SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"84 Milyonluk Yatırım Yapılacak"

0
Güncellendi - 2015-12-27 17:44:45
A- A+ PAYLAŞ

Fırat Elektrik Dağıtım A.Ş.(FEDAŞ)'nin, Malatya'nın da içerisinde bulunduğu bölgede, bu yıl geçen yıla oranla yüzde 30'luk artışla toplam 84 milyon liralık yatırım öngördüğü, ayrıca hizmetlerin iyileştirilmesine yönelik çalışmalar yapılmakta olduğu bildirildi.

FEDAŞ tarafından konuya ilişkin yayınlanan basın bülteni şöyle:

“Elazığ, Malatya, Tunceli ve Bingöl illerini kapsayan görev bölgesinde hizmet vermekte olan Şirketimiz, dağıtım sisteminde gerçekleştirdiği yatırım ve bakım onarım çalışmaları ile hizmet kalitesini en üst seviyeye çıkartmak ve sürdürmek amacıyla çalışmalarına devam etmektedir.

2012 yılında bölgemizde toplam 65 milyon TL yatırım yapılmıştır. Malatya için; Batı Çevre Yolu Çıkışı Yer Altı Şebekesi, Merkez Yer Altı Şebekesi ve Malatya-Hekimhan Yolu işleri, Elazığ için; Merkez Nene Hatun - Ambar KÖK Ring Hattı, Arıcak Erimli Afet Konutları, Baskil Köy Hizmetleri yer altı şebekesi, Bingöl için; Merkez Kültür Mahallesi yer altı şebeke tesisi, Karlıova yer altı şebekesi ve Aşağıköy KÖK – Yelesen Grubu enerji nakil hattı projeleri, Tunceli için ise Atatürk Mahallesi, Beşoluk-Ataçınar ile Aktuluk-Demirkapı enerji nakil hattı gibi büyük ölçekli projeler hayata geçirilmiştir. Bunun yanı sıra çeşitli köy şebekesi yenileme ve muhtelif aydınlatma tesisi faaliyetlerinde bulunulmuştur. Köy statüsünde olup bu güne kadar elektrik verilmeyen iki köyden Bingöl Genç İlçesi Sağgöze ve Doğanlı köylerine 2012 yılında ilk defa Şirketimizce elektrik verilmiş, aynı bölgedeki Geyikdere köyü de 2013 yılında elektrik verilmek üzere 2013 yatırım programına alınmıştır. 

2013 yılında ise toplam 84 milyon TL yatırım öngörülmektedir. Planlamalarımız arasında yer alan bazı büyük ölçekli projeler Malatya için; Merkezde yeni 28 trafo bölgesi yenileme çalışmaları, Doğu Yolu çıkışı yer altı şebekeleri, Merkez Aytaçpaşa Caddesi 34,5 Kv dönüşüm projesi, Elazığ için; Merkez Üniversite Mahallesi Şebeke Yenileme Çalışmaları, Karakoçan Merkez Şebeke Yenileme ve Merkez Kültür Sağlık Ocağı 34,5 Kv Dönüşüm Projeleri; Bingöl için; Recep Tayyip Erdoğan Mahallesi yer altı şebekesi, Merkez Kervansaray orta refüj aydınlatma, Solhan Gençtavusköyü ve Mezralarının köy şebeke ve enerji nakil hattı projeleri, Tunceli’de ise Merkez Gömemiş Köyü Şebeke Yenileme projesi, Çemişgezek Paşacık Köyü şebeke yenileme projesi ve Mazgirt Doğanlar enerji nakil hattıdır. Bununla birlikte, faaliyet alanımızda yer alan illerde enerji kalitesi ve tedarik sürekliliğine yönelik Coğrafi Bilgi sistemleri ve Kompanzasyon projeleri gibi şebeke işletim sistemi yatırımları yapılacaktır. Köy şebekesi yenileme ve muhtelif aydınlatma tesisi faaliyetlerimiz ise bu yıl da devam edecektir. 

Şirketimiz, yüksek tüketimli müşteriler ile aydınlatma sayaçlarının uzaktan okunmasına imkân sağlayan teknoloji ile Otomatik Sayaç Okuma Sistemine geçmiş olup, proje faaliyetleri 2013 Yılı içinde tamamlanacak şekilde hızla sürdürülmektedir.

Ayrıca Şirketimize yapılan ve yeni yatırım gerektiren yazılı başvuruların zamanında cevaplanması ve çözüme kavuşturulması amacıyla Müşteri Talep Yönetim Sistemi hizmete girmiştir. Bu kapsamda tüm yazılı başvuruların çözüm süreci takip altına alınmış olacak, değerlendirme ve planlama imkanı sağlanmış olacaktır.”

Açıklamanın ardından Fırat Elektrik Dağıtım A.Ş. Şirket Müdürü Şerif Doğru; Müşteri memnuniyetinin artırılmasına yönelik olarak bu yıl Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu yatırım bütçesinde daha önceden hedeflenmiş rakamın tüm şartları zorlayarak üzerine çıktıklarını ve geçen yıla göre %30 daha fazla yatırım planladıklarını belirterek, 2013 yılı tesis yatırım projelerinde saha çalışmalarının mayıs ayı içinde başladığını ve bu yatırımlar ile birlikte elektrik tedarik sürekliliğinde iyileşmeler sağlanarak kesinti süre ve sıklığında önemli oranda azalma hedeflendiğini vurguladı."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız