SON DAKİKA
SON DEPREMLER

9 Projeye 8.5 Milyon TL Hibe

0
Güncellendi - 2015-12-28 03:38:37
9 Projeye 8.5 Milyon TL Hibe
A- A+ PAYLAŞ

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Malatya İl Koordinatörlüğü 13. Çağrı döneminde hibe almaya hak kazanan 9 projenin yatırımcısıyla sözleşme imzalandı.

İmza töreninde konuşan TKDK İl Koordinatörü Mehmet Hanifi Dere, toplam yatırım tutarı 17 milyon TL olan bu 9 proje için yaklaşık 8,5 milyon TL hibe sağlamayı hedeflediklerini söyledi.

Tarımsal ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu’nun faaliyete başladığı kısa zaman diliminde tarım ve hayvancılık sektörünün önemli bir aktörü haline geldiğine dikkat çeken Dere, “Sektörde önemli yatırımlara sağladığı hibelerle hayat verdi. Çok geniş bir yelpazede verdiği destekler neticesinde bugün TKDK’nın adı yatırımlarla eş anlamlı hale gelmiştir. Bugün 13. Çağrı dönemi çerçevesinde incelenmesi tamamlanmış ve sözleşme imzalamaya hak kazanmış 9 proje ile sözleşmelerini imzalıyoruz. Toplam yatırım tutarı 17 milyon TL olan bu 9 proje için yine yaklaşık 8,5 milyon TL hibe sağlamayı hedefliyoruz” dedi.

Hibe almaya hak kazanan projeler arasında et ve süt işleme tesislerinin yanı sıra soğuk hava depoları ile kırsal alanlardaki turistik faaliyetler, restoranalar, kafeler, hobi bahçeleri, yüzme havuzları gibi çeşitli yatırımlardan oluşan 4 adet kırsal turizm projesinin yer aldığını belirten Dere “Bu projelerin hayata geçmesi, ilimizin ekonomisine önemli faydalar sağlayacaktır. Projelerin sağlayacağı istihdamlar kadar faaliyet konusu olan sektörlerin gelişimine de ciddi katkılar sunacaktır” diye konuştu.

Hanifi Dere’nin konuşmasının ardından proje sahibi yatırımcılarla sözleşme imzalandı.

Bugüne kadar 38 milyon 385 bin TL hibe ödendi

Öte yandan TKDK'nın kuruluşundan bu yana Malatya'da yatırımcılara 38 milyon 385 bin TL tutarında hibe ödemesi yaptığı belirtildi. Hibe sözleşmesi imzalanmış ancak yatırım süreci devam ettiği için henüz ödemesi yapılmamış olan projelerle birlikte öngörülen hibe miktarının ise yaklaşık 80 milyon TL olduğu ifade edildi. Bu rakamın içinde 13. ve 14. dönemlerde hibeye hak kazanıp sözleşme imzalayanlar ve proje incelemesi devam eden yatırımların yer almadığı, ilk 12 dönemin toplam hibe tutarı olduğu kaydedildi. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız