek, "Kayısı üreticilerinin yüzde 14-17 arası ürününü sigortalı yaptırıyor. Son 5 yılda üretici 36 milyon TL sigorta primi ödemiş. Karşılığında ise 82 milyon TL tazminat ödemişiz" şeklinde konuştu.

"Üretici, acente ve eksper temel unsurları arasındaki koordineyi iyi sağlarsak, ilimize ve ülkemize katkı sağlamış oluruz" diyen Akın, acentelerin tarım sigortası konusunda gerekli donanıma sahip olmaları gerektiğini kaydetti.

"Dolu son birkaç yıldır risk oluşturmaya başladı. İklimsel tahminler de tutmuyor" diyen Akın, baraj sahiline yakın köylerin poliçe kabullerinin 26-28 Şubat’ta sona ereceğini bildirip, üreticilerin ürün sigortasında acele etmelerini istedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız