SON DAKİKA
SON DEPREMLER

95 Okul Yarıştı

0
Güncellendi - 2015-12-27 22:08:45
95 Okul Yarıştı
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Yeşilyurt İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen Siyer-i Nebi yarışmasının finali yapıldı. 

Yeşilyurt Kaymakamlığı, Yeşilyurt İlçe Müftülüğü'nün katkılarıyla Yeşilyurt İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından özel bir kolejin konferans salonunda gerçekleştirilen yarışmanın finali büyük bir heyecana sahne oldu. Liseler arası finalde Turgut Özal Anadolu Lisesi, Dilek Anadolu Lisesi, Kolukısa Anadolu Lisesi ve Akmercan Anadolu Lisesi yarıştı. 15 sorunun sorulduğu finalde 120 puan toplayan Dilek Anadolu Lisesi yarışmanın birincisi oldu. Yarışmanın ikinci ve üçüncüsünü yedek sorular belirledi. 15 soru sonunda 110 puan toplayan Turgut Özal Anadolu Lisesi ile Akmercan Anadolu Lisesine yedek sorular soruldu. Yedek sorular sonunda Akmercan Anadolu Lisesi ikinciliği elde ederken, Turgut Özal Anadolu Lisesi üçüncü, Kolukısa Anadolu Lisesi ise dördüncü oldu.

Düzenlenen etkinlikle ilgili bilgi veren Yeşilyurt İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürü Hayrettin Gürsul, "Yeşilyurt Kaymakamlığı, Yeşilyurt İlçe Müftülüğü ve Yeşilyurt İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü olarak farklı bir etkinlik olsun diye Diyanet İşleri Başkanlığı'nın yayınlarından olan Hatemül-Enbiya adlı kitaptan 3 bin adet ortaokul ve lise öğrencilerimize dağıttık. Dönüşümlü olarak 10 bin öğrenciye bu kitabı Nisan ayından bu yana okutuyoruz. Kitabı içeriğiyle ilgili sınıflar ve okullar arası öğrenciler arasında bilgi yarışmaları yaptırıldı. Derece yapan öğrencilere kitap hediye edildi. Böylece okullarımızın yarışma takımları belirlendi. 5 Mayıs'tan bu yana 60 ortaokulumuz, 35 lisemiz yarıştı" dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız