SON DAKİKA
SON DEPREMLER

90 Öğrenci Okula Başlayamadı

0
Güncellendi - 2015-12-27 15:01:29
90 Öğrenci Okula Başlayamadı
A- A+ PAYLAŞ

Arguvan’a bağlı 13 muhtarlık bölgesi öğrencilerine eğitim hizmeti veren Atmalılar İlköğretim Okulu’nda öğrenciler Milli Eğitim Müdürlüğü ile servisçilerin restleşmesi nedeniyle öğretime başlayamadı. İlçe Milli Eğitim’in 13 yerleşim biriminde oturan öğrencilerin taşınması için açtığı ilk ihaleye başvuran minibüsçü esnafı fiyatı az bulunca ihaleden çekildi. Müdürlüğün açtığı ikinci ihaleye ise hiç katılmadı. Açılan ihaleler başarısız olunca  ilçeye bağlı 13 yerleşim biriminde bulunan ve Atmalı İlköğretim okulunun 90 civarında öğrencisinin okula taşınması gerçekleşemedi. 

Okullarına başlayamayan öğrencilerin velileri “Bu nasıl bir anlayıştır. Milli Eğitim ne yapmak istiyor. Para mı önemli eğitim mi? Çocuklarımızın eğitiminden sorumlu olan Milli Eğitim, bu davranışı ile çocuklarımızın eğitim hakkını elinden almış olmuyor mu” diyerek Milli Eğitim Müdürlüğüne veryansın etti.

Konu ile ilgili olarak konuşan Okullara servis hizmeti veren minibüsçü esnafı “Açılan ilk ihaleye dosya alarak katıldık. Fiyatlar çok düşük ve çiftte standartlar olduğunu görünce vazgeçtik. Belirlenen fiyatlarla bırakın kar etmeyi masraflarımızı bile karşılayamayız. Fiyatların artırılmasını ve bazı güzergâhları mesafeye göre, bazılarını da yolun kalitesine göre belirlenmesi gibi çifte standartların giderilmesini istedik. Maalesef çözüm yoluna gitmediler. Bunun üzerine açılan ikinci ihaleye hiç katılmadık” diye konuştu.

İlçe Milli Eğitim müdürlüğü yetkilileri de “Fiyat belirleme yetkisi bizde değil. Yasalar açık ve net. Buna bizim müdahil olmamız mümkün değil. Arkadaşlar öngörülen fiyatın artırılmasını istiyorlar. Bu bizim yetkimizde değil ki. Çifte standart uygulaması diye bir şey olmaz. Bunlar dedikodudur” diyerek minibüsçü esnafının iddialarını reddettiler. 

İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut ise konu ile ilgili olarak  “Açılan ihaleye servisçi esnafı katılmayınca taşıma işlemini gerçekleştiremedik. Milli Eğitimin aracı da yok ki öğrencilerimizi taşıyalım. Konuyu en kısa zamanda çözeceğiz” diyerek konu ile ilgilendiklerini belirtti.

FOTO: Yaşar KARAASLAN

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız