SON DAKİKA
SON DEPREMLER

9 Milyon TL’lik Yatırım Yapılacak

0
Güncellendi - 2015-12-28 04:57:47
9 Milyon TL’lik Yatırım Yapılacak
A- A+ PAYLAŞ

 Malatya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü, su ve kanalizasyon alt yapısı ile ilgili ilçelere yatırım yapmaya devam ediyor. MASKİ, Pütürge ilçesi için 9 Milyon TL’lik yatırım yapacak. 

Konu ile ilgili bilgiler veren Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Malatya genelindeki 2 merkez ilçe başta olmak üzere diğer 11 ilçenin tüm mahallelerinde su ve kanalizasyon alt yapısı olmayan mahalle kalmayacak şekilde çalışmaların devam ettiğini kaydetti. 

Başkan Çakır, “Hekimhan ve Akçadağ ilçelerimizin su ve kanalizasyon alt yapısı ile ilgili projeler onaylanarak ihalesi yapılmıştı. Pütürge ilçemiz için hazırladığımız projeyi onaylayarak ihalesini yaptık. Pütürge için 19 bin 315 metre içme suyu şebeke hattı döşeme çalışması, 1 adet maslak, 1 adet kaptaj, 500 adet abone bağlantısı, 1 adet 100 metreküplük su deposu, 1 adet 300 metreküplük su deposu yapımının yanı sıra kanalizasyon ile ilgili ise 17 bin 484 metre kanalizasyon hattı döşeme, 2 adet terfi merkezi, 561 adet abone bağlantısı, 603 adet parsel bacası yapımı ve 3 bin 618 adet parsel bağlantısı çalışması gerçekleştireceğiz. Yaklaşık 9 Milyon TL’ye mal olacak bu çalışmanın tamamlanmasıyla birlikte Pütürge ilçemizin su ve kanalizasyon alt yapısı ile ilgili sıkıntıları gidermiş olacağız” dedi.

ÖZDEMİR: “İÇME SUYU SORUNUNU ÖNCEDEN GİDERDİK”

Malatya Büyükşehir Belediyesi MASKİ Genel Müdürü Dr. Özgür Özdemir ise ihale öncesinde Pütürge ilçesine bağlı bazı mahallerde içme suyu sıkıntısının yaşandığını ifade ederek, yapılan sondaj ve drenaj çalışmaları sonucunda bu sıkıntılarında giderildiğini belirtti. Özdemir, “İlçemiz için detaylı projeler yapılmadan önce içme suyu sıkıntısı olan mahallerimiz bizlere taleplerini iletmişlerdi. Bizde MASKİ olarak ekibimizle bu mahallerimizin içme suyu sıkıntısını çözmek adına sondaj çalışmaları yaptık. Suyu evlerine kadar götürdük. Şu an çok rahat bir şekilde suyu kullanıyorlar. Büyük projemizin onaylanıp ihalesinin yapılması nedeniyle çalışmalarımız hız kazandı. İnşallah en kısa zamanda bu çalışmalarımızı tamamlayarak halkımızın hizmetine sunacağız. Diğer ilçelerimizin alt yapısı ile ilgili projelerimiz ise onay aşamasında. Kabul edildikten sonra ihalesini yaparak çalışmalarımıza başlayacağız” diye konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız