SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'88 Bin Engelli Var'

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da ilk defa düzenlenen "Özürlüler İçin Yapılı Çevrede Ulaşabilirlik" konulu seminer ilgi gördü.

Mimarlar Odası Malatya Şubesi ile Türkiye Sakatlar Derneği Malatya Şubesi'nin ortaklaşa organize ettiği "Özürlüler İçin Yapılı Çevrede Ulaşabilirlik" konulu seminer Malatya Eczacılar Odası'nın salonunda yapıldı. Seminere Vali Halil İbrahim Daşöz, Belediye Başkan Vekili Tevfik Arpacı, Mimarlar Odası Şube Başkanı Abdurrahman Yavuz, Türkiye Sakatlar Derneği Malatya Şube Başkanı Ali Haydar Koyun, mimarlar vöe davetliler katıldı.

Mimarlar Odası Şube Başkanı Abdurrahman Yavuz, semineri düzenlemekteki amaçlarının kamuoyundaki özürlülere karşı olan duyarlılığı arttırmak olduğunu belirtti. Yavuz, "Hiç birimizin özürlü olmama garantisi bulunmaktadır. Biz, mimar arkadaşlarımızın çalıştığı projelerde özürlülerle ilgili olarak daha etkin ve daha duyarlı bir şekilde hareket etmelerini istiyoruz" dedi.

Türkiye Sakatlar Derneği Malatya Şube Başkanı Ali Haydar Koyun ise, ülkemizde özürlülerle ilgili yasal sıkıntının olmadığını, asıl sıkıntının toplumun özürlülere bakış açısı olduğunu vurguladı. Ali Haydar Koyun, "Toplumun yüzde 13'ü yani Türkiye'de şuanda 9 milyon engelli insan bulunmaktadır. Malatya'da ise 88 bin engelli insan bulunmaktadır. Sokağa çıktığınızda Malatya'da 88 bin insanı görebiliyor musunuz? Göremezsiniz, çünkü ulaşabilir bir çevre yoktur. Normal fiziki binalar ve çevre düzenlemeleri hiç bir zaman biz engelliler düşünülerek yapılmamıştır" diye konuştu.

Malatya Belediye Başkan Vekili Tevfik Arpacı ise belediye olarak engellilere yönelik düzenlemeleri yapmayan binalara ruhsat vermediklerini belirterek, şehir çeşitli noktalarında kaldırım düzenleme çalışmalarının yapılacağını ve bu çalışmalarda engellilerin yaşadığı rampa sorununu çözeceklerini söyledi.

Mimarlar Odası'na düzenlediği etkinlikten dolayı teşekkür ederek, tebrik eden Vali Halil İbrahim Daşöz de yaptığı konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

"Çok önemli bir toplantı. Potansiyel olarak hepimiz birer engelli adayıyız. En büyük eksikliklerimizden birisi duyarlılık eksikliğidir. Konuşmaya gelince çok güzel konuşuyoruz. Engellilerle ilgili fiziki düzenlemeler konusunda büyük eksiklikler olduğunu biliyoruz. Mevzuat konusunda çok güzel düzenlemeler yapıldı. Belediyelerimize ve Mimarlar Odamıza büyük görevler düştüğü kanaatindeyim. Aslında hepimize büyük görevler düşüyor."

Konuşmaların ardın Yüksek Mimar Şehir Plancısı Deniz Çağlayan tarafından katılımcılara seminerle ilgili bilgiler verildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız