SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"940 Aktif Üyemiz Var"

0
Güncellendi - 2015-12-27 21:31:20
A- A+ PAYLAŞ

 Türkiye Geçici Köy Korucuları ve Şehit Aileleri Federasyonu Başkanı Orhan Kandemir, çözüm sürecinin arkasında olduklarını ve süreci desteklediklerini söyledi.

Malatya Büyükşehir Köy Korucuları Derneği, kuruluşunu tamamladıktan sonra tanıtım toplantısını gerçekleştirdi.

Malatya Büyükşehir Belediye Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen toplantı öncesinde gazetecilere açıklamada bulunan Türkiye Geçici Köy Korucuları ve Şehit Aileleri Federasyonu Başkanı Orhan Kandemir, "Bütün illerde olan kurumlarımız dernekleşiyor. Şuana kadar 14 şehirde derneklerimiz mevcuttur. Malatya’da 15'ncisi kuruldu. Bu konuda bu Malatya’nın korucu derneğimizin amacı korucuların birlik ve beraberliğimizi sağlamaktır. Bu birlik ve beraberliğimizi de Ankara genel merkezimizde bütün korucu dernek başkanlarımızla bütün korucuların sorunlarını dinlemek için Ankara’da kurulan bir federasyonumuz var. Bu niyetle bu amaçla bütün korucu derneğimizin kuruluşu bütün camiamıza hayırlı olur inşallah. Ve bütün buraya gelen arkadaşlarıma da teşekkür ediyorum" dedi.

"KÖY KORUCULARININ BİRÇOK SORUNU VAR"

Köy korucularının birçok sorununun olduğunu dile getiren Kandemir, "Köy korucularımızın sorunları çoktur. Otuz yıla yakındır korucularımız terörle mücadele ediyor; şehit, gazi oluyor. Ama özlük haklarına gelindiği zaman eksiklikler çoktur. Dünya’nın hiçbir yerinde sigortasız çalışan yoktur. Düşünün bir fabrikada sigortasız işçi çalıştırılacağı zaman suçtur. Devlet tarafından suçtur. Ama otuz yıldır terörle mücadele ediyorsun. Şehit oluyorsun. Gazi oluyorsun. Ama sigortasız çalışıyorsun. Bizler bu sorunları aşmak için devlet yetkililerine anlatmak için Başbakanımız olsun İç İşleri Bakanımız olsun sorunlarımızı iletmek için çaba gösteriyoruz. İnşallah başaracağız. Şimdiye kadar emekli olan korucularımızın maaşında iyi bir artış oldu. Düzenlemeler oldu. Sağ olsun İç İşleri Bakanımız bu konuya duyarlı oldu. Ve inşallah mevcut görevi başındaki korucularımızın da çalışmaları yönündeki çalışmalarımızı sürdürüyoruz. İnşallah onlarda özlük haklarına kavuşacaktır" şeklinde konuştu.

"SÜREKLİ KORUCULARA SALDIRILIYOR"

Kandemir, çözüm süreciyle ilgili yaptığı açıklamada ise şunları söyledi: "Çözüm süreci ile ilgili ben sürekli söylüyorum; ben kesinlikle hiçbir zaman örgütü samimi bulmuyorum. Bunu ben defalarca dile getirdim. Sürekli korucularımıza saldırılıyor. Korucularımızı kaçırıyor. Daha iki gün önce Şırnak'ta korucumuz kaçırıldı. Ve dün haberlere baktım serbest bırakmışlar. Şantiyeleri basıp, yol kesmeleri şık şeyler değildir. Eğer örgüt gerçekten samimiyse bu tür şeyleri bırakması lazım. Geçmişte olduğu gibi gerçek yüzlerini ortaya çıkarmaktadır. Biz kesinlikle bunları kırıyoruz. Çözüm süreci oluyorsa samimiyetlerini ortaya koymaları lazım. Biz korucular olarak bu çözüm sürecinin arkasındayız. Ve destekliyoruz. Kimsenin şüphesi olmasın."

"BİR DÜZEN KURMAK İÇİN DERNEKLEŞMEYE KARAR VERDİK"

Malatya Büyükşehir Köy Korucuları Derneği Başkanı Yaşar Kiraz ise, "Malatya’ya korucu camiasına bir dernek kuralım dedik. Hep bir olalım. Bir düzen kuralım. Bu şekilde yola çıkalım diye dernek kurmaya karar verdik. Arkadaşlar da dedi ki bu dernek güzel olur. Hep bir arada olmuş oluruz. Bu dernekte bazı sorunlarımız var. Sıkıntılarımız var. Onları bir nebze olsa rahatlatmak için hükümette alma şansımız yok. Sigortamız olmadığından dolayı toplu halde bir yerlere kavuşamıyoruz ama bir grup olarak, bir başkan olarak gidersek orada özgürlük haklarında bir faydaları olur mu diye düşünüyoruz. Bunun açısından bu derneği kurduk. Dokuz yüz kırk tane aktif üyemiz var. Korucumuz var çalışan. On iki tane şehidimiz var. Seksende gazimiz var. Bunları da göz önünde bulundurarak böyle bir derneği kurmayı amaçladık” şeklinde konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız