SON DAKİKA
SON DEPREMLER

9 Ambulans da Malatya'ya..

0
Güncellendi - 2016-02-12 20:10:02
9 Ambulans da Malatya'ya..
A- A+ PAYLAŞ

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Kahramanmaraş 112 Acil Çağrı Merkezinde düzenlenen 101 ambulansın dağıtım törenine katıldı. Törende Malatya’ya ise 9 yeni ambulans verildi. Malatya’ya ve Elazığ'a verilen ambulansların peş peşe konvoylar halinde şehre girişi, vatandaşlarda panik havası oluştururken, gerçeği öğrenen vatandaşlar rahat bir nefes aldılar.

KAHRAMANMARAŞ’TA TESLİM TÖRENİ YAPILDI

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Kahramanmaraş'ın düşman işgalinden kurtuluşun 96. yıl dönümü kutlamaları ve 101 ambulansın dağıtım töreni için dün Kahramanmaraş’ta bulundu.

Ambulans teslim töreninde Törende Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal, Kahramanmaraş Valisi Mustafa Hakan Güvençer, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç  ve tören heyeti, 16 ilde kullanılması için 101 ambulansın kontak anahtarını şoförlerine takdim etti. Törene Malatya’dan sağlık İl Müdürü Dr. Nail Umay ve sağlık kuruluşu yöneticileri de katıldılar. Törende Malatya’ya ise 9 yeni ambulans verildi ve ambulanslar dün akşam saatlerinde Malatya’ya ulaştı.

“EN GENÇ AMBULANS FİLOSUNA SAHİBİZ”

fcce92f1-a19d-4ba6-8403-ace698279e1aSağlık İl Müdürü Dr. Nail Umay;  “Malatya’mıza 9 ambulans verildi. Ambulanslarımızın şuanda hangi noktalara verileceğine dair bir planlama yapmadık. Sadece teslim aldık. Plaka ve kasko işlemlerini tamamladıktan sonra, buda birkaç hafta sürer, ardından yeni ambulanslarımızın dağıtımını törenle yapacağız. İlçelerin ihtiyaçları ve mevcutların yaşları da dikkate alınarak yeni ambulansların dağıtımı yapılacak. Malatya olarak şuanda genç bir ambulans filosuna sahibiz. En yaşlılardan başlayarak yenileri ile değiştireceğiz. Değiştirilen eski ambulansları ise yedek ambulans olarak kullanmaya devam edeceğiz. Bizim şuanda mevcut ambulanslarımızın çoğunluğu 4 yaş altı. Bizde içlerinde 5 ve 6 yaş olanları çekeceğiz, ama yedek ambulans yapacağız. Çünkü ambulansı tamamen hizmetten çekmemiz için 10 yaşında olması gerekiyor. Yeni ambulanslarımız Malatya’ya ulaştı” şeklinde bilgi verdi.

ŞEHİRDE PANİK HAVASI OLUŞTU

Bu arada, Malatya’ya verilen 9 yeni ambulansın dün akşam saatlerinde peş peşe şehre girmesi vatandaşlarda panik havası ile birlikte büyük bir merak da oluşturdu. Ambulansları gören çok sayıda vatandaşlar, basın mensuplarını arayarak, ‘Büyük bir olay mı var?” diye sordular.

Elazığ’a verilen 5 ambulansında konvoy halinde  şehir merkezinde geçmesi yine vatandaşların dikkatini çekti ve basın mensupları bu durumdan dolayı da aranarak, büyük bir olayın olup olmadığı soruldu. Ambulansların dünkü törende dağıtıldığının bilgisini alan vatandaşlar meraklarını gidererek rahat bir nefes aldılar.

Yeni Malatya Gazetesi- Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

3 yorum yapılmış

  • Enver (8 yıl önce)
    Kavşakta(Fahri kayahan) ambulans geçişini beklerken, bir yerde büyük bir kazamı oldu. Yoksa bomba mı ?patladı diye,Telefonuma baktım.Siren çalmanın, Aşırı hız yapmanın, show yapmanın ne alemi var.Allahım sen bize akıl ver.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mustafa polat (8 yıl önce)
    İyi de kardeş dun 6 gibi polis bir sürü itfaya araci falaan ne oluyodu dun peki
    0
    0
    Yanıtla
  • murat (8 yıl önce)
    :) şehre sirenlerle sokmak nedir arkadaş anladık belediye önündeki gövde gösterilerini falan da milleti telaşlandırmanın alemi ne. hoşlarına mı gidiyor
    0
    0
    Yanıtla