SON DAKİKA
SON DEPREMLER

9 Milyon Ek Kaynak Ayrıldı..

A- A+ PAYLAŞ

Doğu Anadolu Projesi (DAP) kapsamındaki hayvancılık projelerine 9 milyon TL ek kaynak ayrıldığı bildirildi.
AKP Malatya Milletvekili Fuat Ölmeztoprak, konuyla ilgili olarak yaptığı yazılı açıklamada, DAP kapsamındaki Ağrı, Ardahan, Bayburt, Bingöl, Bitlis, Erzincan, Elazığ, Erzurum, Gümüşhane, Hakkari, Iğdır, Kars, Malatya, Muş, Tunceli ve Van illerinde, et ve süt üretiminde verimlilik ile kalitenin artırılması ve bölgesel kalkınmayı sağlamaya yönelik olarak etçi ve kombine ırklarla hayvancılık sektörünün geliştirilmesi amacıyla ilk etapta bu iller için ayrılan yaklaşık 20 milyon TL ödeneğe ilave olarak 9
milyon TL daha ek kaynak sağlanarak 16 ilde yedeğe alınan bazı projelerinde bu yıl uygulamaya konulabileceğini belirtti.

Ölmeztoprak, Hükümetin hayvancılık sektörüne verdiği bu destekler Malatya ve Doğu Anadolu Bölgesi halkı için çok şeyler ifade ediyor.Bu projeler sayesinde bölgenin milli gelirden alacağı pay ve refah düzeyi daha yüksek seviyelere çıkacak. Cumhuriyet tarihinde hayvancılık ve tarım için böyle bir hibe ve destek bugüne kadar verilmedi.Bunu Doğu Anadolu Bölgesi'nin ve Malatya'nın iyi kullanmasını diliyoruz.Hayvancılık sektöründe dünyayla rekabet edilmesi için olmazsa olmazı olan yatırımın doğru yerde yapılmasıdır. Yatırım doğru yerde yapılırsa rekabet şansı gelişecektir. Ülkemizde hayvancılık için en uygun bölge Doğu Anadolu Bölgesi. Çünkü çayır ve meraların tamamına yakını Doğu Anadolu Bölgesinde. Yine hayvancılık için en uygun iklim de bu bölgede. Bunlar ciddi teşvikler, bölgeye faydası kesinlikle olacak. Malatya ovası bu ve benzeri yatırımlarla daha da gelişecektir" dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız