SON DAKİKA
SON DEPREMLER

93'üncü 23 Nisan Bayramı

0
Güncellendi - 2015-12-27 17:25:21
93'üncü 23 Nisan Bayramı
A- A+ PAYLAŞ

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin kuruluşunun 93. yıldönümü olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Malatya'da da törenle kutlanacak.

23 Nisan dolayısıyla ilk tören Salı günü saat 08.45'te Atatürk Anıtı önünde yapılacak. Daha önceki yıllarda İnönü Stadı'nda yapılan kutlama törenleri ise bu yıl Belediye binası arkasındaki alanda gerçekleştirilecek. 10.45'te başlayacak törende  günün anlamını belirten konuşmayı İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut yapacak. İki öğrenci tarafından da şiir okunacak.  

Kutlama törenleri Anaokulu gösterisi; halkoyunları gösterisi  ile ilkokul ve ortaokulların gösterisiyle sürecek ve resim, şiir ve kompozisyon yarışmasında dereceye girenlere ödüllerinin verilmesi ve müzik programı ile sona erecek. 

Fırat, Kazım Karabekir ve Şehit Murat Doğru İlkokulları da kutlama törenlerini kendi bahçelerinde yapılacak.

MESAJLAR..

AKP Malatya Milletvekili Ömer Faruk Öz şu mesajı yayınladı:

"Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin kurulduğu 23 Nisan 1920 tarihinde kader birliği yapmış, istiklâl ve istikbal mücadelesini el birliğiyle, gönül birliğiyle yapmaya azmetmiş aziz milletimiz için bir dönüm noktasıdır. İstiklâl mücadelemizin sürdürüldüğü en zorlu, en buhranlı günlerde doğan Türkiye Büyük Millet Meclisi millî birliğimizin, millî mutabakatımızın, millî egemenliğimizin en somut tecellisi olmuştur. “Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir” ilkesine dayalı, demokratik zemin üzerinde yükselen cumhuriyetimizin temelleri atılmıştır. Sevgili çocuklar, bu iklimden en çok etkilenen bir milletin çocukları olarak sizler ülkemizin ümitleri, istikbali ve yarınlarısınız. İnanıyoruz ki yarınların Türkiye’si sizlerle aydınlık, sizlerle mutlu, sizlerle daha gelişmiş, kalkınmış ve muasır medeniyetler seviyesine  ulaşacaktır. Bizlerin, sizlerden bir tek beklenti ve arzusu vardır, o da bu güzel ülkemizi sizlere teslim edeceğimiz konum ve durumundan, çok daha iyi bir şekilde sizlerden sonraki kardeşlerinize teslim etmenizdir. Bu işi başarmanız için de çok çalışmak, çok gayret sarf etmek ve bu yüce milletin evlatları olarak birbirinizi çok sevmek durumundasınız. Karanlık güçlerin kardeşlik bağlarınıza halel getirmesine izin vermemeli, İstiklal savaşına hazırlık aşamasında olduğu gibi birbirinize kenetlenmelisiniz.

Bu vesile ile bu anlamlı günde Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, Birinci Mecliste görev yapan üyeleri, Kurtuluş Savaşının tüm kahramanlarını saygı, rahmet ve minnetle anıyorum.

Bu duygularla sevgi dolu yürekleri ve gülen yüzleriyle bu güne anlam katan çocuklarımızın ve aziz milletimizin 23 Nisan Millî Egemenlik ve Çocuk Bayramını tebrik ediyor, çocuklarımızın gözlerindeki ışıltının, mutluluğun, heyecanın daim olmasını diliyorum."

AKP Milletvekili Cemal Akın'ın mesajı da şöyle:

"Türkiye Büyük Millet Meclisi, kurulduğu andan itibaren, Milletimizin siyasi hayatının, hem kalbi hem de karar mercii olmuştur. Bağımsızlık ve özgürlük mücadelemizin sürdüğü günlerde, birlik, beraberlik ve kardeşlik bağlarımız sayesinde, milli mücadelede zafere ulaşılmış, işgal altındaki topraklarımız özgürlüğüne kavuşmuştur. 

Türkiye Büyük Millet Meclisi, Milletimizin iradesini temsil etmektedir. TBMM, dün nasıl bu ülkenin özgürlüğünü sağlayıp, geleceğe umutla bakmasına imkan vermişse, bu gün ve bugünden sonrada Ülkemizin önünde en büyük umut kaynağı olup, yarınımıza ışık tutarak, milli egemenlik anlayışı içinde milletimizin iradesini yansıtmaya ve isteklerini hayata geçirmeye devam edecektir.

23 Nisan, farklı bir anlayışla iki ana unsuru barındırmaktadır. Ulusal egemenliğimizin simgesi olduğu gibi, geleceğimizin teminatı ve milletimizin egemenliğini sonsuza kadar koruyacak olan çocuklarımızın bayramıdır. Biz, tüm kalbimizle inanıyoruz ki, yarınlarımızı emanet ettiğimiz çocuklarımız, geçmişimizden aldıkları güçle, geleceğe yön verecek, müreffeh bir Türkiye’nin ve dünyanın, kardeşlik ve barış içinde inşa edilmesinde önemli roller üstleneceklerdir. 

Bu duygu ve düşüncelerle, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutluyor, Tüm dünya çocuklarına, barış, mutluluk ve sağlık getirmesini diliyor, en kalbi selamlarımı sunuyorum."

CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, 23 Nisan dolayısıyla şu açıklamayı yaptı:

"23 Nisan’ın ulusal kurtuluş mücadelemizdeki yeri ve önemi, çağdaş cumhuriyetimizin kuruluşunda köşe taşı olması, tüm ulusumuz için tartışma götürmez bir onur kaynağıdır. Bunun yanı sıra ulu önderimiz 23 Nisan’ı çocuklara armağan etmesi de bugün hala övünç duyduğumuz bir ayrıcalıktır. Fakat çocuklara armağan ettiğimiz bir günümüzün olması nedeniyle dünyada tek olmakla övündüğümüz ülkemizde bu mutlu tabloya gölge düşürecek gerçeklikler de kara bir tablo olarak önümüzde durmaktadır. 

2012 yılı Temmuz sonu itibariyle, yaşları 12-18 arasında değişen 1830 çocuk cezaevinde bulunmaktadır. Bu çocukların 190’ı mahkûm edilmiştir, geri kalanlarının yargılama öncesinde veya sonuçlanmamış davalarda tutukluluk halleri sürmektedir.

Çocuk Koruma Kanunu uyarınca 81 ilde çocuk mahkemelerinin kurulması öngörülmesine rağmen, çocuk mahkemelerinin sayısı yetersizdir bu nedenle çocuk mahkemesi olmayan illerde çocuklar, ağır ceza mahkemelerinde yargılanmıştır.

Cezaevlerinde çocuklar için uygun koşullar bulunmamaktadır. Adana’daki Pozantı çocuk cezaevinde kötü muamele ve cinsel istismar olayı hala Türkiye kamuoyunun aklındadır. Çocuklarını koruyamayan bir ülkenin geleceğe umutla bakması olanaksızdır.

Cezaevlerindeki bu trajik tablonun yanı sıra, ülkemizde sayıları bir milyona yaklaşan çocuk işçi çalışmaktadır. Çocuk işçiliği emek sömürüsünün en acımasız halidir. Çocuk işçiliği iş gücü maliyetlerini düşürmek için kullanılan en alçakça yöntemdir. Geçtiğimiz ay, çalıştığı atölyede kafasını baskı makinesine sıkıştırarak yaşamını kaybeden 12 yaşındaki Ahmet bu kara tablonun sembol ismi olarak zihinlere kazınmıştır. 

Tüm bu saydığımız hususlar üyesi olmaya uğraştığımız AB İlerleme raporlarında da her sene tekrarlanmaktadır. Sayın Egemen Bağış, partimizle uğraşacağına asıl alanı ile ilgilenmeli, yukarıdaki konularda hangi aşamaların kaydedildiğini kamuoyuna açıklamalıdır.

Dünyada çocuk bayramına sahip olan tek ülke olma onurunu, çocuklarımıza güzel bir gelecek bırakabilme umuduyla taçlandırmalıyız.

Tüm çocukların bayramını kutluyor, 1. Meclisimizin kuruluş ruhunun siyasal ve toplumsal yaşamımızın her anına hâkim olmasını diliyorum.."

Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır'ın mesajı şöyle:

"23 Nisan 1920`de TBMM açılarak Milli iradenin esas olduğu tüm dünyaya duyuruldu ve Cumhuriyetin temelleri atıldı. Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile silah arkadaşlarının önderliğinde yürütülen Kurtuluş Savaşı ile bir milletin haklı mücadelesi ve özgür iradesi galip geldi. 

TBMM`nin ilk Başkanı ve Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, bu milli onur gününün bayram olarak kutlanmasını istemiş ve bu bayramı Türkiye Cumhuriyetinin ebediyen var olmasının teminatı olan çocuklara armağan etmiştir. 23 Nisan, dünya çocuklarının katılımıyla kutlanan, barış ve kardeşlik gibi yüce değerlerin paylaşılmasına, farklı kültürlerin ortak bir payda da buluşmasına ve kaynaşmasına aracılık eden müstesna bir bayramdır. 

Bu vesileyle, Suriye, Myanmar gibi yeryüzünün çeşitli bölgelerinde devam eden çatışmalardan direkt veya dolaylı olarak en çok olumsuz etkilenenlerin çocuklar olması ayrı bir acı vermektedir. 23 Nisan, tüm dünya çocukları için gerçek bayram olsun. Dünya genelindeki çatışmaların, şiddetin son bulması temennisiyle tüm çocuklarımızın bayramı kutlu olsun.”

Eğitim İş Sendikası Malatya temsilcisi Feyzullah Çelik de şu açıklamayı yaptı:

"Bugün ulusal egemenliğimizin, demokrasi ve bağımsızlık mücadelemizin 93. yılını büyük bir heyecan ve coşkuyla kutluyoruz. Çünkü biz, Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde kurduğumuz TBMM ile savaş koşullarında bile ulusal egemenliği ve demokrasiyi yaşatabilen bir ulusuz.

TBMM, Ulusal Kurtuluş Savaşı yıllarında top seslerinin yankılandığı, ateş, kan ve barut kokularının sardığı bir ortamda kurulmuştur. Ulusumuzun kaderini tayin eden bütün kararlar, bu mecliste tartışılarak alınmıştır. Ulusal egemenlik, varlığını burada göstermiş; insan onuruna en uygun yönetim biçimi olan demokrasi, gücünü halktan alan TBMM sayesinde yaşam bulmuştur. 

Eğitim-İş olarak ülkemiz üzerinde oynanan oyunları görüyoruz. Bağımsızlığımıza ve özgürlüğümüze ciddi saldırılar yapılmaktadır. Bunun nedeni ülkemizin yapılması düşünülen yeni anayasayla bir bölünme sürecine sokulmak istenmesidir. Bu nedenle de bir sindirme siyaseti izlenmektedir. 

Eğitim-İş olarak; 93 yıl sonra bize bağımsızlığımızı ve ulusal egemenliğimizi, özgürlüğümüzü kazandıran Ata’mızı daha çok özlüyor, O’na ve mücadele arkadaşlarına daha çok minnet duyuyoruz. Aldığımız emanetin sorumluluğunu ve bilincini taşıdığımızın herkes tarafından bilinmesini istiyoruz. 

Bu duygular ve düşüncelerle aydınlık geleceğimizin güneşi ve güvencesi çocuklarımız başta olmak üzere, tüm ulusumuzun 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutluyoruz. Barış ve kardeşlik içinde yaşanacak bir gelecek diliyoruz."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız