SON DAKİKA
SON DEPREMLER

878 Projeye 269.9 Milyon Lira

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Valisi Ulvi Saran, kurum ve kuruluş yöneticileri ile belediye yönetimlerini kent estetiği konusunda uyardı. Saran, kurumların koordinasyon içerisinde çalışma yapmalarını istedi.

Malatya İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Vali Ulvi Saran başkanlığında İl Genel Meclisi Salonu'nda yapıldı. İlçe kaymakamları, kurum ve kuruluşların bölge ve il yöneticileri ile belediye başkanlarının katıldığı toplantıda konuşan Vali Saran, "İlimizin 2010 yılı yatırım programında 8 sektörde toplam 878 adet proje yer almaktadır. Bu projelerin 72 adedi belediyelere aittir. Projelerin 121'i tamamlanmış, 373'ü devam etmekte, 103'ü ihale aşamasında ve 281 projeye ise henüz başlanılmamıştır. Yatırım projelerinin 2010 yılı ödeneği 269 milyon 928 bin TL'dir" şeklinde bilgi verdi.

Vali Saran, "Malatya nüfusunun üçte ikisi şehir merkezinde yaşıyor. Bu kadar büyüm nüfusun yaşadığı bir yerde elbette ki hem mali kaynakların harcanması ve hem de gerekli planlama ve düzenleme çalışmalarının yapılması son derece önem taşıyor. İl genelinde Çevre Geliştirme ve Düzenleme Seferberliği başlatmıştık. Bu seferberlik sadece belediyelerin değil, köy muhtarlıklarının, İl Özel İdaresi'nin resmi kuruluşların, sivil toplum kuruluşlarının tüm kuruluşlarımızın katılımıyla yapılması gerekiyor. Aradan geçen 3 aylık süre içerisinde il ve ilçe merkezleri ile beldelerde arzu edilen düzeye tam olarak gelinememiş olmakla birlikte hatırı sayılır bir mesafe kaydedildi" dedi.

"Siz istediğiniz kadar alt yapı çalışması yapın, eğer bunlar kentteki insanların katkısı ve duyarlılığı ile bütünleşmezse, bu hizmetlerin çok güzel sonuç vermesi ve şehrimizin yüzünü ağartacak şekilde kendisini göstermesi mümkün değil" diyen Saran, kurum ve kuruluşların alt yapı çalışmalarını yürütürken koordinasyon ve işbirliği içinde olması gerektiğini ifade etti.

Toplantıda kurum ve kuruluş temsilcileri yatırımlar ve projeleri hakkında bilgiler verdiler.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız