SON DAKİKA
SON DEPREMLER

94 Bin Araç, 195 Bin Ehliyetli..

A- A+ PAYLAŞ

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2008 Mart ayı motorlu kara taşıtları istatistiğini açıkladı.

TÜİK tarafından yapılan açıklamada, Malatya'da Mart ayına kadar trafiğe kaydı yapılan 78 bin 633 adet taşıt içerisinden, otomobil yüzde 44,1 pay ve 34 bin 689 adetle ilk sırada yer aldı. Otomobili yüzde 22 pay ve 17 bin 264 adet ile kamyonet-minibüs, yüzde 20,3 pay ve 15 bin 986 adet ile motosiklet, yüzde 4,9 pay ve 3 bin 858 adet ile traktör takip etti. Açıklamada, Malatya'da bugüne kadar tescilli bulunan araç sayısının ise 94 bin 188 olduğu belirtildi.

İstatistiklere göre, trafikte tescilli bulunan 94 bin 188 aracın; 420'sini arazi taşıtları, 7 bin 100'ünü motosiklet, 45 bin 370'ini otomobil, 5 bin 526'sını minibüs, 11 bin 786'sını kamyonet, 16 bin 112'sini traktör, 159'unu çekici, 85'ini özel amaçlı taşıt ve 241'ini tanker oluşturuyor.

Malatya Emniyet Müdürlüğü Trafik Şube Müdürü Hayrettin Yıldızlı ise, Malatya'da her yıl araç sayısının yüzde 8 oranında arttığını belirterek, "Sürücü belgesi alan vatandaş sayımızda da büyük artış var. Trafikte 94 bin 188 aracımız bulunuyor. Buna karşın 195 bin 645 adet sürücü belgesi alan vatandaşımız var. Yani araç sayısının bir katından fazla sürücü belgesi alan vatandaş var. Araç sayımızda artış görünmesine rağmen, mevcut alt yapıdaki sıkıntılar trafikte kargaşaya yol açmaktadır. Parkmetre uygulamaları trafiği bir nebze rahatlatmış görünse de maalesef denetlemeler yapmamıza rağmen, kaza sayısında da artış var. Özellikle şehir içindeki kazalara dikkat çekmek istiyorum. Özellikle havaların ısınmasıyla Çevre yolunda bir hayli kazalar oluyor. Bu nedenle sürücülerimizi uyarıyorum" şeklinde konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız