SON DAKİKA
SON DEPREMLER

9 Dönümlük Park İçin Yıkım

0
Güncellendi - 2016-04-25 18:56:00
9 Dönümlük Park İçin Yıkım
A- A+ PAYLAŞ

Yeşilyurt Belediyesi, Fahri Kayahan Bulvarı'nda engelli vatandaşların sosyal yaşamdan daha fazla faydalanmasını sağlamak amacıyla 9 dönüm alana yapacağı Engelsiz Park Projesi’ne start verdi. Bu kapsamda Engelsiz Park Projesi’ne engel olan iki metruk ev de yıkıldı.

Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat’ın talimatlarıyla başlatılan “Engelsiz Park” Çilesiz Mahallesi Fahri Kayahan Bulvarı’nda bulunan 9 dönümlük alan üzerine yapılacak. Polat, parkın yapımına engel teşkil eden iki adet evin yıkım çalışmalarını yerinde inceledi. Yol açma ve genişletme çalışmaları başta olmak üzere yeni yaşam alanlarının yapımına engel teşkil eden 86 metruk evin yıkımını gerçekleştiren Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, yıkım ve enkaz kaldırma işlemlerimden sonra Park ve Bahçeler Müdürlüğü alanda park yapımına başlayacak. Park projesinin detayları üzerine Başkan Yardımcıları Mehmet Güner ve Mehmet Çınar’dan bilgi alan Polat, engelli vatandaşların hayatını kolaylaştıracak park projesinin önemli olduğunu ifade etti.

Park projesiyle ilgili bilgiler veren Polat, toplumun önemli parçası olan engeli vatandaşların belediye hizmetlerinden en iyi şekilde yararlanmaları gerektiğini söyledi. Polat, “Engelli kardeşlerimizin toplumun en önemli parçası olduklarını göstermek, yaşam kalitelerini yükseltmelerine katkı sağlamak adına projeler ve hizmetler üretmeye öncelik tanıyoruz. Bir gün biz de engelli olabiliriz, onlara toplum olarak daha iyi bir şekilde yaklaşmalı ve hayat koşullarını zorlaştırmamalıyız. Fahri Kayahan Bulvarı’nda 9 dönüme yakın bir alana Engelsiz Park Projesi’ni uygulayacağız. Amacımız, çocuklarımızın ve engelli vatandaşlarımızın sosyal yaşamına, fiziksel gelişimlerine fayda sağlamaktır. Engelli vatandaşların rahatlıkla gezip, dinlenebilecekleri, keyifli vakit geçirebilecekleri şekilde tasarlanan park alanında engelli fitness aletleri, engelli çocuk oyun grupları, kamelyalar, oturma grupları, pergolalar, yürüyüş yolları ve otopark alanları olacak. Parkın ortasına Yeşil Dünya Anıtı inşa edeceğiz. Engelli kardeşlerimizin ihtiyaçlarına cevap verecek şekilde projelendirilen parkın yapımına engel teşkil eden iki adet evimizin yıkımını tamamladık. Fen İşleri ve Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekiplerimiz çalışmalarına devam ediyor” diye konuştu.

iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız