SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'91 Bin Dev Öğrenci'ye Veda

A- A+ PAYLAŞ

91 Bin Dev Öğrenci Kurulu, Amasya iline atanan Vali Halil İbrahim Daşöz'e veda yemeği verdi.

Denizpark'ta verilen veda yemeğine, Vali Halil İbrahim Daşöz ve eşi Nilgün Daşöz, Vali Yardımcısı İnci Sezer Becel ve Milli Eğitim İl Müdürü Mehmet Bulut'un yanı sıra 91 Bin Dev Öğrenci Kurulu üyesi öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Burada bir konuşma yapan Vali Halil İbrahim Daşöz, 91 bin dev öğrenci projesinde yer alan öğrencilerin Malatya'nın gündemini değiştirerek, büyük işlerde görev aldıklarını söyledi. Daşöz, her şeyin ideal olmadığı şartlarda gencecik fidanların yetiştiğini ifade ederek, "Bizim için onlar içlerinde büyük bir ağacı taşıyan tohumdular. Yaptıklarının her biri sessiz devrimdi, ben buna inanıyorum. Herkeste az veya çok bir etki bıraktılar. Bunu yaparken kendilerini de gerçekleştirdiler. Kendilerinin nasıl bir güç ve cevher olduklarının farkına vardılar. Kendilerine olan öz saygıları da arttı. İnanın bu çocukların hatırına bu şehirdeki büyüklerin yaptığı pek çok şeyi bile hoş görürü hale geldik. 2006-2009 yılı zaman diliminde Beydağı'nın tanıklığında bu çocuklar çok güzel işler yaptılar. İnanıyorum ki 91 bin dev öğrenci projesi bu isim altında veya bu şekilde devam etmese bile bu şekilde etkisini sonsuza kadar sürdürecek. Gözünüzün önüne getirin. Bu çocukların yaptıkları işlerden bir teki bile çok önemli değil mi? 7 okul, 3 şehit derneği binası ve birçok şey üretildi. Çocuklar her hafta Malatyaspor için prim açıkladı. Adeta şehirde başka hiç kimse yok. Şehrin bir eksiğini, bir ihtiyacını gidermek için en hızlı refleksi gösterdiler. Artık rutinleşti ama bu çocukların yaptığı işlerin güzelliği yok olmadı. Üzgün olarak ayrılacağım. Fakat burada yaşadıklarımı asla unutmayacağım. Bu çocuklar bizim için çok önemli bir parça olacak. Ben, Malatya'yı çok seviyorum. Çünkü Malatya'nın 91 bin dev öğrencisi var. 91 bin dev öğrenci, Malatya'yı çok sevmemizdeki en büyük etkendir. Bu çocukları çok özleyeceğiz. Ben, bundan sonraki yaşamlarında mutluluk ve başarılar diliyorum. Bu çocuklar ilerde çok büyük işlerde yapmaya devam edecekler. Öğrencilerimizle aynı ruh ve heyecanı taşıyan eğitimci arkadaşlarımız var. Basında bize çok destek verdi. Projeye saygı duyulmasında basınımız büyük katkı verdi" dedi.

Daşöz, ilk defa verilen yemek davetiyle veda yaptığını hissettiğini söyleyerek, "Ya biz gerçekten Malatya'dan gidiyoruz. Veda işi bu yemekte daha çok ön plana çıktı. Ama şu vardır, gidilince yok olunmuyor, unutulunca yok olunuyor. Çocuklar sizlere her şey için teşekkür ediyoruz. Sizlere devletimiz, ailem, Malatya halkı ve şahsım adına teşekkür ediyorum. Sizler bir harikasınız. Çok çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Vali Yardımcısı inci Sezer Becel ise, "Büyüklerimiz bizlere tavsiye de bulunurken, mutlaka Vali yardımcılığı yapın öğreneceğiniz çok şey var diye. O zaman çok fazla algılayamıyorduk. Ama 3 yıldır değerli bir Valimizin yanında Vali yardımcılığı görevi yapıyorum. Hem meslek hem de özel hayatımda bana çok iyi örnek olduğunu düşünüyorum. Çok güzel dersler aldığıma inanıyorum. Benim için büyük bir şanstı. 3 yıl benim için büyük bir eğitim dönemi oldu" şeklinde konuştu.

Milli Eğitim İl Müdürü Mehmet Bulut da, Vali Halil İbrahim Daşöz'ün Malatya'dan ayrılacağını ama gönüllerinden ayrılmayacağını belirterek, "91 bin dev öğrenci projesiyle hayatımda hiç yakalayamayacağım imkanları yakaladım. Bu proje içerisinde adeta destanlar yazdık. Valimiz proje kapsamında bizlere yoğun ilgi gösterdi. Bunları unutmak mümkün değil. İlimizde eğitimin göstergesi iyi yönlere doğru gitmeye başladı. Biz, sayın Valimizden sonra da projeyi devam ettirmeye çalışacağız ama devam ettiremezsek sayın Valimiz bizlere kızmasın. Sizi asla unutmayacağız" ifadesine yer verdi.

91 Bin Dev Öğrenci Kurulu adına bir konuşma yapan Didem Özdemir ise, "Sayın Valimiz, siz bizlere ve Malatya'ya çok şeyler kazandırdınız. Malatya yaptıklarınızı unutmayacak" dedi.

Yapılan konuşmaların ardından Vali Halil İbrahim Daşöz'e plaket ve hediye takdiminde bulunuldu. Vali Halil İbrahim Daşöz'e 91 bin dev öğrenci proje kurulunda görev yapan öğretmenlere birer plaket takdim etti. 91 bin dev öğrenci kurulu öğrencilerine de teşekkür belgesi veren Vali Daşöz'ün gözleri doldu. Kendisi için yapılan slayt gösterisini de büyük bir dikkat ile izleyen Vali Halil İbrahim Daşöz, ağlamamak için kendini zor tuttu.
Gece müzik dinletisiyle son buldu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız