SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'90'la Çarpma, 10.Kattan Düşme'

0
Güncellendi - 2015-12-27 17:25:53
'90'la Çarpma, 10.Kattan Düşme'
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Emniyet Müdürlüğü vatandaşların emniyet kemeri bilincini kazandırmak amacıyla simülasyon aracı ile emniyet kemeri test uygulaması başlattı. 

Malatya Emniyet Müdürlüğü tarafından Emniyet Genel Müdürlüğü’ne ait olan simülasyon aracı Malatyapark AVM önüne konarak, burada vatandaşlara 10 kilometre hızla giden aracın çarpma anı canlı canlı emniyet kemeri taktırılarak yaşatıldı.

Vali Vasip Şahin, Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Cumhuriyet Başsavcısı Muzaffer Sayın, Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanı Orhan Erdim ve Emniyet Müdürü Mustafa Aygün’ünde izlediği simülasyon aracı ile vatandaşlara emniyet kemeri test ettirildi.

Vali Vasip Şahin, “Emniyet Müdürlüğümüz Emniyet Kemeri Test Aracını Malatyalıların görüşü sundular. Daha 10 kilometre hızda bile ne kadar şiddetli bir çarpışmanın etkisini hep birlikte izledik. Tüm sürücülerimizi mümkün mertebe emniyet kemeri kullanmaya davet ediyorum. Önümüzdeki aydan itibaren de bununla ilgili olarak bir kampanya başlatılacak. Ondan sonra da bunun cezai müeyyideleri uygulamaya konacak. Önce kendi sağlığımız ve beraberimizde taşıdığımız yakınlarımız ve yolcuların can güvenliği için emniyet kemerine mutlaka riayet etmeye çalışalım” dedi.

Bu arada, simülasyon aracı emniyet kemeri test ettiren trafik polisleri tarafından dağıtılan el broşürlerinde, “Emniyet kemeri takmanın ölümleri yüzde 40, yaralanmaları yüzde 30 oranında azalttığı, emniyet kemeri sayesinde ciddi kazalardan hafif yaralanmalarla kurtulabildiğimizi, 30 kilometre hızla çarpmanın araç içerisinde bulunanların vücuduna etkisinin apartmanın 1. katından düşmeye, 90 kilometre hızla çarpmanın ise 10. kattan düşmeye eşdeğer olduğunu, bir aracın 30 kilometre hızla bir yayaya çarpması durumda yayanın ölme riski yüzde 10 iken, 50 kilometre hızla çarpması durumunda yüzde 70 ve 80 kilometre ve üzeri hızla çarpması durumunda ölüm riskinin yüzde 100 yaklaştığı araştırmalar sonucunda ortaya konmaktadır” denildi.

Simülasyon aracı ile emniyet kemeri test uygulaması 4 gün süreyle Malatyalılara gösterilecek.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız