SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"91 Yılın Onur ve Gururuyla.."

0
Güncellendi - 2015-12-28 00:18:24
A- A+ PAYLAŞ

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 91.Yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayınlayan Vali Süleyman Kamçı, “ Çağdaş dünya ile bütünleşmek Cumhuriyet şemsiyesi altında kenetlenerek çok çalışmaktan geçtiğini asla unutmamalıyız” dedi. Cumhuriyet Bayramı’nın yıldönümü nedeniyle siyasiler ve sivil toplum örgütü temsilcilikleri tarafından mesajlar yayınlandı.

Vali Kamçı’nın Mesajı

Vali Süleyman Kamçı yayınladığı mesajda şunları belirtti:

“Aziz milletimizin kutlu bir mücadele neticesinde Anadolu’nun Türkün ebedi yurdu olduğunu bütün dünyaya ilan edişinin akabinde kurulan Cumhuriyetimizin 91. yılını kutlamanın onur ve gururunu yaşamaktayız.

Çağdaş, demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devleti olan ülkemizi, Atatürk’ün işaret ettiği muasır medeniyet seviyesine taşıyabilmenin ve ülke kalkınmasını sağlamanın yolunun, O’nun ilke ve inkılâplarına sıkı sıkıya sarılmaktan, birlik ve beraberliğimizi her ne pahasına olursa olsun korumaktan geçtiğini hiçbir zaman hatırımızdan çıkarmamalıyız.

Milletimizin çağdaş dünya ile bütünleşmesinin ve uygarlığın tüm nimetlerinden en üst seviyede istifade etmesinin de, yine Cumhuriyet şemsiyesi altında kenetlenerek çok çalışmaktan geçtiğini asla unutmamalıyız.

Cumhuriyetimizin ebediyen payidar kalacağına olan inançla başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere bedenini vatan toprağına harç yapan tüm şehitlerimizi ve şanlı gazilerimizi rahmet ve şükranla yâd ediyor, Cumhuriyet Bayramınızı en içten duygularımla kutluyorum.”

Milletvekili Çalık’ın Mesajı

Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık yayınladığı Cumhuriyet Bayramı mesajında şunları ifade etti:

“Cumhuriyet'i kuran milli mücadele ruhu, milletimizin her bir ferdinin, özellikle de genç kuşaklarımızın her zaman ilham kaynağı olmuştur. 

Ülkemizin, demokratikleşme yolunda büyük gelişmeler kat ettiği, güçlü ekonomisiyle, aktif dış politikasıyla uluslararası camiaya da donör ülke haline geldiği, sivil düşüncenin, millet iradesinin tam anlamıyla etkin olduğu bugünlerde Cumhuriyetimizin 91. yıldönümünü kutluyor olmanın gururunu yaşıyoruz. 

Bugün Milletimiz, Cumhuriyetimizi bütün değer ve kurumlarıyla özümseyerek, Türkiye'yi çağdaş dünya devletleri içinde hak ettiği saygın konuma yükseltmek için gerekli olan iradeyi ortaya koymuştur.

Türkiye Cumhuriyeti, bölgesinde yaşanan bütün olumsuz gelişmelere rağmen, demokratik gelişme ve ekonomik kalkınmasını birlikte sağlayarak bölgesinde istikrar ve refahın örnek bir ülkesi olmuştur. Bunda, 12 yıldır milletimizden aldığımız siyasi destek ve ekonomik istikrarın büyük payı vardır. 

Artık Türkiye çözüm odaklı politikalarıyla, her alanda dönüşüm ve gelişim yaşayarak, büyük hedefleri, idealleri olan bir ülkedir. 2023, 2053, 2071 diyerek Yeni Türkiye yolunda hedeflerimize bir bir ulaşmaya çalışıyoruz. Cumhuriyetimizin 100. yılında Yeni Türkiye’yi her alanda özgür, demokratik ve herkesin, her düşüncenin, her inancın rahatça yaşayabileceği bir Türkiye olarak hayal ediyoruz.

Milletçe, güven ve istikrar ortamını koruyarak birlik ve bütünlüğümüze sahip çıkacak, Cumhuriyetimizin temel değerlerini her türlü sosyal ve siyasi tartışmanın üzerinde tutarak, hedeflerimiz doğrultusunda yolumuza devam edecek ve daha büyük başarılara imza atacağız.

Bu düşüncelerle Cumhuriyetimiz'in 91. kuruluş yıldönümünü ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımızı kutluyor,  bu anlamlı günde, başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere İstiklal Savaşımızın bütün kahramanlarını rahmetle, şükranla anıyor, bütün vatandaşlarımı en kalbi muhabbetlerimle selamlıyorum.”

Milletvekili Ağbaba’nın Mesajı

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba’da mesajında şunları kaydetti:

“Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşlarının başlattığı Ulusal Kurtuluş Savaşı’nın sonucunda ilan edilen Cumhuriyetimizin 91. Kuruluş Yıldönümünü kutlamanın büyük onurunu yaşıyoruz. Tebaanın millete, saltanatın Cumhuriyet’e geçiş sürecinde yeni bir ulusun doğuşunun tarihinin yazılması  bugün hala Dünya devletlerine örnek gösterilmektedir. AKP Hükümeti 12 yıllık süreçte , Cumhuriyet’in kazanımlarını teker teker ortadan kaldırmaya, çağdaş, demokratik ve Laik Türkiye’nin geriletilmesi için mücadeleye devam etmektedir.  Atatürk’ün Bursa Nutku’nda gençlere ‘Türk Genci, devrimlerin ve Cumhuriyetin sahibi ve bekçisidir. Bunların gereğine, doğruluğuna herkesten çok inanmıştır. Yönetim biçimini ve devrimleri benimsemiştir. Bunları güçsüz düşürecek en küçük ya da en büyük bir kıpırtı ve bir davranış duydu mu, Bu ülkenin polisi vardır, jandarması vardır, ordusu vardır, adalet örgütü vardır demeyecektir. Elle, taşla, sopa ve silahla; nesi varsa onunla kendi yapıtını koruyacaktır.’ şeklinde seslenmiştir. Atatürk’ün gençlere emanet ettiği Cumhuriyet ilelebet yaşayacaktır. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, Cumhuriyetimizin kurulmasında emeği olan herkesi  rahmet ve minnetle anıyor, tüm hemşerilerimin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını en içten duygularımla kutluyorum”

Milletvekili Öz’ün Mesajı

Adalet ve Kalkınma Partisi  Malatya Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Ömer Faruk Öz’de yayınladığı mesajda şunları vurguladı

“Cumhuriyetimizin ilanının 91. yıldönümünü kutluyor, milletçe bunun haklı gurur ve heyecanı yaşıyoruz. Milletçe büyük bir özveri ve inançla yürütülen İstiklâl mücadelesinin neticesinde mili iradeyi esas alan Cumhuriyet kurulmuştur. Osmanlı’dan günümüze yaklaşık iki yüzyıllık demokrasi tarihimizde Cumhuriyet’in ilanının çok önemli bir yeri vardır.

Türkiye Cumhuriyetinin ilk anayasası olan 1921 Anayasasının birinci maddesinde geçen “Hâkimiyet bilâ kaydü şart milletindir” düsturu Cumhurbaşkanını halkın seçtiği günümüz Yeni Türkiye’sinde AK Parti iktidarıyla en güçlü şekilde anlam bulmuştur.  

Bugün bölgemizde yaşanan tüm olumsuz gelişmelere rağmen Türkiye Cumhuriyeti, demokratik gelişme ve ekonomik kalkınma açısından çok farklı bir noktadadır. Bunun gerçekleşmesinde bazı dönemlerde yaşanan kesintiler ve vesayetlere rağmen milli iradeden güç alan Cumhuriyet rejiminin katkısı her şeyden çok olmuştur. Cumhuriyet, halka rağmen değil halkın iradesine dayanan kendi kültür değerleriyle barışık, milletin refahını ve huzurunu önceleyen hükümetlerle anlam kazanmaktadır. 

Bu çerçevede AK Parti, Cumhuriyet tarihimizde demokrasimizi güçlendirerek, özgürlük alanlarını genişletmiş, milli iradeye engel teşkil eden vesayet sistemleri ile mücadele etmiş, hukuk sisteminin uluslararası standartlara kavuşması noktasın önemli bir başarı sağlamıştır. Milli Birlik ve Kardeşlik projeleriyle Cumhurun tüm kesimlerine eşit hak ve imkânların sağlanması noktasında büyük çabalar ortaya konulmuş, bu uğurda önemli mesafeler kat edilmiştir.  Bu özverili gayretlerle tüm vatandaşlarımızın temel hak ve hürriyetlerini eksiksiz yaşayabildiği ileri demokrasi seviyelerine her gün bir adım daha yaklaşıyoruz. 

Bu duygu ve düşüncelerle başta Gazi Mustafa Kemal olmak üzere İstiklal Mücadelemizin tüm kahramanlarını, şehit ve gazilerimizi rahmet ve şükranla anıyor, birlik ve beraberliğimizin en önemli nişanı olan nice Cumhuriyet Bayramlarını yine hep birlikte kutlamayı diliyorum.” 

Milletvekili Akın’ın Mesajı

Adalet ve Kalkınma Partisi  Malatya Milletvekili Cemal Akın’da yayınladığı mesajda şunları belirtti:

“Cumhuriyetimizin 91. Sene-i devriyesini büyük bir mutluluk ve gururla kutluyor hep birlikte bu heyecanını yaşıyoruz.

Milletçe aynı duyguları paylaştığımız bugün, Cumhuriyetimizin bekası için, bizi millet yapan ortak değerlerimiz etrafında kenetlenerek el ele geleceğe güvenle bakmalıyız.

Hükümetlerimiz döneminde; Ülkemizin demokratik, laik, sosyal bir hukuk devleti olarak, kurum ve kurallarıyla işleyen bir demokrasi düzenine ve güçlü bir ekonomiye sahip olması, şüphesiz milletimizin en önemli kazanımı olmuştur. Ülkemiz etrafında yaşanan olumsuzluklara rağmen, demokrasisini güçlendirmiş ve ekonomisini sağlam temeller üzerine oturtmuş olarak, bölgesinde istikrar ve refahın sembolü olmuştur.

Hep birlikte bu güven ve istikrar ortamını koruyarak; kardeş kavgası çıkarma çabasında olan odaklarının çabalarını boşa çıkartarak; demokrasimizi, kardeşliğimizi, birlik ve beraberliğimizi güçlendirmeliyiz.

Bu duygu ve düşüncelerle, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımızı kutluyor, Cumhuriyetimizin kurucuları ve olağanüstü fedakârlıklarıyla milletimizin gönlünde ölümsüzleşen bütün şehit ve gazilerimizi rahmet ve şükranla anıyor, tüm hemşehrilerimi sevgi ve saygılarımla selamlıyorum.”

Büyükşehir Belediye Başkanı Çakır’ın Mesajı

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır’da  Cumhuriyet Bayramı nedeniyle bir mesaj yayınladı. Çakır mesajında şöyle dedi:

“Her türlü olumsuzluğa karşı tek bir vücut olan milletimizin tarihe altın harflerle yazılan zaferi Kurtuluş Savaşının ardından ilan edilen Cumhuriyet, vatanımız ve milletimiz için bir dönüm noktasıdır. 

Kurtuluş savaşımızın başkomutanı ve Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal  Atatürk’ün ‘en büyük eserim’ dediği Cumhuriyet, geleceğimizin güvencesi olarak her geçen gün daha da büyük bir önem kazanmaktadır.

Eşitlik ve bağımsızlık ilkesi üzerine, büyük bir millet olma iradesiyle kurulan Türkiye Cumhuriyeti, ağır bedeller ödenerek kazanılmıştır. Cumhuriyetimize sahip çıkarak O’nu korumak, gelecek nesillere aktarmak ve yüceltmek herkesin temel görevidir.

Bu duygu ve düşüncelerle, canları pahasına vatanlarını savunarak bu Cumhuriyeti bize armağan eden, başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere kahraman ecdadımızı ve aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum. Cumhuriyetimizin 91. yılını idrak etmekten büyük bir mutluluk duyuyor, başta Malatyalı hemşerilerim olmak üzere, milletimizin bu büyük bayramını kutluyorum.”

Yeşilyurt Belediye Başkanı Polat’ın Mesajı

Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat’ta yayınladığı mesajda şunları belirtti:

“Millet olarak Cumhuriyetimizin 91. kuruluş yıl dönümünü kutlamanın gururunu yaşıyoruz. Her karış toprağı atalarımızın kanıyla şereflenen bu aziz vatanımızda, farklı dil, din, ırk ve görüşlerdeki insanlar asırlar boyu kardeşçe yaşamıştır.  Türk milleti, kendini tarih sahnesinden silmek isteyenlere karşı verdiği Kurtuluş Savaşı’nı zaferle bitirmiş ve Cumhuriyet’le birlikte tarih sahnesinde hak ettiği yeri yeniden almıştır. Cumhuriyetimiz; gücünü, milletimizin ortak iradesiyle gerçekleştirdiği kurtuluş mücadelesinden almaktadır.  Birlik ve beraberliğimizi bozmak isteyen dış güçler, her zaman fitne tohumları ekmeye devam etmişlerdir. Ancak bizler Çanakkale ve Kurtuluş Savaşı’ndaki ruhla ülkemizin huzurunu bozmak isteyenlere karşı birlik ve beraberlik içerisinde omuz omuza mücadele vermeliyiz. Bu duygularla saygıdeğer Malatyalı ve Yeşilyurtlu hemşerilerim olmak üzere Cumhuriyetimizin 91. yıl dönümünde Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, silah arkadaşlarını, canlarını feda ederek, bu vatanı bize miras bırakan tüm şehitlerimizi, gazilerimizi rahmetle ve minnetle anıyor, tüm vatandaşlarımızın Cumhuriyet Bayramı’nı kutluyorum” 

Battalgazi Belediye Başkanı Gürkan’ın Mesajı

Battalgazi Belediye  Başkanı Selahattin Gürkan’da yayınladığı mesajda şunları dile getirdi:

“Cumhuriyetimizin 91. yıldönümünü dün olduğu gibi bu günde coşku ile kutlayacağız.  Kurtuluş Savaşı’nda verdikleri mücadele ile bireyin kendisini yönetme olgusu olan Cumhuriyet’i Türk milletine hediye eden Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm silah arkadaşlarına, şehitlerimize ve kahraman gazilerimize minnet borçluyuz. Gücünü ve değerini milletimizden alan Cumhuriyet, bütün imkansızlıklara rağmen verilen kurtuluş mücadelesinin eseridir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk, verilen mücadeleyi ve Cumhuriyetin önemine ‘Türk milletinin karakter ve âdetlerine en uygun olan idare, Cumhuriyet idaresidir’ sözleriyle dikkat çekmiştir.  Bu vesile ile bizlere Cumhuriyeti armağan eden başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anarken, milletimizin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı en içten dileklerimle kutluyorum”

AKP İl Başkanı Tüfenkçi’nin Mesajı

Adalet ve Kalkınma Partisi Malatya İl Başkanı Bülent Büfenkçi’de yayınladığı mesajda şöyle dedi:

“Türkiye,  Cumhuriyetimizin 91. yıl dönümünde geleceğin ülkesi olarak gösterilen güçlü ve dinamik bir ülke konumunda demokratik, laik, sosyal bir hukuk devleti olarak, kurum ve kurallarıyla işleyen bir demokrasi düzenine, güçlü bir ekonomiye ve ‘Yurtta Sulh, Cihanda Sulh’ ilkesi temelinde aktif bir dış politikaya sahip olması, milletimizin en önemli kazanımlarındandır.  Milletçe duygu birliğimizin büyük bir coşkuyla tezahür ettiği bugün, Cumhuriyetimiz için ortak değerlerimiz etrafında her zamankinden daha güçlü bir şekilde kenetlenme günüdür. Bizi biz yapan yüksek değerlerimizi daha gür sesle yüceltecek, geçmişte olduğu gibi bugün de tek yürek olarak haykıracak, el ele, gönül gönüle geleceğe daha bir güvenle bakacağız. Çünkü biz, farklı dil, inanç ve kültürleri bir arada yaşatan, bizi birbirimize sarsılmaz bağlarla bağlayan, gönüllerimizi kaynaştıran büyük bir adalet ve barış medeniyetinin mirasçılarıyız.

Dolayısıyla, Türkiye'nin aydınlık bir geleceğe adım adım yürüdüğü bir dönemde, oynanan kirli oyunların boşa çıkacağını, milletimizin birlik ve beraberlikten ayrılmayacağını bir kez daha belirtmek isterim. Bizler birlik olarak, milletimiz için bu toprakları vatan kılan değerlere sonuna kadar sahip çıkarak yolumuza devam ederken, huzur ve istikrarımızı hedef alan tüm hesap ve oyunları da kararlılığımız ile saf dışı bırakarak Yeni Türkiye yolunda ilerlemeye devam edeceğiz.

Bizim hedefimiz Cumhuriyetimizin 100. kuruluş yıldönümünde, Türkiye’yi demokrasisiyle, hukuk devleti normlarıyla, insan hak ve hürriyetleriyle, ekonomisiyle, sanayisiyle, eğitim düzeyiyle dünyanın en ileri, en gelişmiş, en müreffeh ülkelerinden biri haline getirmektir. 

Bu duygularla, yurt içindeki ve dışındaki bütün vatandaşlarımızın, yarınlarımızın teminatı sevgili çocuklarımızın ve gençlerimizin Cumhuriyet Bayramını kutluyor, bu toprakları vatan yapan tüm kahramanlarımızı saygı ve rahmetle anıyorum.’’

Eğitim İş Temsilcisi Çelik’in Mesajı

Eğitim-İş Sendikası Malatya İl Temsilcisi Feyzullah Çelik de yayınladığı mesajda şunları belirtti:

“Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk,“Türkiye Cumhuriyeti her manası ile büyük Türk milletinin öz ve aziz malıdır. Kıymetli evlatlarının elinde daima yükselecek, ebediyen yaşayacaktır” diyerek Cumhuriyet'e her koşulda sahip çıkılması ve Cumhuriyet'in yeni başarılarla geleceğe taşınması konusundaki sorumluluklarımızı anımsatmaktadır. Biz de, O’nun vasiyetine sahip çıkarak Cumhuriyetimizin kuruluşunun 91. Yıldönümünü coşkuyla kutluyoruz.

Ulusumuzun Atatürk'ün çevresinde kenetlenmesiyle yürütülen Kurtuluş Savaşı’nın zaferle sonuçlanması ve ardından ülkemizi karanlıktan kurtararak aydınlığa çıkaran Cumhuriyet'in kurulması, tarihin ender kaydettiği bir başarıdır. Kurtuluş Savaşı ulusumuzun varolma savaşımı, Cumhuriyet ise yeniden dirilişin simgesidir. Türkiye, Kurtuluş Savaşı’yla düşmandan, Cumhuriyet'le çağdışılıktan kurtulmuştur. Cumhuriyetle hanedan egemenliği yerine halk egemenliği, teokrasinin yerine laiklik, dikta rejimi yerine de demokrasi uygulamaya konulmuştur.

Büyük Atatürk'ün “Çağdaş bir cumhuriyet kurmak demek, milletin insanca yaşamasını bilmesi, insanca yaşamanın neye bağlı olduğunu öğrenmesi demektir” sözü, Cumhuriyet'in erdemini ve temel amacını en iyi biçimde anlatmaktadır.

Çözüm süreci ile terör örgütüne her türlü taviz verilmekte, ulusal birliğimiz ve bütünlüğümüz çok ciddi tehdit altına sokulmaktadır. Anadilde eğitim bahanesiyle, birliğimiz ve bütünlüğümüz hedeflenerek, cumhuriyetin okulları yakılmakta, bayrağımıza, Atatürk anıtlarına saldırılar yapılmaktadır. 

İşimiz aşımız için, insanca yaşayabilmenin olanaklarını koruyabilmemiz ve insan haklarını yüceltebilmek için ülke bütünlüğüne ve cumhuriyetimize sahip çıkmalıyız. Vatanı ve özgürlükleri olmayanların işi de aşı da olmaz.

Atatürk'ün izinden yürümeye, Cumhuriyet'i yaşatmaya ant içmiş, ilke ve devrimlerini, çağdaş yaşamı gönülden benimsemiş Eğitim-İş, tam bağımsızlık ve ulus egemenliğine dayanan; laik, demokratik, sosyal hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti’ni, üniter devlet yapısı içinde korumaya ve sonsuza kadar yaşatmaya kararlıdır. Cumhuriyetin kazanımları gözlerimizin önünde yok edilirken, Eğitim-İş'in buna sessiz kalması düşünülemez.

Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü saygıyla anıyor, tüm ulusumuzun 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı kutluyoruz.”

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız