SON DAKİKA
SON DEPREMLER

''9 Eylül'e Kadar Başvurun''

A- A+ PAYLAŞ

FEDAŞ, tarımsal sulamada kullanılan elektriğin tüketiminden kaynaklanan borçlarının sulhen tahsili ile ilgili olarak bir açıklama yaptı.

Fırat Elektrik Dağıtım A.Ş. tarafından konuya ilişkin yapılan açıklama şöyle:

"Tarımsal Sulama Alacaklarının Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin Düzenleme Getiren ve Resmi Gazete”nin 10.07.2009 Tarih ve 27284 sayılı nüshasında yayınlanarak yürürlüğe giren 5917 sayılı ‘’ Bütçe Kanunlarında Yer Alan Bazı Hükümlerin İlgili Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelere Eklenmesi İle Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun’ un Geçici 2 . maddesine istinaden; Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı İle Maliye Bakanlığı tarafından belirlenen ‘’ Usul ve Esaslar ‘’ doğrultusunda Genel Müdürlüğümüzce hazırlanan ‘’ Yetki ve Usuller ‘’ ile Sulh Sözleşmeleri, Yönetim Kurulumuzun 17.07.2009 tarih ve 27-254 sayılı kararı ile onaylanarak uygulamaya konulmuştur.

31.05.2009 tarihi itibariyle tarımsal sulamada kullanılan elektrik tüketiminden kaynaklanan her türlü alacak ve fer’ilerin yargıya intikal edip etmediğine ve daha önce herhangi bir ödeme planına bağlanıp bağlanmadığına bakılmaksızın ilgili Bakanlıklarca belirlenen ‘’Usul ve Esaslar ‘’ ile Genel Müdürlüğümüzce hazırlanarak Yönetim Kurulumuzca onaylanan ‘’ Yetki ve Usuller’’ ve Sulh Sözleşmeleri çerçevesinde sulhen tahsil edilecektir.

Müracaatlar 5917 sayılı Kanunun Geçici 2’nci maddesinin yürürlüğe girdiği 10.07.2009 tarihinden itibaren iki ay içinde dağıtım şirketlerinin ilgili birimlerine yapılır.

Sulh sözleşmesi için müracaat edilmesi halinde; peşin ödeme durumunda, 31.05.2009 tarihi itibariyle tarımsal sulamada kullanılan elektrik tüketiminden kaynaklanan her türlü alacakların bu sözleşmeye konu edilecek bedeli; tahakkuk tarihinden itibaren anapara alacağına her bir fatura için, ilgili dönemde TCMB tarafından bankaların üç aya kadar vadeli mevduata uyguladıkları faiz oranları esas alınarak, hesaplanan aylık endeks katsayısı uygulanmak suretiyle hesaplanacaktır.

Hesaplanan bedelin taksitle ödenmesinin talep edilmesi durumda;
a) Taksit sayısı en az 2, en fazla 36 aya kadar uygulanabilir.
b) Taksitler borçlunun talebi esas alınarak 12 aylık, 24 aylık, veya 36 aylık vade dilimlerine göre belirlenir.
c) Sulh sözleşmesi tarihi itibarıyla yeniden hesaplana borç tutarı;
- 12 aylık vade için 1,08
- 24 aylık vade için 1,18
- 36 aylık vade için 1,26
Katsayısı ile çarpılarak, ödenecek toplam borç hesaplanır ve taksit sayısına bölünerek taksit tutarları belirlenir.

Söz konusu Kanunun 2. Maddesi ile getirilen düzenlemelerden yararlanılabilmesi için, bu hususla ilgili Bakanlıklarca belirlenen ‘‘Usul ve Esaslar’’ ile TEDAŞ Genel Müdürlüğü Yönetim Kurulu tarafından onaylanan Yetki ve Usuller çerçevesinde, kanunun yürürlük tarihi olan 10.07.2009’ dan itibaren iki ay içinde ( 09.09.2009 günü mesai bitimine kadar ) borçlu tarafından Müdürlüğümüzün ilgili birimlerine dilekçe ile müracaat edilecektir."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız