SON DAKİKA
SON DEPREMLER

91 Bin Dev Öğrenci Ormanı'na İlk Fidanlar

A- A+ PAYLAŞ

Malatya merkezdeki tüm ilköğretim ve liselerde okuyan öğrencilerin katkılarıyla başlatılan 91 Bin Dev Öğrenci Ormanı için ilk fidanlar düzenlenen törenle dikildi.

Malatya 2. Organize Sanayi Bölgesi'nin girişinde düzenlenen törende 91 Bin Dev Öğrenci Ormanı'na 20 bin adet fidan dikildi. Törene Vali Halil İbrahim Daşöz, 2. Ordu Kurmay Başkanı Tümgeneral Tuncay Çakan, Belediye Başkanı Cemal Akın, 7. Ana Jet Üs Komutanı Tuğgenerel Mehmet Çetin ile kamu kurum ve kuruluş temsilcileri ile birlikte sivil toplum kuruluşu temsilcileri, öğrenciler, öğretmenler ve vatandaşlar katıldı.

Törende konuşan Belediye Başkanı Cemal Akın, Malatya'nın ağaç zenginliği yönü itibariyle ancak kayısı yetiştirerek Türkiye ortalamasını yakaladığını anlatarak, ağacın ülke için önemine değindi. Akın, "Bir düşünürümüz, 'Ülkenin kalkınması için minareler ile fabrika bacaları nişanlı olmalı' diye tespitte bulunmuştu. Bu güzel topluluğun içinde ben buna üçüncü bir unsuru eklemek istiyorum. Fabrika bacaları gibi, minareler gibi, minare boylarında ağaçların da olması gerekli olduğu kanaatindeyim" dedi.

Vali Halil İbrahim Daşöz ise, bir ağaç dikme şöleninden çok, bir bayramın kutlandığını söyleyerek, "Malatya'da öğrenciler çok anlamlı işler yapıyorlar. Boylarından büyük işler yapıyorlar. Büyük yürek, büyük cesaret isteyen işlere soyundular" diyerek, öğrencilerin 91 Bin Dev Öğrenci Okul Yaptırma Kampanyası nedeniyle başlattıkları faaliyetleri takdirle karşıladığını ifade etti.

Vali Daşöz, Türkiye'deki bir çok ilde öğrenci kavgaları olduğunu ancak Malatya'da öğrencilerin konser, tiyatro, kermes gibi faaliyetleri birlik ve beraberlik içinde yürüttüğünü kaydetti.

Basın mensuplarının sorularını cevaplandıran 2. Ordu Kurmay Başkanı Tümgeneral Tuncay Çakan, ağaç sevgisinin küçük yaşta verilmesi gerektiğini belirterek, herkesin bu sevgiyi hayatı boyunca sürdürmesi gerektiğini ifade etti.

Yapılan konuşmalardan sonra protokol üyeleri, öğrenciler ve askerler fidan diktiler.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız