SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"90 Gündür Sahadayız"

0
Güncellendi - 2015-12-27 15:04:11
A- A+ PAYLAŞ

Adalet ve Kalkınma Partisi Malatya Milletvekili Mustafa Şahin, Darende ilçesine bağlı belde ve köyleri ziyaret etti. Milletvekili Şahin’e; Darende Belediye Başkanı İsa Özkan, Aşağı Ulupınar Belde Belediye Başkanı Sezai Gürbüz, Balaban Belde Belediye Başkanı Mehmet Kılıçer, partinin il başkan yardımcısı Murat Turgut, il yönetim kurulu üyeleri Nurettin Sert, Abuzer Karakaya, Ali Çavuş ve diğer partililer eşlik etti.

İlk olarak Aşağı Ulupınar Belediye Başkanı Sezai Gürbüzü makamında ziyaret eden Şahin, burada yaptığı konuşmada, "Yaklaşık 90 gündür sahadayız. Vatandaşımızın sorunlarını, ihtiyaçlarını, dileklerini, temennilerini gidip kendi yerlerinde dinlemeye çalışıyoruz. Görmüş olduğumuz bir gerçek var. Köylerimizde de beldelerimizde de ilçelerimizde de vatandaşımızın ziyadesiyle memnuniyetini görmekteyiz. Allah’a hamdolsun bugüne kadar göreve talip olan, göreve sizin yetki vererek getirmiş olduğunuz arkadaşlarımızın görevlerini layıkıyla yerini getirdiğini görmekteyiz" dedi.

Darende Belediye Başkanı İsa Özkan, "Darende’ye yapılan hizmetlerde katkıları olan başta milletvekilimiz Mustafa Şahin ve diğer vekillerimize teşekkür ediyorum. Her sıkıntımızda Ankara’ya gittiğimizde Darende’nin ve Malatya’nın sorunlarıyla canı gönülden ilgilenip koşturuyorlar. Bunun için milletvekillerimize teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

Sezai Gürbüz de, "Sayın vekilimiz bölgemizin tüm problemlerinde elinden geldiğince bizlere yardımcı oluyor. Beldemizi ziyareti ve hizmetleri için kendisine teşekkür ediyorum" diye konuştu. Balaban beldesini de ziyaret eden Milletvekili Şahin, esnafla sohbet edip sorunlarını dinledi. Vatandaşlara hitaben bir konuşma yapan Şahin, özetle şunları söyledi: "Geçenlerde Kent Konseyi bir anket yapmış. İnsanlarımızın Malatya’da yaşamaktan dolayı memnuniyetini sorgulamış. Yüzde 80’i memnun olduklarını ifade etmişler. Ben köylerimizde, beldelerimizde bu rakamın daha yükseklere çıktığını görmekteyim. Malatyamız'da hamdolsun güvenlikle asayişle ilgili bir sorun yok. İnsanlarımız arasında birtakım sınıf farklılıkları yok. İktidarın vermiş olduğu hizmetlerden farklı kesimlere farklı kaynak aktarma olayı da yok. Herkese adil bir şekilde, eşit bir şekilde hizmetler akıyor."

Milletvekili Şahin, Malatya’nın büyükşehir olacak olmasıyla ilgili ise şöyle konuştu:

“Büyükşehirle birlikte beldeler kapatılıyor. Buradaki amaç yetkinin tek merkezde toplanarak hizmetin daha hızlı daha fazla gelmesidir. İki merkez ilçe öngörülüyor. Biri Battalgazi bölgesinde olur, biri Yeşilyurt bölgesinde. Diğer beldelerimizin tümü kaldırılıyor. Burada popülist politikalar yapmıyoruz. Amacımız daha fazla hizmet gelsin. Beldelerin kaldırılmasıyla ilgili gelip buralarda belleklerinizi bozmaya çalışacaklar, sizleri fitlemeye çalışacaklar. Onlara aldırış etmeyin. Bizim amacımız devletin kaynaklarını halkımızın emrine sunmaktır. Bizde yüce devlet değil, yüce millet var. Devlet bizim için tabu değildir. İnsanlarımızın yaşam standartlarını yükseltmek bizim asli görevlerimiz."

Adalet ve Kalkınma Partisi'nin 2002’den bugüne yaptığı hizmetleri anlatan Şahin, sağlıkta yapılan hizmetleri dile getirip, konuşmasına şöyle devam etti:

"Bugüne kadar AK Parti’nin yapmış olduğu hizmetlere bakın. Sağlıkta dönüşüm projesi yaptık. SSK hastanesini devlet hastanesi statüsüne kavuşturduk. Kıyameti kopardılar. Dediler siz yandaşlarınıza imkan sağlayacaksınız. Bugün SSK’dan daha önce hizmet alanla şimdi hizmet alanlar bir mukayese yapıyorlar mı? Önceki dönemden mi memnunsunuz şu andan mı memnunsunuz? Vatandaşımızın zorluklarını kolaylaştırma amaçlı hizmet yapıyoruz. O günkü şartlarda vatandaş muayene için gidiyordu. Doktor hastanın yüzüne bile bakmadan ilaç yazıyordu. Böyle bir muayene hizmetinden şu anda gelmiş olduğumuz muayene hizmetine bir bakın."

Vatandaşlar da yapılan hizmetlerden dolayı Milletvekili Şahin’e teşekkür ederek 2002’den önceki dönemlerde ilaç alınamayan zamanları, hastanelerde gurur yıkıcı muamelelerin olduğu dönemleri unutmadıklarını, bugün yapılan hizmetlere teşekkür etmeyenlerin de nankör olduklarını belirttiler.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız