SON DAKİKA
SON DEPREMLER

9 Kişiyle Bu Kadar!.. 2-2

A- A+ PAYLAŞ

Malatyaspor, kendi sahasında karşılaştığı Altay'a da altın değerinde puanlar kaptırdı: 2-2. Maçın 44. dakikasında Celil, 71. dakikasında ise Alper kırmızı kart gördüler. İlk dakikalardan itibaren Malatyaspor rakibine göre üstündü ve pozisyonlar da buldu. Ancak, kaleci Emrah'ın hatasıyla ilk golü yedi. Golden sonra da baskısını sürdüren Malatyaspor, Celil'in gereksiz sinirliliğiyle 10 kişi kalırken, hemen sonra attığı golle ilk yarı 1-1 sonuçlandı. İkinci yarıya da bir kişi eksik olmasına rağmen iyi başlayan Malatyaspor 2-1 öne de geçti. Gol sonrası ilk yarıdaki sarıkartların etkisi gerginlik olarak hissedilmeye başlandı. Sarıkartlı Alper rakibine sert girince ikinci sarı kartın ardından kırmızı kartla oyun dışı kalırken, bu pozisyonda kazanılan serbest atışta rakip takım 2-2 beraberliği yakaladı. 9 kişi kalmasına rağmen Malatyaspor yine net gol pozisyonları buldu. Son 20 dakikayı 9 kişi oynayan Malatyaspor ezilmedi, beraberliği korudu ama "ne pahasına olursa olsun mutlaka 3 puan alması" gerektiği bir maçı 2 puan kayıplı kapatmış oldu.

STAD: İnönü,

HAKEMLER: Serkan Çınar, Orkun Aktaş, Gökmen Olgaç, 4. hakem Serhat Ürkmez,

MALATYASPOR: Emrah, Fatih, Serkan, Nail (Dk.46 İlhan Var), Alper, Tuncay, Turgay(Dk.70 Buğra), Celil, Selim, Volkan, Olcaytu (Dk.61 Eren),

YEDEKLER: Yk. Taylan, Buğra, Eren, Güven, İlhan, Ergün, Mehmet Yoldaş,

ALTAY: Gökhan, Onur, Erdi, Merter (Dk.85 Ali), Şehmus, Tiago, Erdal, Yiğitcan, Burak (Dk.66 Mustafa ), Mesut, İsa (Dk.68 Jorge)

YEDEKLER: Yk. Soner, Jorge, Ali, Ercan, Mehmet, Mustafa, Musa,

GOLLER: Dk.45 Turgay, dk.64 Alper ( Malatyaspor), Dk.35 Şehmus, dk.71 Onur (Altay)

KIRMIZI KARTLAR: Dk.45 Celil, dk. 71 Alper (Malatyaspor)

SARI KARTLAR: Serkan, Tuncay, Volkan ( Malatyaspor, Tiago, Mesut, İsa ( Altay)

6. dakikada Malatyaspor rakip cezaalanı içerisinde çift vuruş kazandı. Altay savunma oyuncularının kaleye geri pasını Gökhan eliyle alınca hakemin verdiği çift vuruşu Celil kullandı. Celil'in vuruşunu forvet oyuncuları değerlendiremedi.

10. dakikada Malatyaspor'da Selim ortaladı, gelen topa Nail vurdu, top yan ağlarda kaldı.

13. dakikada Celil'in pasından gelen topa Serkan vurdu, kaleciden döndü. Topla buluşan Serkan çaprazdan kaleye ortaladı. Defans tehlikeyi kornerle önledi.

21. dakikada Volkan ortaladı, Serkan'ın kafa vuruşunda top Altay kalesinin üstünden auta çıktı.

28. dakikada Tiago'nun ortasında Burak dokundu, top Emrah'ta kaldı.

31. dakikada Altay önemli bir gol fırsatından yararlanamadı. Uzun pasla cezaalanına giren Burak, kaleciyle karşı karşıya kaldı, vuruşunda top Emrah'ın ayaklarına çarparak döndü, defans uzaklaştırdı.

35. dakikada Altay, Burak'ın ortaladığı topla penaltı noktasında buluşan Şehmus, iyi de vuramamasına rağmen, kaleci Emrah gelen topu elinden kaçırdı ve Altay öne geçti: 0-1

37. dakikada Selim'un uzaktan şutu autla sonuçlandı.

44. dakikada Serkan Altay kalesine ortaladı. Celil'le birlikte Altay defans oyuncuları da çıktı. Defans oyuncuları tehlikeyi kornerle önlerken, Celil kendini yerde buldu. Kale içerisinde Celil'in rakip oyuncuyla girdiği ve ellerini de kullandığı kapışmanın ardından Celil kırmızı kart gördü.

45. dakikada kazanılan korner atışını Fatih kullandı. Cezaalanında oluşan karambolde, Turgay yakın mesafeden topu ağlara gönderdi: 1-1.

Hakem oynanmamış süre olarak 1 dakikayı işaret etti.

İlk yarı 1-1 sona erdi.

64. dakikada kazanılan serbest atışı Eren kullandı. Altay cezaalanı içerisinde altıpasta kafaya yükselen Alper vurdu ve Malatyaspor'u 2-1 öne geçirdi.

71. dakikada rakibine sert giren Alper, ikinci sarıkarttan kırmızı kart görerek oyun dışı kaldı. Bu pozisyonda Altay'ın kazandığı serbest atışı Erdal kullandı. Cezaalanına gelen topa Onur yükselip kafayı vurdu ve golü attı: 2-2

Malatyaspor sahada 9 kişi kalmasına rağmen sürekli gol arayışındaydı, ancak başarılı olamadı.

Hakem oynanmamış süre olarak 3 dakikayı işaret etti.

Maç 2-2 sona erdi.

HABER: Selahattin GÖKATALAY
FOTOĞRAFLAR: Mehmet GÖRESİYE

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız