SON DAKİKA
SON DEPREMLER

827 Öğrenciye Trafik Eğitimi

0
Güncellendi - 2016-11-09 17:44:16
827 Öğrenciye Trafik Eğitimi
A- A+ PAYLAŞ

Yeşilyurt Belediyesi tarafından ‘Yeşil Hilal‘ Projesi kapsamında Fahri Kayahan Bulvarında 5 bin 122 metrekare alan üzerine inşa edilen Çocuk Trafik Eğitim Parkında 827 öğrenciyi ağırlayan Trafik Parkında hafta içi 4’ncü hafta sonları ise 5’nci ve 6’ncı sınıf öğrencilerin yanısıra  anaokullarındaki öğrencilere eğitimler veriliyor.

Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat ve Yeşilyurt Kaymakamı Nesim Babahanoğlu, Çocuk Trafik Eğitim Parkını ziyaret ederek öğrencilerle bir araya geldi. Trafik Eğitim Parkı hakkında Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat’tan bilgiler alan Kaymakam Babahanoğlu, trafik işaretlemelerinden trafik ışıklarına ve yaya geçitlerine kadar her türlü ayrıntının düşünüldüğü minyatür trafik parkurunu gezdi.

“5 BİN ÖĞRENCİMİZE TRAFİK KURALLARIYLA İLGİLİ TEMEL EĞİTİMLER VERECEĞİZ”

Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, 2016-2017 Eğitim-Öğretim Yılının sonuna kadar beş bin öğrenciye uzman eğitmelerin gözetiminde trafik kuralları hakkında teorik ve eğitimler verileceğini söyledi.

14 Ekimden bugüne kadar 827 öğrencinin eğitime tabi tutulduğunu dile getiren Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, “Geleceğin sürücü adayları çocuklarımızın daha bilinçli yetişmelerine imkân tanımak adına uzman eğitmenler gözetiminde trafik kuralları teorik ve uygulamalı olarak öğretiliyor. Çocuklarımız bir yandan teorik ders görürken diğer yandan trafik parkurunda direksiyon başına geçerek trafik kurallarını eğlenerek öğreniyorlar. Çocuklarımızın her türlü bilgiyle donatılmış şekilde geleceğe hazırlamak ülkemizin gelişmişlik düzeyine ciddi şekilde katkı sağlayacaktır. Çocuklarımız bu parkımızda trafik kurallarına ilişkin tüm bilgilerle donatılacak. Trafik kuralları küçük yaşta öğrenilince daha kalıcı olacağını ve çocuklarımızın trafik bilinciyle büyüyecekleri için ileride kurallara daha iyi uyacaklarına inanıyorum” diye konuştu.

BAŞKAN POLAT, “ÇOCUKLARIMIZ HEM EĞLENİYOR, HEM DE ÖĞRENİYOR”

Trafik kurallarının uzman ekipler tarafından öğrencilere detaylı olarak anlatıldığını sözlerine ekleyen Başkan Polat, “Çocuklarımız burada öncelikle teorik eğitime tabi tutulduktan sonra uygulamalı eğitime geçerek yaya yolu kullanımı, sinyalizasyon kuralları, bisiklet yolu kuralları ve yaya üst geçidi kullanımını öğreniyorlar. Akülü araç ile uygulama trafik kurallarını birebir yaşayan çocuklarımız, benzin istasyonu, tribün, alt ve üst geçitler ve trafik levhalarının yerleştirildiği geniş bir alanda eğitime tabi tutuluyor. Öğrenci kardeşlerimiz eğitimler sırasında bir yandan eğlenirken diğer taraftan temel trafik kuralları hakkında bilgiler alıyor. Bugüne kadar 827 öğrencimizi misafir ettik, Eğitim-Öğretim Yılının sonuna kadar bu rakamı inşallah beş bine ulaştıracağız” dedi.

“YEŞİLYURT BELEDİYESİ KALICI VE NİTELİKLİ HİZMETLER ANLAMINDA HEP ÖN PLANDA”

Yeşilyurt Kaymakamı Nesim Babahanoğlu ise, Çocuk Trafik Eğitim Parkında geleceğin sürücü adaylarına faydalı ve kalıcı bilgilerin verildiğini söyledi.

Yeşilyurt Belediyesinin ilçenin hem bugününe hem de yarınlarına yönelik önemli hizmetlerde bulunduğunu ifade eden Kaymakam Babahanoğlu, “ Yeşilyurt Belediyemiz temizlik, çevre, yeni sosyal yaşam alanları, modern yollar, alt ve üst yapı çalışmaları başta olmak üzere geniş yelpazede sürdürdüğü hizmetlerle farkını ortaya koyuyor. 60’ın üzerindeki park alanıyla birlikte kent sakinlerine kaliteli alanlarda dinlenme, spor yapma ve sosyalleşme imkânı sunan Belediyemiz bunun yanı sıra sosyal, kültürel ve eğitim alanında geleceğimize yönelik faydalı projelerini teker teker uyguluyor. Sempozyumlar, paneller ve kültürel etkinliklerin bazılarını bizimle ortaklaşa yaparken bazılarını ise bizzat sürdürüyorlar. Bizlerde tüm bu çalışmaları yakından takip ediyoruz ve destek veriyoruz. Faydalı hizmetleri gördükçe bizlerde ziyadesiyle mutlu oluyoruz” dedi.

“ÇOCUKLARIMIZIN ERKEN YAŞLARDA TRAFİK KURALLARINI ÖĞRENMELERİ SEVİNDİRİCİ”

Konuşmasının devamında çocukları geleceğe hazırlarken temel bilgilerin zamanında verilmesinin öneminden bahseden Kaymakam Babahanoğlu, ilçedeki beş bin öğrenciye trafik kurallarının öğretilecek olmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Babahanoğlu, “Çocuk Trafik Eğitim Parkında trafik kurallarıyla ilgili her şey düşünülmüş, projenin tüm detayları trafik kurallarının temel bilgilerini öğrenmek için yeterli ve güzel bir eğitim alanı olmuş. Böylesine faydalı ve geleceğe yönelik hizmetleri halkımızla buluşturan Belediye Başkanımız Hacı Uğur Polat ve ekibine teşekkürlerimi sunuyorum. Belediyemizin bu hizmet atağı ve çalışmaları gelecek adına bizlere umut aşılıyor. Bu hizmetlerin devamlı olmasını temenni ediyorum. İnşallah Malatya’mız ve Yeşilyurt İlçemizi daha güzel günler bekliyor” dedi.

Bülten

trafikçocuk

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız