SON DAKİKA
SON DEPREMLER

92. Yıldönümü Kutlamaları

A- A+ PAYLAŞ

19 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı, Perşembe günü Malatya'da da çeşitli törenlerle kutlanacak.

Perşembe günü ilk tören saat 09.00'da Atatürk Anıtı'na çelenk sunulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı eşliğinde göndere bayrak çekilmesiyle gerçekleştirilecek.

İnönü Stadı'ndaki kutlamalar saat 10.00'da Vali, Garnizon Komutanı ve Belediye başkanının, halkın ve öğrencilerin bayramını kutlamalarıyla başlayacak.

Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut'un günün anlamını belirten konuşmasının ardından öğrenciler şiir okuyacaklar, Atatürk'ün Gençliğe Hitabesi ve Gençliğin Ata'ya Cevabı hep bir ağızdan tekrar edilecek.

Daha sonra tören geçişi ve ardından saha, tribün pano gösterileri yapılacak.

MESAJLAR..
Bu arada Belediye Başkanı Ahmet Çakır, 19 Mayıs'ın yıldönümü dolayısıyla yayınladığı mesajda şöyle dedi:

"Türk Milletinin bağımsız ve özgür yaşama kararlılığının bir göstergesi olan 19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramını, Malatya’da ve yurdumuzun dört bir yanında coşkuyla kutlamanın sevincini yaşıyoruz.

19 Mayıs 1919 tarihi, esarete mahkum edilmek istenen Türk Milletinin Mustafa Kemal Atatürk önderliğindeki özgürlük mücadelesinin miladı olmuştur. Bu tarihte yakılan bağımsızlık meşalesi dalga dalga yayılarak, nihayetinde zaferle sonuçlanmıştır.

23 Nisan tarihini çocuklara armağan eden Atatürk, 19 Mayıs tarihini de gençlere armağan ederek, gençlere ne kadar önem verdiğini ve onlara güvendiğini göstermiştir.

Başta gençlerimiz olmak üzere bu ülkede yaşayan herkesin Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün bu güvenine layık olarak Türkiye Cumhuriyeti’ni muasır medeniyetler seviyesine çıkarmak için canla başla çalışacağına inanıyorum.

Bu duygu ve düşüncelerle 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nı kutluyor, Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere Kurtuluş Savaşımız'ın tüm kahramanlarını rahmet ve minnetle anıyorum."

CHP il başkanı Hüseyin Baştürk de şu mesajı yayınladı:

"19 Mayıs 1919 tarihi, Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun'da tutuşturduğu kurtuluş meşalesinin, Anadolu'da elden ele, gönülden gönüle dolaşmasının 92. yıldönümü, Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerinin atıldığı gündür. 19 Mayıs, sadece Türk millî kurtuluş hareketinin başlangıcı değil, yeni Türk devletinin de çağdaş değerlerle milletler ailesi içerisinde yerini almasının adıdır. 19 Mayıs ülkemizin kurtarıcısı, devletimizin kurucusu ulu önder Atatürk’ün doğum yıldönümüdür.

Atatürk’ün Samsun’a ayak bastığı tarih olan 19 Mayıs aynı zamanda “Gençlik ve Spor Bayramı” olarak kutlanmaktadır. Atatürk Millî Mücadele sıralarında Türk milletini ileri götürecek olanların ve köhnemiş fikirlere karşı gelecek olanların genç fikirler olduğunu görmüştür. Atatürk, “Gençler, Cesaretimizi güçlendiren ve sürdüren sizlersiniz. Siz, almakta olduğunuz terbiye ve kültür ile, insanlık değerinin, vatan sevgisinin en değerli örneği olacaksınız. Ey yükselen yeni nesil, gelecek sizindir. Cumhuriyeti biz kurduk; onu yükseltecek ve sürdürecek sizsiniz” diyerek gençlik kavramının kendisi için ayrı bir önem taşıdığını ifade etmiştir.

Temeli 19 Mayıs’ta Mustafa Kemal Atatürk tarafından atılan "milli egemenlik" ilkesi ile, birliğimiz ve bütünlüğümüz sağlanmış, çarenin ancak millette olduğu tescillenmiştir. Bugün de Türkiye Cumhuriyetinin yaşatılması için hepimize ve özellikle de Atatürk'ün 19 Mayıs'ı armağan ettiği gençlere büyük görevler düşmektedir. 19 Mayıs, gençlik; gençlik gelecek demektir. Gençler Türkiye Cumhuriyeti’nin yılmaz bekçisi, bugün ve yarınların tek ve en büyük güvencesidir.

Bizler Cumhuriyet Halk Partisi olarak çağdaş, demokratik, laik ve sosyal hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyetinin temel değerlerini korumaya ve demokrasiyi yaşatmaya sonuna kadar kararlıyız.

Bu duygu ve düşüncelerle, Cumhuriyetin Kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü saygıyla anıyor, gençlerimizin ve tüm vatandaşlarımızın bayramını kutluyorum."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız