SON DAKİKA
SON DEPREMLER

9 Ayda 15 Bin 646 Ameliyat

0
Güncellendi - 2015-12-28 00:34:11
9 Ayda 15 Bin 646 Ameliyat
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Devlet Hastanesi’nde 2014 yılının ilk 9 ayında 15 bin 646 ameliyat yapıldığı bildirildi. Kalan 3 aylık sürede gerçekleştirilecek ameliyatlarla birlikte bu yıl ki ameliyat sayısının, 2013 yılında yapılan 17 bin 598 rakamını geçeceği kaydediliyor.

2013 yılının Eylül ayında yeni yapılan binasında hizmet vermeye başlayan Malatya Devlet Hastanesi’nde bu yılın ilk 9 ayında A grubunda 501, B grubunda 5 bin 089, C grubunda 10 bin 056 olmak üzere toplamda 15 bin 646 ameliyat yapıldı. 

A Grubu ameliyatlarda artış

Kamu Hastaneleri Birliği’nin verilerine göre, geçtiğimiz yıl A grubunda 455, B grubunda 5 bin 582 ve C grubunda 11 bin 561 olmak üzere toplamda 17 bin 598 ameliyatın yapıldığı Malatya Devlet Hastanesi’nde bu yılın ilk 9 ayında 15 bin 646 ameliyat gerçekleştirildi. Bunların arasında A grubu ameliyatların sayısı 501 olarak gerçekleşti.  9 aylık süre içinde gerçekleştirilen A grubu ameliyatlar da geçen yıla göre artış yaşandı. 

Ocak’tan itibaren Kardiyovasküler ameliyatlar yapılabilecek

Malatya Devlet Hastanesi’nde özellikle daha ağır olan A grubu ameliyatlardaki artışın, yoğun bakım yatak sayısının artmasıyla birlikte artış gösterdiğini kaydeden Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Şükrü Özdemir, Malatya Devlet Hastanesi’nde şu anda 78 yataklı yoğun bakım ünitesinin bulunduğunu belirtti.  Özdemir, bu 78 yatağın, özellikle 3. Basamak Yoğun Bakım yatağı olduğunu ifade etti.  Yeni binaya taşınmadan önce, Malatya Devlet Hastanesi bünyesinde 3. Basamak yoğun bakım yatağının bulunmadığını aktaran Şükrü Özdemir “Bu nedenle ameliyat sonrası ciddi bakım gerektiren hastalar ameliyat edilemiyordu. A grubu dediğimiz daha ağır ameliyatlardaki artışın en önemli nedeni, yoğun bakım yatak sayısının artması. Çünkü ameliyat yapmak kadar ameliyat sonrası yoğun bakım hizmetinin de verilmesi önemli. Yoğun bakım ünitelerinin tam teşekküllü olarak hizmete girmesi A grubu ameliyatlarda bir artışın olmasında önemli etkisi var” diye konuştu. 

Malatya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Şükrü Özdemir, Ocak ayından itibaren Malatya Devlet Hastanesi’nde anjiyo, by-pass gibi bir takım Kardiyovasküler ameliyatların da yapılacağını söyledi.  Özdemir, Turgut Özal Tıp Merkezi’ne gidemeyen hastaların bundan böyle bir takım kardiyovasküler ameliyatlarının Malatya Devlet Hastanesi’nde yapılabileceğini bildirdi.  Özdemir “Kardiyovasküler ameliyatlar da A grubu ameliyatlara dahil. Malatya Devlet Hastanesi’nde bu tür ameliyatların yapılabilmesi için hazırlıklarımız sürüyor.  2015 yılının başından itibaren artık anjiyo, by-passa veya diğer bazı kalp ameliyatları yapılabilecek” dedi. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız