SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'9 TIR Malzeme Gönderdik'

A- A+ PAYLAŞ

Merkezi Almanya- Mannheim’da bulunan Avrupa Malatyalılar Sosyal ve Yardımlaşma Derneği’nde başkanlığa Murat Alabaş yeniden seçildi. Onuncu yılına giren ve 130 üyesi bulunan derneğin 4. Olağan Genel Kurulu’nda başkanlık için Murat Alabaş (üstteki fotoğrafta sağda) ve Mustafa Cebrail Akbulut (fotoğrafta solda) yarıştı.

Derneğin Mannheim’daki lokalinde gerçekleşen genel kurul, İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Divan başkanlığına Türkiye’nin Berlin Büyükelçiliği müşaviri Malatyalı Ahmet Nazif Garipağaoğlu’nun getirildiği genel kurulda, Başkan Murat Alabaş faaliyet ve mali raporu raporunu okudu.

Avrupa Malatyalılar Sosyal ve Yardımlaşma Derneği’nin onuncu yılına girdiğini belirten Murat Alabaş, başkanlığı sırasında yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi verdi.

9 TIR YARDIM
Derneğin kuruluş amacının Malatya’daki yardıma muhtaç aileler, okullara ve sağlık birimlerine katkıda bulunmak olduğunu hatırlatan Alabaş, “Bu amaçla derneğimiz şuana kadar 9 TIR yardım malzemesi Malatya’ya gönderdi. Bu yardım malzemeleri arasında eğitim araç-gereçleri, bilgisayar, engelliler için engelli arabaları gibi malzemeler var. Ayrıca birçok köy okullarının onarımı ve ihtiyaçlarını karşıladık. Yardıma muhtaç aileler ve çocukların ihtiyaçlarını karşılamaya gayret ettik.

Bunların yanısıra düzenlediğimiz gecelerde Avrupa’da yaşayan Malatyalı dostlarımızı biraraya getirerek, birlik-beraberlikleri ve kaynaşmalarını sağladık.

Tüm bunlar yeterli değil elbette. Önümüzdeki yıllarda derneğimiz daha da büyüyerek faailiyetlerine daha aktif bir şekilde devam edecektir. Bugüne kadar bize destek veren herkese teşekkür ediyorum” dedi.

BİRLİK MESAJI
Genel kurulda daha sonra başkanlık seçimine geçildi. Murat Alabaş ve Mustafa Cebrail Akbulut’un başkanlık için yarıştığı seçimin sonunda, Murat Alabaş oy kullanan 74 üyenin 48’inin oyunu alarak yeniden başkanlığa seçildi. Diğer aday Mustafa Cebrail Akbulut ise 25 oy alabildi.

Seçim sonuçlarının açıklanmasından sonra başkanlığa yeniden seçilen Murat Alabaş, rakibi Mustafa Cebrail Akbulut’la el ele vererek birlik ve berberlik mesajı vermesi üyeler tarafından ayakta alkışlandı.

YENİ YÖNETİM KURULU
Malatyalılar Sosyal ve Yardımlaşma Derneği’nin yeni yönetim kurulu şu isimlerden oluştu:

Murat Alabaş (başkan), Dr. Erdinç Üstündağ, İsmet Işık, Haydar Er, Av. Fatih Doğan, İbrahim Soylu, Selçuk Işık, Dr. Ergün Eyol, Ahmet Sunar, Mehmet Karadağ, Kenan Nalcı, Serkan Soylu

DENETLEME KURULU
Fikret Işık, Mehmet İzci, Mehmet Eyol, Ali Demirci, Hasan Hüseyin Avşar

HABER-FOTO: Mustafa BORAK- Mannheim

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız