SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'9 Mahalle İstifade Edecek'

0
Güncellendi - 2015-12-27 13:54:33
'9 Mahalle İstifade Edecek'
A- A+ PAYLAŞ
Malatya Belediyesi tarafından yaptırılan ve sosyal belediyecilik alanında örnek uygulama olarak gösterilen semt konaklarından, Yeşiltepe Semt Konağı düzenlenen törenle hizmete açıldı. 
 
Cuma günü düzenlenen açılış törenine Belediye Başkanı Ahmet Çakır’ın yanısıra AKP İl Başkanı Bülent Tüfenkçi, ESOB Başkanı Şevket Keskin, ESKKK Başkanı Ali Evren, Muhtarlar Dernek Başkanı Mustafa Eren, Köy ve Mahalle Muhtarları Dernek Başkanı Ali Seydi Yücekaya, Hacı Bektaş Veli Kültür Merkezi Vakfı Başkanı Hasan Meşeli, çok sayıda mahalle muhtarı, Belediye meclis üyeleri, Belediye Başkan Yardımcıları, bazı vakıf, oda ve dernek başkanları, şirket genel müdürleri, daire müdürleri ve bin dolayında vatandaş katıldı.
 
Yeşiltepe Bölgesi muhtarları ve mahalle sakinleri adına bir konuşma yapan Seyran Mahalle Muhtarı Zihni Dönmez, 42 yaşında olduğunu ve bugüne kadar Yeşiltepe Bölgesine böylesine hizmet yapıldığını görmediğini belirterek, “Bu hizmetleri bizlerden esirgemeyen Belediye Başkanımız Ahmet Çakır’a şükranlarımızı sunuyorum. 
 
Sayın Belediye Başkanımızın belediyecilik anlayışını Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın İstanbul’da yaptığı belediye başkanlığına benzetiyoruz. Yeşiltepe Bölgesine yaptıkları bu güzel hizmetlerden dolayı Yeşiltepe Mahalle Muhtarları ve mahalle sakinleri adına şükranlarımızı sunuyorum” dedi. 
 
Malatya Belediyesi olarak sosyal Belediyeciliğe en az fiziki yatırım ve hizmetler kadar büyük önem verdiklerini Belirten Belediye Başkanı Ahmet Çakır ise,  göreve geldikleri ilk günden itibaren Yeşiltepe Bölgesinin şehrimizin önemli semtlerinden biri haline gelmesi için yoğun bir gayret gösterdiklerini söyledi. 
 
Başkan Çakır, “Sadece Yeşiltepe Bölgesinde değil şehrimizin dört bir yanında çalışmalarımız yoğun bir şekilde devam ediyor. Şehir merkezinde olduğu gibi bu bölgemizde de cadde ve sokak düzenleme çalışmalarımız var. Yeşiltepe Semt konağı ve çok amaçlı sosyal tesis dışında burada meydan yapmak amacıyla kamulaştırdığımız bir alan var. Bu alanı da yıl sonuna kadar bitirmeye çalışacağız” dedi. 
 
Yeşiltepe Bölgesinin daha hızlı bir gelişim göstermesi bakımından büyük önem taşıyan Kuzey Kuşak Yolunda da büyük ilerlemeler kaydettiklerini belirten Başkan Çakır, “Bu sene buranın asfaltlama çalışmasına başlayacağız. Tabi bu çalışmalarımızla birlikte önem verdiğimiz ve bugün açılışını birlikte yaptığımız Yeşiltepe Semt Konağında çocuklarımız için kurslar düzenleyeceğiz. Burada eğitim için çalışmalar yapılacak. Şu an yaklaşık öğrenci sayımız 160 civarında. Burada hem hanımlara yönelik hem gençlerimize yönelik, hem de öğrencilerimize yönelik bir takım kurslar, faaliyetler olacak. Burada hem sivil toplum kuruluşlarımızın projelerini uygulama imkanı olacak. Hem de biz belediye olarak birtakım sosyal ve kültürel faaliyetlerin yapımı için, çalışmalar için, projelerin uygulanması için Yeşiltepe Semt Konağı’nı kullanacağız. Burada 9 mahallemiz var ve bu 9 mahallemiz buradan istifade edecekler” dedi. 
 
Yeşiltepe’ye Semt Konağı dışında Çok Amaçlı Sosyal Tesis de yapıldığını ifade eden Belediye Başkanı Ahmet Çakır, “Yine çok amaçlı belediye sosyal tesisimiz de aynı şekilde hem burada öğrencilerimize yönelik hem de ev hanımlarının el becerilerini geliştirmesi adına farklı kurslar düzenleyeceğiz. İnşallah burada çok güzel projeler uygulanır, bundan çok güzel hizmetler çıkar. Burası 800 metrekare alan üzerine kuruldu. İçerisinde atölyeler, sınıflar, internet imkanı sunduğumuz internet odasıyla çok amaçlı bir semt konağımız olmuş oldu. Hayırlı, uğurlu olsun” dedi. 
 
Yapılan konuşmaların ardından Yeşiltepe Semt Konağının kurdelesi kesilerek hizmete açıldı. Törene katılanlar daha sonra hep birlikte Semt konağını gezerek yetkililerden buranın çalışması ile ilgili bilgiler aldılar. 
 
Daha sonra da törene katılanlara Yeşiltepe Semt Konağı’nda eğitim gören çocuklar tarafından hazırlanan kısa bir program sunuldu.  
 
Yeşiltepe Semt Konağı çok amaçlı toplantı salonu’nda düzenlenen program sırasında Ebru Kavak isimli öğrenci “Annem” isimli şiirini Belediye Başkanı Ahmet Çakır ve annesini kaybetmişlere ithaf ettiğini belirterek hem şiirini okudu, hem de salondaki davetlilere duygu seli yaşattı. Ardından da Esragül Karakeçi isimli öğrenci “anneciğim” isimli türküyü seslendirdi. 
 
Kendi yazdığı “Şehit” isimli şiirini okuyan Kevser Aslan’da salondaki davetlilere duygulu anlar yaşattı. Son olarak Kardelen Özdemiş isimli öğrenci de “Karagözlüm” isimli türküyü seslendirdi. 
 
Programın sonunda ise Yeşiltepe Semt Konağı’nda düzenlenen mefruşat kursunu başarıyla tamamlayan kursiyerlere sertifikaları verildi. 
 
Sertifika töreni sırasında konuşan ESOB Başkanı Şevket Keskin, Yeşiltepe isminin daha önceden Boztepe olduğunu, ancak Belediye Başkanı Ahmet Çakır’ın göreve gelmesinden sonra yaptığı çalışmalarla gerçek anlamda Yeşiltepe olduğunu söyledi. 
 
Keskin, Yeşiltepe Bölgesinde yaptıkları çalışmalardan dolayı Belediye Başkanı Ahmet Çakır ve ekibine tüm içtenliğiyle teşekkür ettiğini söyledi. 
 
Program, davetlilere yapılan ikramın ardından sona erdi. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız