SON DAKİKA
SON DEPREMLER

9 Cinayetin Zanlıları Yakalandı

0
Güncellendi - 2015-12-28 00:29:10
9 Cinayetin Zanlıları Yakalandı
A- A+ PAYLAŞ

Malatya il merkezinde son 6 ay içerisinde ekiplerinin yaptığı kontrol ve aramalarda toplam 60 adet ruhsatsız silah ele geçirildiği bildirildi. Son 6 ayda 856 firarinin yakalandığı, bunlardan 195’inin tutuklandığı belirtildi.

Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin 1 Mayıs ile 11 Kasım 2014 tarihleri arasında yapılan çalışmalarla ilgili açıklamada şöyle denildi:

"Asayiş Şube Müdürlüğü olarak vatandaşlarımızın kendilerini huzur ve güven içeresinde hissedebilmeleri için İlimizin güvenlik stratejileri belirlenerek suçla mücadelede planlı ve projeli operasyonlar çerçevesinde 01.05.2014 - 10.11.2014 tarihleri arasında yapılan çalışmalarda;

 İlimizin daha güvenli ve huzurlu bir şehir olarak kalmasının sağlanması için;

GPS Sistemi ile yönetme yönlendirme projesi başlatılmıştır. 

Suç Analiz Merkezi projesine veri girişi yapılarak olaylarının zaman ve mekân bakımından analizleri yapılmak suretiyle olayların yoğun olduğu bölgelerde ve saatlerde uygulamalar arttırılmıştır.

Vatandaşlarımızın yoğun olarak yaşadığı bölgeler ve yoğunluğun gündüz saatlerinde arttığı çarşı ve alışveriş merkezlerinde Güven Timleri görevlendirilerek, olaylara müdahalede daha hızlı ve seri hareket edilmesi sağlanmıştır.  

Dolandırıcılık olaylarına karşı 6 billboard noktasına, Bütün banka ATM’leri ve telefon kulübelerine toplam 5000 afiş ve broşür dağıtımı yapılmıştır.

Ayrıca Kişilere ve Malvarlığına Karşı İşlenen Suçlar kapsamında yapılan çalışmalar neticesinde;

1- Haklarında Çeşitli Mahkemelerce tutuklama/yakalama emri olan 856 şahıs yakalanmış olup, 195 şahıs tutuklanarak cezaevine konulmuştur.

2- Meydana gelen 9 Kasten Öldürme olayının şüphelileri yakalanmış, adli merciler tarafından tutuklanmıştır. 28 Ateşli Silahla Yaralama olayından 26’sı aydınlatılarak şüphelileri yakalanmış ve adli mercilere intikal ettirilmiştir.  

3-Güven Timlerinin sayısı arttırılarak meydana gelen 9 ayrı Kapkaç olayı aydınlatılmış, şüphelileri yakalanmış, olayın failleri çıkarıldıkları adli mercilerce tutuklanarak cezaevine konulmuştur. 

4-Telefonla Dolandırıcılık/Dolandırıcılık ve Yankesicilik suçlarından toplam 61 Şüpheli yakalanmış, bu şüphelilerden 26’ si tutuklanmış, 8’ i Adli Kontrol Hükümleri uygulanmak suretiyle serbest bırakılmıştır. 

5-Gerçekleşen 39 gasp olayından 38’i aydınlatılarak, yakalanan şüpheliler adli mercilere intikal ettirilmiştir. 

6-Hırsızlık Olayları ile ilgili olarak toplam 224 şüpheli şahıs yakalanarak adli mercilere teslim edilmiştir.   

7-Şüpheli şahıslar ve araçlar üzerinde yapılan uygulamalarda ve denetimlerde; 

-Toplam 60 adet Ruhsatsız Silah,

-Uyuşturucu madde satışı yapan şahıslar ile uyuşturucu madde kullanan şahıslara yönelik olarak yapılan çalışmalarda ise toplam 1987 gr uyuşturucu esrar maddesi,

-171 adet ectasy hap,

-91 Adet Kaçak Cep Telefonu ele geçirilmiş, 

-15988 paket kaçak sigara,

-4550 lt Kaçak Akaryakıt ele geçirilerek el konulmuş ve gerekli işlemler yapılmıştır. 

Yapılan tüm bu çalışmalar neticesinde İlimiz Polis sorumluluk bölgesinde suç ve suçluluk ile suçlularla etkili mücadele edilmektedir. "

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız