SON DAKİKA
SON DEPREMLER

89. Yıl Kutlamaları

0
Güncellendi - 2015-12-27 15:24:02
89. Yıl Kutlamaları
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’da, Cumhuriyet Bayramı’nın 89. yıl dönümü kapsamında Vali Vasip Şahin tebrikleri kabul etti. Valilik binasında gerçekleştirilen tebriklerin kabulünde, Vali Vasip Şahin, protokol üyelerinin Cumhuriyet Bayramı’nın yıldönümünü kutladı. Belediye başkanvekili Selim Pilten, 2. Ordu Komutanlığı Kurmay Başkanı Tümgeneral Burhanettin Aktı, Başsavcı Muzaffer Sayın, askeri ve mülki erkan, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, daire müdürlerinin katıldığı kutlamalar sonunda tören alanına geçildi.

Malatya’da, Cumhuriyet Bayramı’nın 89. yıldönümü sebebiyle geçit töreni düzenlendi. Vatandaşlar tören alanına güvenlik gerekçesiyle üstleri arandıktan sonra alındı. İnönü Caddesi Sümerpark (Abdullah Gül Parkı) önünde düzenlenen geçit töreninde, Vali Vasip Şahin, belediye başkan vekili Selim Pilten, 2. Ordu Komutanlığı Kurmay Başkanı Tümgeneral Burhanettin Aktı, askeri araç üzerinde tören alanında vatandaşların bayramını kutladı.

Geçit töreninde Esnaf Odaları Birliği’ne bağlı odalar tarafından TIR üzerinden vatandaşlara şeker atıldı. Şekerleri almak için geçit alanına koşuşturan çocuklar şekerleri topladı. Bu arada, törene izleyici olarak katılan Türkiye Muharip Gaziler Derneği Malatya Şubesi üyelerinden Kıbrıs Gazisi Mustafa Coşkun, Atatürk ve Bayrak şiiri ile dikkat çekti. Bayrak Şair lakaplı Kıbrıs Gazisi, tribünden töreni izlerken söylediği şiiri ile alkış aldı.

Vali Vasip Şahin, yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Cumhuriyetin 89. yıldönümünde geriye baktığımızda kuruluşundan bu güne ülkemizde her alanda çok önemli değişimlerin, dönüşümlerin ve gelişimlerin sağlandığını bariz bir şekilde görmekteyiz. Eğitimden sanayiye, spordan sanata, sağlıktan sosyal güvenliğe kadar bir çok alanda dünden çok daha ileri seviyeyi yakalayan ülkemiz, muasır medeniyet seviyesini aşma hedefine ulaşma yolunda büyük mesafe katetmiştir. Bu gün her bakımdan kendine güvenen, istikbale umutla bakan, bölgesinde güven ve istikrar unsuru olarak model alınan, dünyada sözü dinlenen bir ülkenin vatandaşı olmanın haklı gururunu yaşamaktayız”

Bugün milletçe bizlere düşen en önemli görevin; dün savaş meydanlarında bu toprakların vatan yapılmasına kanlarını ve canlarını katık eden atalarımızın fedakarlıklarını unutmamak, bu fedakarlığa karşılık elimizden gelen tüm gayretimizle ülkemizi en iyi seviyeye taşımak olduğunu anlatan Şahin, şunları söyledi: "huzur ve barış içinde her alanda dünyanın gıpta edeceği başarıları yakalamak, birliğimize, beraberliğimize her zamankinden daha fazla sahip çıkmak, bunu bozmaya kalkan mihraklara karşı daima uyanık ve dikkatli olarak oynanmak istenen oyunu boşa çıkarmaktır.” 

Şahin, konuşmasında, al bayrağımızın gölgesi altında aziz vatanımızın bağımsızlığı ve bütünlüğü için kahramanca mücadele veren başkomutan Atatürk ve silah arkadaşlarını, kanlarını ve canlarını bu uğurda feda eden aziz şehit ve gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla andı. Cumhuriyet Anadolu Lisesi öğrencileri Gizemnur ve Abdullah Ateş’in şiir okumasından sonra geçiş töreni düzenlendi. Helikopterlerin alçak uçuş gösterisi yaptığı törenin başlangıcında polis, vatandaşları tören bölgesine aldı.

Darende'deki Kutlama

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, Malatya’nın Darende ilçesinde de kutlandı. 

Darende Öğretmenevi’nde düzenlenen bayramlaşmanın ardından güreş alanındaki törende Kaymakam Mehmet Aktaş, Belediye Başkan Vekili Yaşar Çalık ve Garnizon Komutanı Vekili Üsteğmen Ahmet Eren, öğrencilerin ve halkın bayramlarını kutladı. Günün anlamı ile ilgili bir konuşma yapan Kaymakam Aktaş, “Bu haftada iki bayramı bir arada yaşamanın sevinci, heyecanı ve huzuru içerisindeyiz. Yardımlaşma ve paylaşmanın zirveye çıktığı Kurban Bayramı ile başlayan zaman dilimi ertesinde milletçe tek yürek olduğumuz Cumhuriyet Bayramı’na ulaşmış bulunuyoruz” dedi.

Tören, öğrencilerin okuduğu şiir ve Ayvalı Lisesi öğrencilerinin gösterilerinin ardından resmi geçit töreni ile sona erdi.

FOTOĞRAFLAR: Selahattin GÖKATALAY (Görüş Gazetesi)

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız