SON DAKİKA
SON DEPREMLER

85 Milyon Dolarlık Yatırım

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, "Organize sanayi bölgesinde 2. arıtma tesisi, 15 Temmuz'a kadar bakanlık tarafından ihale edilecek" dedi.

MTSO Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç'a, organize sanayi bölgesindeki arıtma tesisinin yetersiz kalmasından dolayı çevreye zarar vermesi nedeniyle kapasite arttırımı için ihalenin Haziran ayında yapılacağına ilişkin yapılan açıklamalar soruldu. "Sanayileşirken çevreyi kirletmeye kimsenin hakkı olmadığını hep söyledik. 20 ilin organize sanayi bölgesinde arıtma tesisi var. Biri de Malatya'dadır. Ancak, organize sanayi bölgesi kalabalıklaşınca kapasite yetersiz kaldı. İkinci bir arıtmaya ihtiyaç duyuldu" diyen Erkoç, "İlgili bakanlığa başvuru yapıldı. Haziran ayı sonu itibarıyla buranın ihalesinin yapılacağını düşünüyorduk. Ancak bürokrasi nedeniyle uzadı. 15 Temmuz'a kadar bakanlık tarafından ihale edilmesini bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

2. arıtma tesisinin ihale bedelinin 20 milyon dolar olduğuna dikkat çeken Erkoç, "Suyu doğal renginde akıtacağız. Sanayileşirken çevreyi kirletmeye kimsenin hakkı yok dedik ve yine diyoruz" şeklinde konuştu.

2. Organize Sanayi Bölgesi'ne yatırımların devam ettiğini, buraya sadece 7 firmanın yatırımının 85 milyon dolar olduğunu bildiren Erkoç, "Bilindiği gibi daha önceden de 1. Organize Sanayi'de arsa alıp da yatırım yapmayanlara bir süre vermiştik. Bu sürede yatırım yapmayanların arsalarını tek taraflı olarak alıp, yeni yatırımcılara sunmuştuk" ifadelerini kullandı.

Erkoç, 1. Organize Sanayi Bölgesi'nin devamında oluşturdukları 12 bin 500 dönüm alanında 3.organize olarak veya 1. Organize'nin devamı olarak tapusunu aldıklarını da hatırlattı.

CHP'NİN ZİYARETİ..
Bu arada Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Malatya il yönetimi, Malatya Ticaret ve Sanayi Odası'nı (MTSO) ziyaret etti.

CHP Malatya İl Başkanı Veli Ağbaba, ziyarette yaptığı konuşmada, "Parti yönetimine seçildikten sonra MTSO yönetiminin hayırlı olsun ziyaretine iadeyi ziyarette bulunduk" diyerek, daha sonra şunları söyledi:

"Geçmiş dönemde yaptığımız çalışmaları, Malatya'da tekrar yenilemek istiyoruz. 2000'li yıllarda bir çözüm önerisi sunmuştuk. Sivil toplum kuruluşları ve meslek örgütleri ile partilerin içerisinde yer aldığı il'in sorunlarını içeren rapor oluşturmuştuk. Şimdi de böyle bir çalışma yapmak istiyoruz. İşbirliği içerisinde ilin sorunları raporunu hazırlamalıyız" ifadelerini kullandı.

MTSO Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç ise, 'Sağlıklı demokrasi, güçlü ekonomi' sloganını sürekli söylediklerini ifade edip, "Sivil toplum örgütleri ve siyasi partiler sürekli istişare içerisinde olmalılar. Bu ülkenin ve o ilin şehrin gelişmesi için önemlidir. Biz buna özen göstermeye devam ediyoruz. Oda olarak, ticaretle uğraşan dernek ve odalarımızı bir araya getirip iş platformunu oluşturduk. İki ayda bir bir araya geliyoruz. Resmi olmayan, bir istişare kurulu gibi, il'in sorunlarını tartışıyor, çözüm
önerilerini ortaya koyuyoruz. Bu oluşumu genele yaymamız gerikiyor" ifadelerini kullanıp, "Kişisel hesapları bir kenara bırakıp, Malatya'nın menfaatleri doğrultusunda hareket etmek zorundayız" dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız