SON DAKİKA
SON DEPREMLER

91. Yıl Coşkusu

0
Güncellendi - 2015-12-28 00:18:35
91. Yıl Coşkusu
A- A+ PAYLAŞ

Cumhuriyet Bayramı’nın 91’nci yıldönümü nedeniyle Malatya’da protokol üyeleri, tebrikleri kabul etti. 

Valilik binasında, Vali Süleyman Kamçı, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, 2. Ordu Komutanlığı Kurmay Başkanı ve Garnizon Komitanı Tümgeneral Mehmet Akyürek, il’in protokol üyelerinin tebriklerini kabul etti.

Protokol üyelerinin tebriklerinin kabulündan sonra çikolata ikramında bulunuldu.

CHP Anıta Çelenk Sundu

Cumhuriyet Bayramı’nın 91’nci yıldönümü nedeniyle Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Malatya teşkilatı, Atatürk Anıtı’na çelenk koydu. 

Saygı duruşu ve istiklal Marşının okunmasından sonra konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, “Karaman’da üzücü olay yaşandı. Umarım mahsur kalanlar ailelerine kavuşabilirler” diyerek, daha sonra özetle şunları söyledi:

“Bu tür bayramlar insanları birleştirmeye çalışma gerekirken, son dönemlerde AKP, insanları bölmeye çalışmaktadır. 29 Ekim bayramları büyük coşkuyla kutlanması gerekir. Bugün bayram coşkuyla kutlanması gerekirken, Cumhurbaşkanının yeni oturduğu saray da, kaçak olduğundan, bu bile bayramın var oluş sebebine aykırıdır. Cumhuriyet sadece bu partinin Cumhuriyeti değildir. Bu Cumhuriyet herkesin Cumhuriyetidir. Cumhuriyetin değerleri ve imkanlarıyla oturdukları yerlerde cumhuriyetin değerleriyle hesaplaşmaya çalışıyorlar. Hem de Türkiye’yi Avrupa ve batıya değil, Atatürk’ün gösterdiği hedeflere değil, maalesef hedeflerini orta doğuya çevirmiş durumdalar. Bizim var olmamıza sebep olan Cumhuriyete herkesin sahip çıkması gerekiyor.“

CHP il başkanı Enver Kiraz da, Karaman’da yaşanan üzüntüyü dile getirip, “Bu üzücü olayın gölgesinde Cumhuriyet eyit Bayramı’nın yıldönümü kutluyoruz. İşçi ve emekçilerimizin biran önce sağ olarak kurtarılmasını diliyorum.29 Ekim 1923’de kurulan Cumhuriyete hepimizin sahip çıkması gerekir. Cumhuriyete sahip çıkmak gibi önemli sorumluluk ve görevlerimiz var. Atatürk, Cumhuriyeti ve Cumhuriyet Halk Partisi’ni kurdu. İki sine de sahip çıkmaya devam edeceğiz. “şeklinde konuştu.

Bu arada Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Malatya Şubesi de Atatürk Anıtı’na çelenk koyarak saygı duruşunda bulundu.

Darende'deki Kutlama

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, Malatya’nın Darende ilçesinde de törenlerle kutlandı. 

Kaymakamlık makamındaki düzenlenen bayramlaşmanın ardından Darende güreş alanındaki törende Kaymakam Bünyamin Kuş, Belediye Başkanı Dr. Süleyman Eser, Garnizon Komutanı Üst teğmen Rauf Özgenç öğrencilerin ve halkın bayramlarını kutladı.

Programa öğrencilerin yanı sıra kalabalık bir vatandaş topluluğu katıldı.

Saygı duruşunu takiben istiklal Marşımızın söylenmesinin ardından günün anlamı ile ilgili bir konuşma yapan Kaymakam Bünyamin Kuş, "Cumhuriyetin ilanına gelinceye kadar o süreç o noktaya gelinceye kadar Türkiye toplumu ülkemiz büyük badireler atlatarak ve kurtuluş savaşını kazanarak geldi. Bu zorlu süreçti bu zorlu süreç cumhuriyetin ilanı ile birlikte taçlandırılmış oldu mevcut yönetimler içerisinde en güzel cumhuriyet olduğunu halkın kendi kendini yönetiminin cumhuriyet olduğunu biliyoruz " dedi.

