SON DAKİKA
SON DEPREMLER

9 Şehit İçin Başsağlığı Mesajı

A- A+ PAYLAŞ

Diyarbakır- Bingöl karayolunun Lice’ye 10 kilometre mesafede Abalı köyü yakınlarında teröristlerin yola döşediği mayının patlaması sonucu 9 askerin şehit olmasının ardından 2. Ordu Komutanı Orgeneral Necdet Özel’in de bölgeye giderek incelemeler yaptığı bildirildi. Bu arada Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır, olay nedeniyle bir başsağlığı mesajı yayınladı.

9 ŞEHİT..
PKK’lı teröristlerce gerçekleştirilen hain saldırıda; Uzman Çavuş Salih Akyürek (Yozgat), Onur Görmez (Aydın-Çine), Emrah Polat (Kars-Sarıkamış), Erdal Oral (Kars-Kağızman), Zeynel Direkçi (Gaziantep), İlhami Hardal (Kilis), Murat Çavdar (Trabzon-Maçka), Mehmet Ali Karaduman (Manisa-Kula) ve Miktat Beder şehit olmuşlardı.

Olayın ardından 2. Ordu Komutanı Orgeneral Özel ile Diyarbakır’daki 7. Kolordu’nun komutanı Korgeneral Bekir Kalyoncu, bölgeye giderek inceleme yaptılar.

ÇAKIR’IN MESAJI..
Bu arada belediye başkanı Ahmet Çakır da olay üzerine bir mesaj yayınladı. Vatan ve bayrağın her şeyden önce geldiğini, korunması için her Türk vatandaşının seve seve canını vereceğini belirten Belediye Başkanı Çakır, bölücü güçlerin bu çabalarının asla sonuç vermeyeceğini söyledi.

Bu topraklar üzerinde gözü olanlara, bu milletin Kurtuluş Savaşı’nda dünyada eşine az rastlanır bir ders verdiğini, bütün milletin tek yürek vatan savunmasında düşmanla göğüs göğüse çarpıştığını kaydeden Başkan Çakır, “hiçbir güç ve hiçbir oyun, milletimizin birlik, beraberlik, kardeşlik ve huzur ortamını asla bozamayacaktır. Bu millet Kurtuluş Savaşı gibi bir mucizeyi başararak, her karışı şehit kanıyla yoğrulmuş Türkiye Cumhuriyeti’ni kurmuştur. Gerek terör örgütü, gerekse de terör örgütünü bir maşa olarak kullanan mihraklar bilmelidirler ki, milletimiz var oldukça asla kötü emellerine nail olamayacaklardır” dedi.

Bu tür tuzaklar ve kalleş oyunlarla herkesin terör örgütünü daha iyi tanıdığını ve lanetlediğini belirten Başkan Çakır, bütün dünya devletlerinin teröre karşı birleşmesi ve mücadele etmesi gerektiğinin de altını çizdi.

Yol üzerine kurulan tuzakla hayatlarını kaybeden 9 askerin, başta aileleri olmak üzere, Türk Silahlı Kuvvetlerine, yakınlarına ve Türk halkına başsağlığı dileyen Belediye Başkanı Ahmet Çakır, yaralılara da acil şifalar diledi.

Öte yandan Belediye Başkanı Ahmet Çakır, 2. Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Hasan Fehmi Canan’ı telefonla arayarak başsağlığı diledi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız