SON DAKİKA
SON DEPREMLER

8'inci Kervansaray Buluşması Başlıyor

0
Güncellendi - 2016-09-02 04:20:51
8'inci Kervansaray Buluşması Başlıyor
A- A+ PAYLAŞ

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, ‘8. Uluslararısı Kervansaray Buluşması Bilgilendirme Toplantısı’nda kamu ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinin yanı sıra muhtarlarla bir araya geldi. Başkan Gürkan, 3 Eylül Cumartesi günü gerçekleştirilecek olan 8. Uluslar arası Kervansaray Buluşması’na tüm vatandaşları davet etti.

Devlet Su İşleri 92. Şube Müdürlüğü bahçesinde gerçekleştirilen 8. Uluslararısı Kervansaray Buluşması Bilgilendirme Toplantısı’na, Battalgazi Kaymakamı Vedat Yılmaz, Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Battalgazi İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Üsteğmen Bülent Eriş, İlçe Milli Eğitim Müdürü Recep Bulut, Battalgazi İlçe Müftüsü Mehmet Emin Eneç, AKP Battalgazi İlçe Kadın Kolları Başkanı Şule Özkan, Battalgazi Belediye Başkan Yardımcıları Mustafa Sayın, Nevzat Aslan, Abdulvahap Şerefhanlı, Yaşar Karataş, Zafer Kırçuval, Türkiye Muhtarlar Derneği Malatya Şube Başkanı Mustafa Eren, Battalgazi Muhtarlar Derneği Başkanı Vahap Ortaç, bazı kamu ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile muhtarlar katıldı. Burada konuşan Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, ‘8. Uluslararısı Kervansaray Buluşması’ etkinliklerinin 3 Eylül 2016 Cumartesi günü saat 09.00’da başlayacağını belirterek, tüm vatandaşları Kervansaray Buluşması etkinliklerine davet etti.

Başkan Gürkan, 8. Uluslararısı Kervansaray Buluşması etkinlikleri hakkında bilgi verdikten sonra Battalgazi Belediyesi’nin çalışmaları hakkında da bilgiler verdi. Başkan Gürkan, Battalgazi ilçesine yapılacak olan Devlet hastanesi konusuna değinerek, “Mart ayında gidip görüştüm. Aralık ayında inşallah onun ihalesi yapılacak Allah’tan bir aksilik olmazsa. Yani Müsteşarın ve Bakan Yardımcısı’nın ve Gümrük ve Ticaret Bakanımız Bülent Tüfenkci’nin bana söylediği ifade böyle idi” ifadelerini kullandı.

Yeşil Kuşak Projesi’ne değinen Başkan Gürkan, “Yeşil Kuşak dedik. Yeşil Kuşak netice de bugün öğlenden sonra Atatürk Kız Lisesi’nin ihalesi yapılacak. Orayı kaldıracağız. Az önce komutanımız Bülent bey ‘Burayı boydan boya yeşil alan haline getirebilir misiniz. Hürriyet Parkıyla birleştirebilir misiniz’ dedi. Bizde, zaten bizim Yeşil Kuşak Projemiz budur dedik” şeklinde konuştu.

Battalgazi ilçesinde asfaltsız yol bırakmama hedefiyle çalıştıklarını belirten Başkan Gürkan, “Asfalt Şantiyesi kuracağız dedik, üretim tesisleri yapacağız dedik, bu üniteleri kurduk. Üretim tesisleri kuracağız dedik, onu da kurduk. Kale Surlarını ayağa kaldıracağız dedik. Kaldırdık. Parklarla, çevre düzenlemeleriyle, mahalle kültür müzeleriyle bu sözlerimizin hepsini yerine getirdik. Asfaltsız yol kalmayacak dedik, dediklerimizi yapıyor muyuz? yapıyoruz” dedi.

Başkan Gürkan, iki hizmet binası yaptıklarını belirterek, “Hizmet binamız yapılacak dedik, yapıyoruz, hem de Devlet Su İşleri’nin yerinde Türkiye’de içinde bir kurum varken, siz o kurumu alacaksınız o kurum işlerken buraya yeni bir hizmet binası yapacaksınız. Türkiye’de bunun ikinci bir örneği yoktur. 30 bin metre kare kapalı alana sahip binalar ve Türkiye tarihinde altını çizerek söylüyorum Türkiye tarihinde 15 ay gibi kısa bir zamanda iki tane hizmet binası yapan hiçbir belediye yoktur. Bakın tekrar söylüyorum Türkiye tarihinde yoktur. Bırakın 15 ayı 30 ay’da yapan da yoktur. Bırakın 30 ayı 60 ayda da yoktur. Bunlar tesadüf şeyler değil” ifadelerini kullandı.

Yaşam Merkezi’nin proje çalışmasına başlandığını ifade eden Başkan Gürkan, “Allah nasip ederse yaşam merkezlerinin birini de sayın Büyükşehir Belediye Başkanımızdan yer aldık. Oranın proje çalışması başlatıldı. Aralık ayı itibariyle oranın da ihalesi yapılacak. Ve Malatya’mıza Battalgazi’mize bir yaşam merkezi daha kazandıracağız” diye konuştu.

Başkan Gürkan, engellilere yönelik de çalışmaların devam ettiğini belirterek, “Engelliler ile ilgili proje çalışmasını arkadaşlara verdim. Bunlarla ilgili tüm finansmanlarda hazırdır. Türkiye’de bütçesi en sağlıklı olan kurum Battalgazi Belediyesi’dir. Yüz binlerce insan o demokrasiye sahip çıkma mitinglerinde hep bizim bu bölgelerdeydi. Kabuklu çerezlerden tutun, pet şişelere kadar, poşetler, peçetelere kadar hep yerlere atılmıştı. Sabah kalktığınızda bunlardan bir şey göremediniz. Bu tesadüf müdür? Avrupa’da bu temizlik hafta da bir yapılıyormuş. Burada bir günde 30 kez temizleniyor. Tüm bu standartlar, hizmetler sizler içindir” dedi.

Başkan Gürkan, konuşmasının son bölümünde birlik mesajı vererek, Türkiye Cumhuriyeti’nin kolay kurulmadığını ve herkesin ülkesine birlik ve beraberlik içerisinde sahip çıkması gerektiğini söyledi.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

3 yorum yapılmış

  • M hanifi akdağ (7 yıl önce)
    BattLgazi belediyesi özel evlerin bahçelerinde tankerle Ağaç suluyor ama mahallelere geldimi yıkamıyorlar.asfalt diyorlar ama yama yapmayì bile bilmiyorlar
    0
    0
    Yanıtla
  • akadir (7 yıl önce)
    Kervansarayla kafayı bozmuşlar. Sayın başkan görev alanınız içinde yollar delik deşik prestij projeler yok. Başharık mahallesi gün geçtikçe şehircilik anlamında geriye gidiyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • kervansaraydan cok yaptıgı ıcraatları anlatmıs .sen yazının mansetini okuyup resımlerıne bakarsan kafandakı delıgı bı kapat bence aslında baska bı yer dıyecektımde neyse :D
    0
    0
    Yanıtla