Tören, öğrencilerin okuduğu şiirlerden sonra yarışmalarda dereceye giren öğrencilerin ödüllerinin verilmesi, halk oyunlarının gösterilerinin ardından resmi geçit töreni ile sona erdi. 

Törenlere, Kaymakam Bünyamin Kuş,Belediye Başkanı Dr. Süleyman Eser, Jandarma Komutanı Üstteğmen Rauf Özgenç, Emniyet Müdürü Arif Köse, Cumhuriyet Savcısı Fatih Yol, daire müdürleri, S.T.K temsilcileri ve öğrenciler ile vatandaşlar katıldı.

Arapgir'deki Kutlama

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, Malatya’nın Arapgir İlçesi’nde de coşkuyla kutlandı.

Kutlama törenleri Hükumet Konağı önünde bulunan Atatürk Anıtı Cumhuriyet Alanında yapıldı. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı okunurken bayrak göndere çekildi. Kaymakam Tekin Erdemir, Belediye Başkanı Haluk Cömertoğlu ve Garnizon Komutanı Yüzbaşı Özgür Gümüşay ve halkın ve öğrencilerin bayramını kutladı.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan Arapgir Kaymakamı Tekin Erdemir, “Büyük Türk Milleti ve vatanı uğruna savaşmış ve tüm varlığını bu uğurda gözünü bile kırpmadan vermiş olan başta büyük önder Mustafa Kemal Atatürk ve onun askerleri olan aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi en büyük şükranlarımla anıyor, tüm vatandaşlarımızın Cumhuriyet Bayramını en içten dileklerimle kutluyor ve saygılarımı sunuyorum” dedi.

Ahmet Zeyneloğlu Ortaokulu Öğretmeni Faruk Büker ise, "Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün büyük fedakarlıklarla başlattığı milli mücadele, Türk Milletinin inanç ve azmiyle, başarıyla sonuçlanmıştır. 29 Ekim 1923 tarihinde de Cumhuriyetin ilanıyla Türkiye Cumhuriyeti Devleti kurulmuştur. Atatürk’ün “Türk Milletinin karakterine ve adetlerine en uygun olan idare, Cumhuriyet idaresidir” diyerek ilan ettiği Cumhuriyet, Türk Milletine bırakılmış en büyük miras ve vazgeçilmez değerdir” ifadelerini kullandı.

Kutlama çerçevesinde şiirler okundu, folklor gösterileri sunuldu ve tören resmi geçitle son buldu.

Tören bitiminden sonra Hami Aydınlar Çay Bahçesinde ikramda bulunuldu.

Atatürk Anıtı'nda Alternatif tören

Bu arada Malatya merkezde İşçi Partisi, Eğitim İş, Cumhuriyet Kadınları Derneği, Türkiye Gençlik Birliği, Ulusal Gönüllüleri ile Taşeron İşçileri Derneği yönetici ve kurucuları, Cumhuriyetin 91. yıldönümü nedeniyle Atatürk Anıtı'na çelenk sundular. 

 

İşçi Partisi İl Başkanı Arif Doğan açıklamasında, "Bakın ne hale getirdiler ülkemizi. Atatürk Türkiye'sinde, Cumhuriyetimizin 91. yılında Atatürk anıtlarına saldırılar yapılıyor, yakılıyor, yıkılıyor. Bu da yetmiyormuş gibi, hükümet genelgelerle anıtlara ve atamızın büstlerine çelenk çiçek konulmasına izin vermiyor. Cumhuriyet AKP hükümetinin genelgesiyle kurulmadı. Atamızın anılmasına, 29 Ekimlerde anıtlara çıkmaya, çelenk bırakmaya, saygı durmaya kimse engel olamaz. Atatürk Cumhuriyeti yasaklanamaz."dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız