SON DAKİKA
SON DEPREMLER

916 Konut İçin Başvurular 20 Mart'ta..

A- A+ PAYLAŞ

Beydağı Bölgesi’nde 852 konutun tesliminin ardından Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanlığı tarafından yapımına başlanan 916 konut için başvurular 20 Mart ile 13 Nisan 2006 tarihleri arasında yapılacak. 916 kişiden fazla başvuru olması halinde konutların kura çekiminin ise 18 Nisan 2006 tarihinde yapılacağı belirtildi.

916 KONUT İÇİN BAŞVURU BAŞLIYOR
Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından Beydağı Bölgesi’nde yaptırılmakta olan 2. Etap konutlar için üye başvuruları 20 Mart 2006 tarihinde başlayacak. Başvuruların 13 Nisan 2006 günü mesai bitimine kadar yapılması istendi.

916 konutun 4 ayrı metrekare ölçülerine göre yapıldığı ve konutların satış tutarının 32 bin 943 YTL ile 67 bin 065 YTL arasında değiştiği bildirildi.

Konutların 72’sinin 95.43 metrekare 2 oda 1 salon, 72’sinin 93.91 metrekare 2 oda bir salon, 256’sının 137.12 metrekare 3 oda 1 salon, 516’sının ise 129.62 metrekare 3 oda 1 salon olduğu bildirildi.

Edinilen bilgiye göre, TOKİ 2. Etap konutların başvurularının 20 Mart - 14 Nisan 2006 tarihleri arasında yapıldıktan sonra kura çekimi 18 Nisan 2006 tarihinde yapılacak.

Konutlar için üyelik başvurusunda bulunacak olanların 2 bin YTL ( 2 Milyar )’yi başvuru tarihleri arasında Türkiye Halk Bankası Şubelerine yapmaları gerektiği belirtilirken, kura çekimi sonunda kendilerine konut çıkmayanlara 2 bin YTL’nin geri ödeneceği, konut çıkanların ise yatıracakları peşinattan bu bedelin düşürüleceği vurgulandı.

Konut çıkan üyelerin ödeyecekleri bedelin yüzde 10, yüzde 15 ve yüzde 25 peşinat yatırabilecekleri, kalan bedelin ödemelerinin ise 96, 108 ve 120 ay olarak yapılacağı bildirildi.

Konut satışına ilişkin olarak TİKO tarafından resmi internet sitesinde yer alan haberde satış şartlarına ilişkin olarak şöyle denildi:

“ Konut satın alma ve belirleme hakkı kazanan ve konut sayısından az başvuru olması nedeni ile başvuru sırasına göre 25 Nisan - 30 Mayıs 2006 tarihleri arasında konut seçimi yapan alıcılar; (%10, %15 veya %25) peşinat bedelinden başvuru bedeli düşüldükten sonra kalan tutarı 26 Nisan - 31 Mayıs 2006 tarihleri arasında Türkiye Halk Bankası Merkez Şubesine yatırarak Gayrimenkul Satış Sözleşmesini imzalayacaklardır. Borç bakiyesi, tercih edilen peşinat miktarına göre 96, 108 veya 120 ay boyunca aylık taksitler halinde ödenecektir. . Borç bakiyesi ve aylık taksitler, sözleşme imzalama tarihine bakılmaksızın, her yılın Ocak ve Temmuz aylarında olmak üzere yılda iki kez, önceki 6 aylık dönemdeki memur maaş artış oranı, TÜFE ve ÜFE oranlarını içeren endeksler arasından en düşük olanına göre uygulanarak artırılacaktır. İlk taksit ödeme tarihi, Sözleşme imzalama tarihini takip eden bir sonraki ay olup, ilk 6 aylık dönemsel artış Temmuz 2006 tarihinden itibaren başlatılacaktır.

Kura sonucunda konut satın alma ve belirleme hakkı kazanamayanların başvuru bedelleri, başvuru sahiplerine 21 Nisan 2006 tarihinden itibaren iade edilecektir.
Konutların teslim süresi, Sözleşme tarihinden itibaren 16 aydır. Konutların anahtar teslimi, İdarece belirlenecek program dahilinde gerçekleştirilecektir. “

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız