SON DAKİKA
SON DEPREMLER

9 Köye 9 Cami Projesi

0
Güncellendi - 2015-12-27 12:33:03
9 Köye 9 Cami Projesi
A- A+ PAYLAŞ
 
Hekimhan Kaymakamı Nurettin Dayan, ilçede başlatılan ''9 Köye 9 Cami Projesi'' kapsamında temeli atılan camilerin tamamının bu yıl bitirileceğini bildirdi. 
     
Dayan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaptığı köy ziyaretlerinde vatandaşlardan bu yönde talepler aldığını belirterek, ilçe müftülüğünün yaptığı inceleme sonucunda bazı köylerde cami ihtiyacı olduğuna sonucuna varıldığını, bu kapsamda çalışmanın başladığını ifade etti. 
     
İncelenen bazı köylerde hiç caminin bulunmadığını, bazılardaki camilerin de hiç kullanılamaz durumda bulunduğunu tespit ettiklerini dile getiren Dayan, bunların kamu kaynakları ile değil, uzun yıllardır devam eden yöntem olan hayırseverlerin desteği ile yapımının planlandığını vurguladı. 
    
Dayan, şöyle devam etti: 
     
''Biz de dedik ki, eğer camilerimizin eksikliği bir ihtiyaç ise, eskilerin uyguladığı taktiği uygulayalım ve hayırseverlere başvuralım. Bu nedenle İstanbul ve Ankara'da bazı ziyaretler gerçekleştirdik. Bu ziyaretler için tek kuruş kamu kaynağı harcanmadı. Ben dahil tüm arkadaşlarımız masrafları kendi ceplerinden karşıladılar. Ayrıca, ziyaretleri, görevli-izinli olarak değil, yıllık izin alarak gerçekleştirdik. Bu ziyaretler sonunda, şu an 8 caminin temeli atıldı. Bir camimize arsa problemi nedeniyle henüz başlanamadı. Bu yıl içerisinde inşallah camilerimizin tamamı bitecek.'' 
     
Açıklamasında, Hekimhan Ceviz Festivali'ne de değinen Dayan, bu festivalin gelenek haline getirilerek sürdürülmesini çok istediğini söyledi. 
     
Dayan, ''Festivallerin ehemmiyetine inanan biriyim. Pervari ve Güroymak'ta festivaller yapılmasına öncülük ettim. Ancak, her etkinlikte olduğu gibi, festivallerde de vatandaşa, yerel idarelere, yerel eşrafa çok büyük görevler düştüğü kanaatindeyim. Halk bir işin ne denli ehemmiyetli olduğuna inanmazsa yapılan etkinlikler uzun soluklu olamazlar. Biz festivalin devam etmesini canı gönülden istiyoruz. Ama, festivali sahiplenmesini istiyoruz'' dedi. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız