SON DAKİKA
SON DEPREMLER

899 Okulda Ders Başı

0
Güncellendi - 2016-09-19 15:45:26
899 Okulda Ders Başı
A- A+ PAYLAŞ

2016-2017 eğitim-öğretim yılı 19 Eylül Pazartesi günü başlıyor. Eğitim yılı nedeniyle Malatya Merkez’deki ilköğretim haftası kutlama töreni Battalgazi Özel İdare İlkokulu’nda saat 10.00’da yapılacak.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından eğitim-öğretim ılına ilişkin belirlenen takvim konusunda yapılan açıklamada, “2016-2017 eğitim öğretim yılı birinci dönemi 19 Eylül 2016 Pazartesi günü başlayacak ve 20 Ocak 2017 Cuma günü sona erecek. Yarıyıl tatili, 23 Ocak 2017-3 Şubat 2017 tarihleri arasında yapılacak. İkinci kanaat dönemi ise 6 Şubat 2017 Pazartesi günü başlayacak ve 9 Haziran 2017 Cuma günü sona erecek. 2017-2018 eğitim öğretim yılı ise 18 Eylül 2017 Pazartesi günü başlayacak.” denildi.

Bu arada Malatya Milli Eğitim Müdürlüğü’nün resmi internet sitesinde yer alan bilgide, 2016- 2017 eğitim ve öğretim yılına girilirken Malatya’da toplam 899 ilkokul, ortaokul ve lisenin bulunduğu, bu okullardaki derslik sayısının 6 bin 969 , öğrenci sayısının 186 bin 092, öğretmen sayısının ise 12 bin 360 olduğu bildirildi.

MESAJLAR

Bu arada eğitim yılının başlaması ve İlköğretim Haftası dolayısıyla Vali Mustafa Toprak ile Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan birer mesaj yayınladılar.

Malatya Valisi Mustafa Toprak

Vali Mustafa Toprak İlköğretim Haftası nedeniyle yayınladığı mesajda şunları ifade etti:

“Eğitim Ordumuzun Kıymetli Neferleri! Saygıdeğer Anneler ve Babalar! Sevgili Öğrenciler!

Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk’ ün ‘Eğitimde feda edilecek tek bir fert yoktur’ ifadesinin kılavuzluğunda Cennet Ülkemizin aydınlık yarınlarının, Aziz Milletimizin istikbalinin emanet edileceği çocuklarımızın ilim deryasına kulaç atacağı bir eğitim öğretim yılını daha Milletçe karşılamaktayız.

Bilinmelidir ki hikmeti, hakikati ve güzel olanı aramak maksadıyla yapılan, tabir-i caizse beşikten mezara kadar devam bir yolculuktur eğitim. Sarsılmaz bir azim, değişmez bir kararlılık ve önlenemez bir heyecan isteyen bu irfan yolculuğu yediden yetmişe tüm insanlığa birbirinden güzel hedefler belirlemektedir ki güneş ıskalansa bile yıldızlara doğru yeni bir istikamet çizmektedir. Yüce Dinimizin “Oku” Emr-i İlahisiyle başlıyor olmasının ve bu ulvi emrin taçlandırıldığı “Hiç bilenlerle bilmeyenler bir olur mu” İlahi mesajının taşıdığı sır da işte tam olarak budur!

Birbirinden Kıymetli Öğretmenlerimiz!

Ülkemizin geleceğinin mimarları olduğunuzdan şüphemiz yoktur! Bu münasebetle öğrencilerinize bilgiyi aktarmaktan ziyade bilgiye ulaşmanın ve onu paylaşmanın yollarını göstereceğinizden, çağın gereklerine vakıf, özgüveni tam, hedefini bilen şahsiyetler olarak yetiştireceğinizden eminim. Bu zor, meşakkatli fakat kutsal görevinizde sizlere başarılar diliyorum!

Çok Değerli Anneler ve Babalar!

Eğitimin ailede başladığı, okulda geliştiği ve toplumda olgunlaştığı gerçeğinden hareketle bin bir cefa ve fedakârlıkla büyüttüğünüz ciğerparelerinizin geleceğe hazırlanmasında okul yönetimleri ve öğretmenlerimizle sürekli işbirliği sağlayacağınıza inanıyorum. Çünkü çocuklarınızın ilk öğretmenleri ve onları en iyi tanıyanlar sizlersiniz. Dolayısıyla onlara güveniniz, güven veriniz, başarısızlık durumlarında onlara umut aşılayıp hayata bağlayınız. Avucunuzda tuttuğunuz kuş misalidir evlatlarınız; ellerinizi çok açarsanız kaçırır, çok sıkarsanız boğarsınız onları. Bu hassas dengeyi çok iyi gözeteceğinize can-ı gönülden inanıyorum.

Ve Sizler… Umudumuz, Geleceğimiz, Sevgili Öğrencilerimiz!

Evinizden sonra en fazla vakit geçirdiğiniz, paylaşmayı, yardımlaşmayı, başarıya arkadaşlarınızla el ele yürümeyi öğrendiğiniz okullarınızın açılmasının mutluluk ve sevincini yaşadığınızı biliyor ve mutluluğunuzu paylaşıyorum. İnanıyorum ki gelişen dünyanın gereklerini uhdesinde barındıran eğitim yuvalarınızda Ülkemizin ve Milletimizin ufuklarını aydınlatan birer güneş olarak doğacak ve Türkiye Cumhuriyeti Devletimizi bugün bulunduğu konumdan çok daha ileri seviyelere taşımak için çaba sarf edeceksiniz. Bu zor süreçte insanın en değerli varlık, sevginin en hünerli güç, bilginin en yenilmez kuvvet olduğunu aklınızdan bir an olsun çıkarmayacağınızdan şüphe duymuyor, eğitim hayatınızda ayrı ayrı her birinize üstün başarılar diliyorum.

Bu duygu ve düşüncelerle başta Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere ebediyete intikal etmiş bulunan, fedakârca görevini ifa ederken Şehitlik makamıyla şereflenen, Gazilik unvanıyla onurlanan eğitim camiamızın Aziz Neferlerini, emniyet ve güvenlik teşkilatlarımızın ve kamu kurumlarımızın mensuplarını, masum vatandaşlarımızı saygı ve şükranla yâd ediyor, eğitim öğretim hizmetlerini yürüten bütün personelimize ve elbette sevgili öğrencilerimize başarılarla dolu bir yıl diliyorum.

İlköğretim Haftanız kutlu olsun!.”

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan

Kendisi de öğretmen kökenli olan Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan yeni eğitim yılının başlaması nedeniyle yayınladığı mesajda şunları belirtti:

"Bir eğitim-öğretim yılını çocuklarımızla ve gençlerimizle birlikte karşılamanın heyecanı içerisindeyiz. Eğitim, ailede başlar, okulda gelişir ve toplumda olgunlaşır. Ülkemizin aydınlık yarınları için eğitim ve öğretim birinci önceliğimiz olmalıdır. Gelişmiş ve çağdaş toplumların temelinde ise, eğitime verilen öncelik ve önem yatmaktadır. Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk'ün 'Geleceğin güvencesi sağlam temellere dayalı bir eğitime, eğitim ise öğretmene dayalıdır" sözü, eğitime ve eğitimciye verilen önemi göstermektedir.

İlköğretim basamağındaki eğitim-öğretim sürecinde, öğrencilere yoğun bilgi aktarmadan ziyade, eğitim ve öğrenciye rehberlik edilmesi noktasında ki çalışmalara ağırlık verilmelidir. Çağdaş eğitim sistemi ile birlikte çağın gerektirdiği donanımlara sahip, okuyan, araştıran, sorgulayan, milli ve manevi değerlere bağlı bireylerin yetişmesi öncelikli hedef olmalıdır. Ülkemizin, gelişmiş ve çağdaş ülkeler arasında yerini alması ve aydınlık yarınları için birey olarak herkese büyük görevler düşmektedir. Bu bağlamda bir eğitimci olarak, eğitimin önemini bilmekteyiz ve her zaman irfan ordusunun yanındayız. Bu duygu ve düşüncelerle, İlköğretim Haftası'nı kutluyor, başta öğretmenlerimize, öğrencilerimize ve ailelerine yeni eğitim-öğretim yılında başarılar diliyorum."

Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız