SON DAKİKA
SON DEPREMLER

83 Projeye 20 Milyon TL,,

A- A+ PAYLAŞ

2010 yılında Malatya'daki sulama yatırımlarına toplamda 20 Milyon TL harcandığı öğrenildi. Köye dönüşün başladığı Malatya'da, son 30 yılın en büyük projelerinin gerçekleşmesinin de etkili olduğu vurgulandı.

83 PROJE TAMAMLANDI

37 kapalı sistem sulama projesi , 25 Açık kanal sulama projesi , 1 Gölet projesi , 17 Basınçlı sulama projesi , 3 Sulama havuzu projesi olmak üzere toplam 83 proje tamamlandı. 8 ayda yapılan ve 20 Milyon TL harcanan bu projelerle, 187 bin dekar alanın sulamaya kavuşturuldu.Bu projelerden 9 bin 500 çiftçi ailesi faydalandı.

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Sami Er, yapılan hizmetlerle ilgili şu açıklamada bulundu: "İhtiyaçları tespit edilen köylümüze,325 bin metre sulama borusu temin edilmiş olup, sulama ağı genişletme çalışmalarına devam ediyoruz.

Projeler çiftçilerimizle birlikte 14 ilçedeki 85 köy ve 95 mezrada gerçekleşti. Ömrü bitmiş birçok sulama tesisi yenilendi. Çiftçimiz toprağına dönüşü sağlandı. Köye dönüşler başladı. 14 ilçede 83 yeşeren proje hayata geçirildi.

2010 yılının ilkbahar aylarında ihaleleri yapılan projelerin uygulamalarına mayıs ayından itibaren başlanılmıştır. Yılsonu itibarı ile toplam 83 adet sulama projesi uygulanmış olup; bu projeler için 10 milyon TL kurum bütçesinden, 10 milyon TL de İller Bankası'ndan borçlanma gerçekleştirilmiştir.

187 bin dekar sulamaya kavuştu, 95 bin kişi bu projeden faydalandı. Uygulanan bu proje ile kentten köye göç başladı."

Su kaynaklarının azalmasının özellikle kayısı üreticilerini zor durumda bıraktığını belirten Sami Er, "İlimizde de özellikle kayısı üreticilerini zor durumda bırakmıştır. İlimizin hakim bitki deseni olan kayısı dikili alanlarda yapılan salma vahşi sulama yöntemi, mevcut kaynakların hoyratça kullanılmasına neden olmaktadır. Sulamadaki yatırımlar ile tesislerin acil olarak kapalı sisteme alınması, mümkün olmayan yerlerin ise onarımlarının yapılarak mevcut kaynakların verimli kullanılması hedeflenmiştir" dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız