SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"9 Kritik Parça Çıkarıldı"

0
Güncellendi - 2015-12-27 14:32:13
A- A+ PAYLAŞ
 
Hükümet Sözcüsü ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Akdeniz'de düşürülen Türk uçağına ait 9 kritik parçanın denizden çıkarıldığını, parçaların her birinin ilgili birimler tarafından incelendiğini bildirdi
 
"TEKNİK ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR"
 
Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz'ın Suriye sularındaki uçak enkazının çıkarılması çalışmalarıyla ilgili ayrıntılı bilgi verdiğini de söyleyen Arınç, bugün itibarıyla uçağa ait malzemelerin büyük ölçüde çıkarıldığını bildirdi. Arınç, “Özellikle çıkarılması gerektiği belirtilen 9 kritik parçanın da tamamı çıkarılmıştır” dedi.
 
Deniz dibindeki arama faaliyetlerine devam edildiğini, arama kurtarma faaliyetlerinin birinci etabının yarın (31 Temmuz Salı) saat 24.00'te sona ereceğini kaydeden Arınç, uçak enkazından çok önemli sayılan malzemelerden radar ikaz alıcısı ve sağ motor kompresör giriş kısmı, kuyruk kısmı, sağ, sol motor kompresör kısmı, sağ dış kanat, sağ kanatçık bölgesi gibi malzemelerin başarılı şekilde çıkarıldığını bildirdi.
 
Bunların her birinin ilgili birimler tarafından elektronik incelemelerle karşılaştırıldığını, özellikle bazı parçaların Ankara Elektronik Harp Destek Merkezi koordinesinde incelendiğini bildiren Arınç, parçalar üzerinde teknik çalışmaların sürdüğünü, inceleme bittiğinde sonuçların kamuoyuna açıklanacağını söyledi.
 
Gazetecilerin de sorularını yanıtlayan Arınç, “Uçak enkazından 9 kritik parçanın çıkarılması, uçağın düştüğü veya düşürüldüğü yönünde bir şey söylüyor mu?” sorusuna, “Hayır” yanıtını verdi. İncelemelerin devam ettiğini, elde edilen malzeme listesinin elinde olduğunu belirten Arınç, “Bunların önemli olduklarını ve özellikle olmazsa olmaz sayılabilecek 9 kritik malzemenin bulunduğunu söyleyebilirim” dedi.Uçağın çıkarılan parçalarını içeren listeden örnekler sayan Arınç, kokpit ön sperliği, 41 adet muhtelif küçük parça, plastik küçük havalandırma borusu gibi malzemelerin çıkarıldığını ifade etti.
 
Malatya Erhaç'tan 22 Haziran günü havalanan RF-4E Fantom tipi askeri uçak, Akdeniz üzerinde Suriye karasularında radardan kaybolmuş, daha sonra uçağın Suriye tarafından düşürüldüğü açıklanmıştı. Uçağın pilotları 12 gün süreyle aranmış, daha sonra 1400 metre derinlikteki uçak enkazından cesetleri çıkarılmıştı. Pilotlardan Yüzbaşı Gökhan Ertan Malatya'da, Teğmen Hasan Hüseyin Aksoy da İstanbul'da toprağa verilmişlerdi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız