SON DAKİKA
SON DEPREMLER

83. Cumhuriyet Bayramı..

A- A+ PAYLAŞ

29 Ekim 1923'te Cumhuriyetin ilanının 83'üncü yıldönümü dolayısıyla, Malatya'da 28 ve 29 Ekim tarihlerinde yapılacak olan kutlamaların programı açıklandı. 28 Ekim Cumartesi günü Valilik önünden Fuzuli Caddesi ve Kanalboyu'nu takiben Atatürk Anıtı'na kadar "Cumhuriyet Yürüşüyü" gerçekleştirilecek. Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla, yasa gereği "tatil günü açma" izni olan dışındaki tüm işyerlerinin kapalı olması, bunun da belediye tarafından denetlenmesi, ayrıca işyerlerine bayrak asılması zorunlu.. Ancak, Malatya Belediyesi geçtiğimiz aylarda aldığı bir kararla, tatil günü işyeri açma ruhsatı konusundaki yetkiyi 30 iş grubundan 70'in üzerine çıkarmış, hemen hemen işyeri açma izni verilmeyen meslek grubu kalmamıştı.. Belediyenin, geçmiş yıllarda da pek önem verilmeyen "bayrak asma ve işyeri açma" konusundaki denetim görevini bu yıl nasıl yapacağı merak konusu oldu. Bu arada, yine "Cumhuriyet Yürüyüşü" konusunda ciddi bir organizasyon yapılıp yapılmadığı da merak edilenlerden biri.. 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla yine aynı amaçlı ve aynı güzergahlı olarak düzenlenen "Gençlik Yürüyüşü"ne, ciddi ve yeterli organizasyon yapılmadığı için katılım sadece öğrencilerle sınırlı kalmış, başta Valilik birimleri olmak üzere kamu kurum ve kuruluşlarının çoğunun temsilcileri bu yürüyüşe katılmamışlar, önceki yıllara oranla sönük geçmişti.

KUTLAMA PROGRAMI..
Valilik'ten edinilen bilgiye göre; Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında, 28 Ekim Cumartesi günü saat 12.00'de Valilik önünden Atatürk Anıtı'na kadar Cumhuriyet Yürüyüşü gerçekleştirilecek. Yürüyüşe resmi kurum ve kuruluşların yetkilileri, öğrencilerin yanı sıra vatandaşların da katılabilecekleri belirtildi.

Yürüyüşün sonunda, 12.30'da Atatürk Anıtı'nda çelenk sunma töreni gerçekleştirilecek. Bu törene ildeki tüm kamu kurum ve kuruluşları, özel kuruluşlar katılacaklar.

Cumartesi günü saat 13.15'de Halk Eğitim Merkezi'nde Yrd.Doç.Dr. Makbule Sarıkaya tarafından "Atatürk ve Cumhuriyet" konulu bir konferans verilecek.

Aynı akşam saat 20.00'de Sabancı Kültür Sitesi'nde Malatya Musiki Derneği Türk Sanat Müziği elemanları tarafından "Cumhuriyet Konseri" gerçekleştirilecek.

29 EKİM PAZAR..
29 Ekim Pazar günü İnönü Kapalı Çarşısı önünde geçit töreni düzenlenecek. Geçit töreni 10.00'da Vali, Garnizon Komutanı ve Belediye Başkanının tören grupları ile vatandaşların bayramını kutlamalarıyla başlayacak. İstiklal Marşı'nın eşliğinde göndere bayrak çekilmesinin ardından, günün anlamını belirten konuşmalar yapılacak, şiirler okunacak.

Daha sonra öğrenci grupları ile askeri birlikler tören geçişi yapacaklar. Geçit töreninin son bölümünü; askeri birlikler, polis güçleri ile bazı kamu kuruluşlarının yanı sıra meslek örgütlerinin motorize geçişi izleyecek ve tören sona erecek.

Pazar akşamı saat 19.00'da Altın Kayısı Otel'de Cumhuriyet Resepsiyonu verilecek.

ESNAFA BAYRAK ÇAĞRISI..
Öte yandan Malatya Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği Başkanı Şevket Keskin, esnaflara bayrak uyarısı yapıp, Cumhuriyet Bayramı nedeniyle işyerlerini bayraklarla donatmalarını istedi.

"Cumhuriyete sahip çıkmak, onu dimdik ayakta tutmak ve geleceği taşımak hepimizin görevidir"diyen ESOB Başkanı Şevket Keskin, "Son günlerde Türkiye Cumhuriyeti Devletimizin üniter yapısı ve bütünlüğüne karşı yapılan sistemli ve planlı saldırılara karşı esnaf ve sanatkarlarımız, işyerlerine Türk Bayrağımızı asarak en iyi cevabı verecektir."şeklinde belirtti.

Keskin, 28 Ekim Cumartesi günü saat 13,00'den itibaren işyerlerine Türk Bayrakları asılıp, esnafların görevlerini en iyi şekilde yerine getireceklerine inandığını kaydetti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız