SON DAKİKA
SON DEPREMLER

9 Kişiyle Finale Kaldılar

0
Güncellendi - 2017-09-13 20:50:44
9 Kişiyle Finale Kaldılar
A- A+ PAYLAŞ

Genç Kızlar Türkiye Futbol Şampiyonası’nın Malatya ayağında Ordu Rusumat-4 Gençlik Spor 9 kişi kaldığı zorlu rakibi Hakkarigücü’nü penaltı atışları sonucu 4-3 mağlup ederek, 3. tura kaldı.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) tarafından organize edilen Genç Kızlar Türkiye Futbol Şampiyonası’nın bir ayağı Malatya’da oynanıyor. Hakkarigücü Spor, Ordu Rusumat-4 Gençlik Spor, Denizli Horozkent Spor ve Şanlıurfa Gençlik Spor takımlarının yer aldığı Malatya grubuna finale kalan takımlar belli oldu.

Kura gereği, Malatya Grubu’nda Hakkarigücü Spor-Rusumat-4 Gençlik Spor, Denizli Horozkent-Şanlıurfa Gençlikspor karşılaşmaları oynandı.

Hakkarigücü’nü 9 kişi kaldığı maçın penaltı atışları sonucu 4-3’lük skorla eleyen Rusumat-4 Gençlikspor ile Horozkent’i uzatmalarda eleyen 2-0’lık skorla geçen Şanlıurfa Gençlikspor, Malatya grubunda 15 Eylül Cuma günü birincilik için karşı karşıya gelecek. Mücadeleyi kazanan takım adını Türkiye finallerine yazdıracak.

BU MAÇTA HER ŞEY VAR

Yeşiltepe 1 nolu sahada oynanan karşılaşmada Hakkarigücü ile Ordu Rusumat-4 Gençlikspor karşı karşıya geldi. Kırmızı kartların havada uçuştuğu karşılaşmanın galibi, 9 kişi mücadele eden Rusumat-4 Gençlikspor oldu.

Mücadelenin ilk yarısı 0-0 eşitlikle sonuçlandı. İkinci yarıda daha etkili taraf olan Hakkarigücü, 72’nci dakikada Ayşe’nin golüyle 1-0 öne geçti. Golden hemen sonra kırmızı kart gören ve 10 kişi kalan Rusumat-4 Gençlikspor, karşılaşmanın uzatma dakikalarında Huriye’nin attığı golle skoru eşitledi ve maçı uzatmalara götürdü.

Statü gereği 10’ar dakikalık uzatma bölümleri oynandı. İlk uzatma dakikasında Rusumat-4 Gençlikspor golü buldu ancak maçın hakemi ofsayt olduğu gerekçesiyle golü vermedi. Bu karara uzun süre itiraz eden Rusumat- 4 Gençlikspor’un forveti Huriye, orta hakem Kemal Dizdar tarafından direk kırmızı kartla oyundan ihraç edildi.

PENALTI ATIŞLARINDA KALECİYE KIRMIZI KART

Uzatmaları 9 kişi tamamlayan Rusumat-4 Gençlikspor, maçı penaltılara taşımayı başardı. Normal süresi ve uzatma dakikaları 1-1’lik eşitlikle tamamlanan müsabaka, seri penaltı atışlarına gidildi. Maçın ilk penaltılarında iki takımda topu ağlarla buluştururken, Hakkarigücü’nün kalecisi karşılaşmanın yan hakemiyle yaşadığı diyalog sonrası karşılaşmanın orta hakemi Kemal Dizdar tarafından kırmızı kart ile oyundan atıldı. Yedek kalecisi olmayan Hakkarigücü’nde defans oyuncusu kaleye geçti. İki penaltı atışından yararlanamayan Hakkarigücü, penaltılarda 4-3’lük skorla rakibine boyun eğdi.

ŞANLIURFA UZATMALARDA GÜLDÜ

Genç Kızlar Türkiye Şampiyonası 2.Eleme Turundaki bir diğer maç ise Yeşilepe 2.nolu sahada Denizli Horozkent-Şanlıurfa Gençlikspor arasında oynandı.

İlk yarısı ve maç sonu golsüz eşitlikle tamamlanan karşılaşma, 10’ar dakikalık uzatmalara gitti. Uzatmalarda rakibini ataklarıyla iyice bunaltan Şanlıurfa Gençlikspor, Kadriye ve Fatma’nın golleriyle rakibini 2-0 mağlup etti ve Rusumat- 4 Gençlikspor’un rakibi oldu.

Rusumat- 4 Gençlikspor ile Şanlıurfa Gençlikspor 15 Eylül Cuma günü 10.00’da Yeşiltepe 1 nolu sahada Türkiye finallerine kalabilmek için karşı karşıya gelecek.

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız