SON DAKİKA
SON DEPREMLER

830 Ev Ağır Hasarlı

0
Güncellendi - 2015-12-28 05:40:49
830 Ev Ağır Hasarlı
A- A+ PAYLAŞ

29 Kasım Pazar günü 02.28'de meydana gelen ve merkez üssü Hekimhan’ın Dursunlu Mahallesi olan 5.1 şiddetindeki deprem sonrasında, bölgeye giden hasar tespit ekipleri çalışmalarını sürdürüyor. Dursunlu Mahallesi ile birlikte bölgede etkili olan depremde özellikle 40-50 yıllık olan kerpiç evlerde ağır hasara neden olan çatlaklar oluşmuştu.

4 BİN 400 EV KONTROL EDİLDİ

AFAD ile Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’ne bağlı ekipler tarafından 9 günlük sürede yapılan hasar tespit çalışmaları kapsamında yaklaşık 4 bin 300 ev için ön hasar tespiti yapıldığı, bunlardan yaklaşık 830 ev için “ağır hasarlı” raporu tutulduğu öğrenildi.  Ekiplerin çalışmalarını tamamlamadığı ve ağır hasarlı ev sayısında rakamın yükselebileceği ifade ediliyor.

AFAD Genel Müdürlüğü’nden ise 2 uzman mühendisin bölgeye gelerek durum hakkında çalışma yürüttüğü de öğrenildi.

30 KONTEYNER VE 100 ÇADIR

Hekimhan bölgesinde etkili olan Doğanşehir ve Kuluncak ilçesinde de evlerin hasar gördüğü deprem nedeniyle 9 günlük sürede AFAD İl Müdürlüğü ekiplerince yapılan çalışmalarda, evlerinde oturmayacak durumda bulunan vatandaşlara toplamda 30 konteynır ile sobalı 100 adet çadır dağıtıldığı belirtildi.

AFAD ekiplerince vatandaşlara dağıtılan konteynerlerin su ve kanalizasyon bağlantılarının Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından dünden itibaren yapılmaya başlandığı öğrenilirken, FEDAŞ ekiplerince de konteynerlere elektrik bağlantısı için bölgeye ekip görevlendirildiği kaydedildi.

AFAD ekiplerince dağıtılan konteynırlarda ısı sorununu çözümü için ise vatandaşlara ısıtıcı verildiği belirtildi.

Konteynerlerin AFAD’ın Ağın ilçesindeki deposundan TIR’larla getirilerek dağıtıldığı, 30 olan konteynır sayısının artabileceği ifade ediliyor. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız