SON DAKİKA
SON DEPREMLER

9 Baz İstasyonuna İzin

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Mahalli Çevre Kurulu, Vali Halil İbrahim Daşöz başkanlığında yaptığı son toplantısında çoğu il merkezinde olan 9 yere daha cep telefonu baz istasyonu kurulmasına onay verdi.

Kurulun son toplantısında alınan kararlar şöyle açıklandı:

"I. İLİMİZDE KURULACAK BAZ İSTASYONLARI İÇİN;
1-Vodafone Telekomünikasyon A.Ş. tarafından, İlimizde kurulacak olan Baz İstasyonu için;-Mehmet Buyruk Cad.1. ara sok. No:21 (Ömer Bey Apt.) Merkez / MALATYA adresinde kurulacak olan baz istasyonu, bina üzerine kurulacak olup, antenlerin yerden yüksekliği 19,60 m. olup güvenlik mesafesi 11,37 m . dir.

2-Vodafone Telekomünikasyon A.Ş. tarafından, İlimizde kurulacak olan Baz İstasyonu için;- Ankara Asfaltı 7. km Kia servisi Merkez / MALATYA adresinde kurulacak olan baz istasyonu, kule üzerine kurulacak olup, antenlerin yerden yüksekliği 28.60 m. ve güvenlik mesafesi 11,37 m. dir.

3-Vodafone Telekomünikasyon A.Ş. tarafından, İlimizde kurulacak olan Baz İstasyonu için;- Haci Abdi Mah. Hasanbey Cad. Hasan Mandallı Sok. Değirmenci Apt. No:1 Merkez / MALATYA adresinde kurulacak olan baz istasyonu, bina üzerine kurulacak olup, antenlerin yerden yüksekliği 19.60 m. ve güvenlik mesafesi 11,37 m. dir.

4-Turkcell İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından, İlimizde kurulacak olan Baz İstasyonu için;-Sultansuyu Tarım İşletmesi Akçadağ / MALATYA adresinde kurulacak olan baz istasyonu, Kule üzerine kurulacak olup, antenlerin yerden yüksekliği 40,00 m. olup güvenlik mesafesi 10,08 m . dir.

5- Turkcell İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından, İlimizde kurulacak olan Baz İstasyonu için;- Şifa Mah. Tekel 2. Sok. Merkez / MALATYA adresinde kurulacak olan baz istasyonu, bina üzerine kurulacak olup, antenlerin yerden yüksekliği 21.00 m. ve güvenlik mesafesi 11,31 m. dir.

6- Turkcell İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından, İlimizde kurulacak olan Baz İstasyonu için;- Karanlıkdere Köyü Doğanşehir / MALATYA adresinde kurulacak olan baz istasyonu, kule üzerine kurulacak olup, antenlerin yerden yüksekliği 60.m. ve güvenlik mesafesi 15,07 m. dir.

7-Vodafone Telekomünikasyon A.Ş. tarafından, İlimizde kurulacak olan Baz İstasyonu için;-Malatya-Elazığ Yolu 3. km Yimpaş Karşısı (Tv vericileri yanı) Yıldıztepe / MALATYA adresinde kurulacak olan baz istasyonu, Kule üzerine kurulacak olup, antenlerin yerden yüksekliği 57,40 m. olup güvenlik mesafesi 17,01 m . dir.

8- Turkcell İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından, İlimizde kurulacak olan Baz İstasyonu için;- Demir-Çimento Sitesi No:10 Merkez / MALATYA adresinde kurulacak olan baz istasyonu, bina üzerine kurulacak olup, antenlerin yerden yüksekliği 14.00 m. ve güvenlik mesafesi 11,31 m. dir.

9- Turkcell İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından, İlimizde kurulacak olan Baz İstasyonu için;- Demir – Çimento Sitesi No:10 Merkez / MALATYA adresinde kurulacak olan baz istasyonu, kule üzerine kurulacak olup, antenlerin yerden yüksekliği 24.00 m. ve güvenlik mesafesi 10,08 m. dir.
Söz konusu Baz İstasyonlarının, projelerde belirtilen standartlara uyulması kaydıyla kurulmalarında sakınca olmayacağına;

II- EMİSYON İZNİ DOSYASI:
1-İlimiz 1. Organize Sanayi Bölgesi Havaalanı Yolu Üzeri 2. Cad. / MALATYA adresinde faaliyet gösteren GAP Güneydoğu Tekstil San. ve Tic. A.Ş.’ne ait “Tekstil Üretimi Tesisi” Endüstri Tesislerinden Kaynaklanan Hava Kirliliğinin Kontrolü Yönetmeliği’nin Ek:8, Liste B.10.10’ da tanımlanan tesislerden olması nedeni ile,

Yukarıda adı, unvanı, adresi belirtilen ve Endüstri Tesislerinden Kaynaklanan Hava Kirliliğinin Kontrolü Yönetmeliği Ek:1’e göre sınırları belirtilen tesislerden olması ve ilgili başvuru dosyalarında mevcut teknik veriler, açıklamalar, çizimler, taahhütname ve Endüstri Tesislerinden Kaynaklanan Hava Kirliliğinin Kontrolü Yönetmeliği’nin Ek:8 ve Uygulama Yönergesine uygun olarak hazırlandığından, tesise Emisyon İzni verilmesinin uygun olacağına;

III. MALATYA BELEDİYESİNE AİT ARITMA TESİSİNDEN ÇIKAN STABİLİZE ÇAMURLARA ‘’STABİLİZE ARITMA ÇAMURU KULLANIM İZİN BELGESİ’’ NİN VERİLMESİ:
İlimiz Battalgazi İlçesi sınırları içerisinde bulunan Malatya Belediyesine ait Atıksu Arıtma Tesisinde oluşan arıtma çamurunun toprakta kullanılmasına yönelik olarak; Malatya Belediyesi tarafından yapılan müracaat 31/05/2005 tarih ve 25831 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren ‘’Toprak Kirliliği Kontrolü Yönetmeliği’’ madde 10’ da belirtilen hususlar gereği, Valiliğimiz tarafından oluşturulan Komisyon, izin belgesi ile ilgili dosyayı incelemiş ve Mahalli Çevre Kuruluna sunmuştur.

Komisyon incelemesi sonucu oluşturulan raporda çamur kullanımı için uygun olan 1(bir) adet (Malatya İli Battalgazi İlçesi Civani mevkiinde bulunan 278 nolu) parsele çamur kullanım izin belgesi verilmesine,

IV-KAÇAK YAKITIN DENETİMİ:
İlimizde 2007-2008 kış sezonunda, şehrin merkezine kaçak yakıtın girişini engellemek için sabit kontrol noktalarında(Malatya Adana karayolu TEDAŞ karşısı, Malatya Hekimhan karayolu Dilek yol ayrımı ve Malatya Elazığ karayolu MALET yanı) Malatya Belediye Başkanlığı tarafından 24 saat esasına göre denetimlerin devamına;.."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız