SON DAKİKA
SON DEPREMLER

88 Girişimciye Sertifika

0
Güncellendi - 2015-12-28 02:31:42
88 Girişimciye Sertifika
A- A+ PAYLAŞ

Battalgazi Belediyesi ile KOSGEB Malatya Hizmet Merkezi Müdürlüğü tarafından ortaklaşa düzenlenen Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi’ni tamamlayan 88 girişimciye sertifikaları düzenlenen tören ile verildi. Törene, Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Battalgazi Belediye Başkan Yardımcıları Abdulvahap Şerefhanlı, Muzaffer Karakuş, bazı birim müdürleri ve girişimciler katıldı.

Battalgazi Belediyesi meclis toplantı salonunda yapılan törende konuşan Başkan Selahattin Gürkan, Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi’nin girişimciler için fırsat olduğunu söyleyerek; "KOSGEB ile Belediyemiz arasındaki işbirliği içerisinde, girişimcilik kursunda şimdiye kadar 270 kişi yararlanmıştır. 270 kişiden şu ana kadar 20 kişi ise kendi işyerini açmıştır. Kısa süreç içerisinde tekrar geri dönüşüm ve istihdama ve ticarete yönelik bir faaliyet içerinde olan girişimcilerin olması, bizleri ziyadesiyle sevindirmiştir. Özellikle 20 kişiyi de kutluyorum. Bu 270 kişinin müteşebbis olma noktasındaki düşüncelerini, hayallerini ve buradaki eğitim faaliyetlerine katılmalarından dolayı da tebrik ediyorum. Ticaret hakikaten önemli bir hadise. Bu anlamda sizlerin gayret ve çaba içerisinde girişimcilik eğitimini aldınız. Bütün bunların içerisindeki temel yaklaşım insanların hasbi olmasıdır. Siz her türlü tekniği bilirsiniz, ticaretin her türlü formasyonunu bilirisiniz. Siz insan davranışlarındaki olumlu ya da olumsuz entrikaları bilirisiniz. Ancak bütün bunların üstesinden gelecek tek bir asalet davranışı vardır. Oda hasbi olgusudur. Eğer hasbi olursak, muvaffak oluruz. Yaptığımız işi seveceğiz ve içtenlikle yapacağız. Kimseyi aldatma cihetine gitmeyeceğiz. Ne kendimiz aldanan olacağız, nede aldatan olacağız. Kurallar çerçevesinde helal kazanma olgusu içerisinde ticaretimizi yürüteceğiz” ifadelerini kullandı. 

Başkan Gürkan’ın yaptığı konuşma sonrası 88 girişimciye, sertifikaları verildi. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız