SON DAKİKA
SON DEPREMLER

9 Ayda 4.3 Milyonluk Yardım

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Belediyesi tarafından, geçtiğimiz 9 aylık süre içerisinde ihtiyaç sahiplerine 4.3 milyon lira tutarında sağlık ve sosyal yardım desteği sağlandığı açıklandı.

Belediyeden yardımlar ile ilgili olarak yapılan açıklama şöyle:

"Malatya Belediyesi tarafından, sosyal güvencesi olmayan, fakir, kimsesiz ve yardıma muhtaç kişilere sağlık ve sosyal alanlarda önemli katkılar sunuluyor.

Sağlık ve sosyal yardımlara büyük önem veren Malatya Belediyesi, 9 aylık dönemde toplam 4.3 milyon lira değerinde sağlık ve sosyal yardım yaptı.

Sağlık ve sosyal hizmetlerini, Sağlık ve Sosyal İşler Müdürlüğü aracılığıyla yürüten Malatya Belediyesi, yoksulluk derecesine göre toplam 8334 kişiye toplamda 1.919.560 liralık gıda yardımı, 32.933 kişiye toplam 1.073.605 liralık ekmek yardımı, 45.835 lira nakdi yardım, 5 kişiye nikah yardımı, 60 çocuğun sünnet ettirilmesi, şehit yakınlarına 12.880 lira yardımın yanı sıra, 350 bin lira değerinde; 2742 kişiye poliklinik muayenesi, 760 kişiye müşahade hizmeti, 4191 kişiye diş muayenesi ve diş çekim hizmetlerinin yanı sıra muayeneler sırasında da 856 bin 672 lira değerinde 30 bin 845 kutu ilacı ücretsiz olarak verdi.

Ayrıca, Araştırma Hastanesi, Huzurevi, Cezaevi, Yazıhan ve Pütürge Sağlık Ocaklarına 132.069 lira değerinde ilacı ücretsiz olarak verdi.

Malatya Belediyesi olarak, mecburi Belediyecilik hizmetlerinin yanı sıra sosyal belediyeciliğe de bir o kadar önem verdiklerini belirten Belediye Başkanı Ahmet Çakır, hedeflerinin toplumda sosyal dengenin sağlanması olduğunu söyledi. Verilen sağlık ve sosyal hizmetlerin parasal değerinin 4.3 milyon lira civarında olduğunu kaydeden Başkan Çakır, imkanlar ölçüsünde sağlık ve sosyal yardımların artarak devam edeceğini söyledi."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız