SON DAKİKA
SON DEPREMLER

82 Yaşında Hukuk Fakültesi'ni Bitirdi

0
Güncellendi - 2015-12-27 23:45:35
82 Yaşında Hukuk Fakültesi'ni Bitirdi
A- A+ PAYLAŞ

Aydın’da yaşayan 1932 doğumlu Mustafa Genç, yüzde 90 görme özürlü olmasına rağmen özel aparatlarla ders kitaplarını okuyup Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun oldu. Gençlere örnek olmak ve azmettikten sonra başarıya ulaşılabileceğini göstermek amacıyla 80 yaşından sonra yeniden öğrenci olup üniversite okuduğunu belirten emekli öğretmen Mustafa Genç, bu yaştan sonra yeniden çalışmayacağını ancak 21 Eylül günü Ankara’da düzenlenecek törenle alacağı diplomasını saklayacağını belirtti.

Aydın’ın Söke ilçesinde yaşayan Mustafa Genç, öğretmenlik yaparak 4 çocuğunu okutup büyüttükten sonra yeniden öğrencilik hayatına başlayıp 83 yaşında Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ni bitirdi. Gözleri yüzde 90 oranında görmediği için özel aparatlarla ders kitaplarını okuyarak sınavlara hazırlanan Mustafa Genç’in bu azmi duyanları şaşırtırken, Genç, "Emekli arkadaşları görüyorum. Pek çoğu kahve ve sokak kültürü ile yaşıyor. Ben böyle bir kültüre sahip değilim. Bir ideal uğruna okudum" dedi.

Aydın’ın Söke ilçesinde dünyaya gelen Mustafa Genç, ortaokuldan sonra Diyarbakır Öğretmen Okulu’nda 3 yıl eğitim gördü. Genç, 1952 yılında öğretmen olup ülkenin değişik bölgelerinde 1979 yılına kadar görev yaptıktan sonra emekli oldu. Öğretmenlik yıllarında da sürekli okuyan Mustafa Genç, öğrencilerine de sürekli okumayı tavsiye etti. Öğretmenlik yaparken 1955-56 yıllarında Aydın Lisesi’ni bitirerek lise diploması alan Mustafa Genç, 1956 yılında üniversite sınavına girip Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ni kazandı. 2’si kız 4 çocuk babası olan öğretmen Mustafa Genç, o dönemlerde yaşadığı ekonomik sıkıntılar nedeniyle üniversiteyi okuyamadı. Bakanlar Kurulu kararı ile 1971-74 yılları arasında Yunanistan Dedeağaç Vilayet Merkezi’nde görev yapan Mustafa öğretmen, 1979 yılında emekli oldu.

“YARIM ASIR SONRA KAYDINI YENİLEYİP HUKUK FAKÜLTESİNDEN MEZUN OLDU”

Çalıştığı dönemde hem ev idare etmenin hem çocukları okutmanın hem de üniversite okumanın ekonomik açıdan çok zor olduğunu belirten Mustafa Genç, “1952 yılında evlendim. 2’si kız 4 çocuğumuz oldu. Okumayı çok istiyordum ama üniversiteyi kazandığım yıllarda 137 lira aylık alıyordum. Ankara’ya gidip gelmek de ciddi masraftı. Ekonomik nedenlerden dolayı okuyamadım. 1998 yılında af çıkınca 1956 yılında Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ne yaptırdığım kayıt ile okumaya karar verdim. Birçok kişi, ‘Okuyamazsın’ dedi. Yaşlandığım için gözlerim de yüzde 90 oranında görmez oldu. Buna rağmen azmettim. Özel aparatlarla ders kitaplarını okuyup sınavları başarı ile vererek 58 yıl önce kayıt yaptırdığım okulumdan mezun oldum” dedi.

Adeta azmin sembolü olan 82 yaşındaki yüzde 90 görme engelli Mustafa Genç, diplomasını 21 Eylül’de Ankara’da düzenlenecek törenle alacak.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız