SON DAKİKA
SON DEPREMLER

9 Belediyeciye Soruşturma İzni

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Belediyesi’nde yaklaşık 1.5 ay önce “İmar arşivinin mühürlenmesi” ile başlatılan, imar usulsüzlüğü ve yolsuzluğu suçlamalarıyla ilgili olarak, haklarında adli işlem yapılabilmesi için Malatya Belediyesi personeli olan 9 kişi hakkında Malatya Valiliği İl İdare Kurulu soruşturma izni verdi.

Edinilen bilgiye göre, geçtiğimiz günlerde Malatya Valisi Ulvi Saran başkanlığında toplanan Valilik İl İdare Kurulu, yargıya intikal eden imar dosyaları ile ilgili olarak İmar Müdürü iken bir başka göreve atanan Hamit G., dönemin imar müdür yardımcıları Ahmet Ö., Ömür K., Duran Ö., şef Sema Ö., mimar Hanım G., tekniker Abuzer H., Osman E. ve Tacettin D. için 4483 sayılı "Memurlar ve Diğer Kamu Görevlilerinin Yargılanması Hakkında Kanun"un 3 (b) ve 6. maddeleri uyarınca soruşturma izni verilmesi kararı aldı.

Valilik İl İdare Kurulu’nun söz konusu kararlarının adı geçenlere tebliğ edildiği öğrenildi.

İl İdare Kurulu’nun sözkonusu kararında; imar yolsuzluğunda adı geçen yapı müteahhitleri, proje sahipleri, belediye şirketi personeli olup Malatya Belediyesi birimlerinde istihdam edilen 7 personel ile yargıya intikal eden sorunlu projelerin müellifi ESTAY Mühendislik Hiz. İnş. Taahhüt San, ve Dış Tic. Ltd. Şti Yönetim Kurulu Başkanı Talip Yıldıran hakkında ise genel hükümlere göre işlem yapılması gerektiğine vurgu yapıldı.

17 DOSYA HAKKINDA İŞLEM
İmar yolsuzluğu soruşturması sırasında ilk etapta Ağbaba İnşaat, Çöşnük’te Bil-Grup Şirketi (Belediye Başkanı Ahmet Çakır’ın da bir dönem ortağı olduğu şirketi), Atek İnşaat, Ş. Alaca (2) ve S.Ilıcak’a ait toplam 6 dosya savcılığa gönderilmişti.

Yapılan incelemeler sonucu; ikinci grup olarak Ak Yapı İnşaat, Besta İnşaat, İhsan Şahin, Al-Ter İnşaat, Piroğlu İnşaat, Ferhat İnşaat, Nurettin Paşahan- Sait Vural, T.Ilıcak, Kebir İnşaat ile Erk Yapı İnşaat (2) adlı firma ya da müteahhitlere ait 11 dosyanın daha savcılığa gönderildiği belirlenmişti.

Adli soruşturmanın yanı sıra dosyalar üzerinde belediyedeki idari incelemelerin de sürdüğü, savcılığa gönderilebilecek yeni dosyalar olabileceği öğrenildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız