SON DAKİKA
SON DEPREMLER

8'inci Günde Kayseri'ye Ulaştı

0
Güncellendi - 2015-12-27 18:54:21
8'inci Günde Kayseri'ye Ulaştı
A- A+ PAYLAŞ

Emeklilik yaşının düşürülmesi için Malatya’dan Ankara’ya yürümeye başlayan Ahmet Tütüncü, yolculuğunun 8. gününde Kayseri’ye ulaştı.

Malatya’da özel bir şirkette çalışan Ahmet Tütüncü, emeklilik yaşının düşürülmesi amacıyla 8 gün önce Malatya’dan Ankara’ya doğru yola çıktı. Mevcut asgari ücretin düzeltilmesi ve emeklilik yaşının düşürülmesi için Ankara’ya doğru yola çıktığını kaydeden Tütüncü, “Yürüyüşümün amacı insanca yaşanacak asgari ücret ve mezarda emekliliğe hayır diyebilmektir. Çünkü Türkiye standartlarında 65 yaşına kadar çalışmak hiçbir sektör için mümkün değil ve şu an ev kiralarının da 400 TL civarında olduğu bir ülkede 800-850 TL asgari ücretle geçinmek dünyanın hiçbir yerinde mümkün değildir. Bunları dile getirmek amacıyla yola çıktım. Kayseri’ye varmış bulunmaktayım. Geceyi Kayseri’de geçirdikten sonra Kırşehir’e doğru yolculuğuma devam edeceğim” diye konuştu.

“7 GÜNDE 360 KİLOMETRE YÜRÜDÜM”

Eyleminin tamamlanması için 360 km yürüdüğünü ve geriye 340 kilometrelik yol kaldığını dile getiren Tütüncü, şunları söyledi: “Ankara’ya varmam için 340 kilometrelik yolum kaldı. Yolculuk esnasında ilçelerde veya benzin istasyonlarında konakladım. Evini, sofrasını açanlar oldu. Yolculuk süresince çok yardımı dokunan oldu. Umduğumdan daha iyi bir şekilde yürüyüşüm devam ediyor. Çünkü bütün milletimizin ortak sorunu olduğunu düşünüyorum. Ne iş yaparsan yap 65 yaşına kadar çalışamayacağını halkımız biliyor.”

“SOSYAL PAYLAŞIM SİTELERİNDEN ÇOK DESTEK GÖRDÜM”

Hem yurt içinden hem de yurt dışından çok arayan olduğunu ifade eden Tütüncü, sosyal paylaşım sitelerinde kendisiyle ilgili haberlerden büyük destek gördüğünü söyledi. Yolculuk süresince destek gördüğünü ve bu sayede moralinin üst seviyede olduğunu belirten Tütüncü, sözlerini şöyle sürdürdü: “Sosyal paylaşım ortamlarından çok fazla destek geliyor. Destek sayesinde şuan da moral ve motivasyonum gayet yerinde. Bu şekilde yolculuğumu devam ettiriyorum ve 8 günü tamamladım. Yola çıktıktan sonra maddi manevi yanımda olan ve destekleyen dernekler oldu. Ancak ben sendikaların biraz daha etkin olmaları görüşündeyim bu konuda. Bütün işçilerin hatta bütün halkımızın ortak meselesidir bu. O yüzden sendikaların biraz daha etkin rol oynamaları gerektiğini düşünüyorum. Öğrencilerimizden de biraz daha fazla destek bekliyorum. Çünkü 65 yaşına kadar insanlar çalıştığı takdirde bu ülkede işsizlik sorunu artacak. Kontenjan açılmadığı sürece öğrencilerde atanamayacak. Bu açıdan öğrencilerin biraz daha duyarlı ve destekçi olmalarını, daha ses getirecek şeyler yapması gerektiğini umuyorum. Kamuoyunun her şekilde desteğinin olacağını tahmin ediyorum.”

“ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANI FARUK ÇELİK’LE GÖRÜŞMEK İSTİYORUM”

Hazırladığı bir dilekçeyi Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik’e vermek istediğini söyleyen Tütüncü, emeklilik yaşı sorunuyla ilgili 3 soru ileteceğini belirtti. Tütüncü, imkanı olursa Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik’le de görüşmek istediğini belirterek sözlerini şöyle tamamladı: "Çünkü 13 Ağustos 1999 da şuan ki Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız Faruk Çelik, emeklilik yaşının artırılmasına tepki gösterenler arasında. O günün Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Yaşar Okuyan’a sorduğu 3 soru var. İmkanım olursa bu 3 soruyu ben direk kendisine sormak istiyorum.” 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız