SON DAKİKA
SON DEPREMLER

95. Yıl Coşkusu

0
Güncellendi - 2015-12-28 02:44:14
95. Yıl Coşkusu
A- A+ PAYLAŞ

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 95. yıl dönümü törenlerle kutlandı. Malatya’daki ilk tören Atatürk Anıtı önünde gerçekleşti. Buradaki törende İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nce anıta çelenk sunuldu. Anıt önünde törene katılan öğrenci grupları Kanalboyu’nu takip ederek Atatürk Spor Salonu’na kadar süren ‘Şenlik Yürüyüşü’ne katıldılar.

Yağış nedeniyle tören Atatürk Spor Salonu’nda yapıldı. Spor salonundaki törene Vali Süleyman Kamçı, 2.Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mehmet Akyürek, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, 7.Ana Jet Üs Komutanı Tuğgeneral Aydemir Taşçı, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Alper, İnönü Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Cemil Çelik, Malatya Baro Başkanı Enver Han ile kamu kurum ve kuruluşların yetkilileri ile öğrenci velileri katıldı.

İstiklal Marşı’nın söylenmesiyle başlayan törende günün anlam ve önemini belirten konuşmayı İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı yaptı.

Tatlı konuşmasında; "Cumhuriyet güneşinin berrak yüzünü vatan ufkunda gösterdiği gün olan Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 95. yıl dönümüne ulaşmanın heyecanıyla, kavuşmuş olduğumuz bir 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı daha sevinç ve coşkuyla kutluyoruz. Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal'in önderliğinde ve onun 'Milletin bağımsızlığını yine milletin azim ve kararlılığı kurtaracaktır' öngörüsüyle tutuşturulan bağımsızlık meşalesi, 23 Nisan 1920 Cuma günü Ankara'da, Anadolu'nun dört bir yanını aydınlatan bir güneş haline gelmişti." ifadelerini kullandı. 

"Işığını, tarifsiz bir tutkuyla vatana gönül verenlerin gayretinden, azminden, kararlılığından, birlik ve beraberliğinden alan bu güneş; aynı zaman da ülkemizin kışını bahara, baharını yaza döndürecek bir dirilişin müjdecisiydi." ifadelerini kullanan Tatlı daha sonra şunları söyledi; 

"İşte o diriliş ruhu, vatan ve millet sevgisi, bayrak sevdası, bağımsızlık tutkusu bir milleti şaha kaldırdı. Bu şahlanışın adı; birlik ve beraberlikti, Milli Mücadeleydi, Kurtuluş Savaşıydı, ulusal egemenlikti, demokrasiydi, sevgiydi, kardeşlikti, barıştı, Türkiye’mizin aydınlık yarınlarıydı. O büyük günün ardından, hür iradesiyle zafere ve başarıya inanmış, bağımsızlık tutkusuyla gönülleri tutuşmuş bir millet; birlik ve beraberlik içinde büyük güçlüklerin üstesinden nasıl gelineceğini tüm dünyaya göstermiştir.

Sevgiye, barışa, dostluğa, kardeşliğe, çağdaşlığa, bilme, teknolojiye açılan aydınlık ve büyük bir kapı olan 23 Nisan, sevinç ve gururla kutladığımız Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı olarak Gazi Mustafa Kemal’in geleceğin teminatı olan çocuklarımıza sevgi ve güvenini göstermektedir. Bizler, bu sevgi ve güven sayesinde dünyanın ilk ve yegâne çocuk bayramı olarak tarihe geçen, millet egemenliğine dayanan demokrasinin ve Cumhuriyetin temellerinin atıldığı gün olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı sayesinde tüm dünya çocuklarıyla ulusal egemenlik sevincimizi paylaşıyoruz. Tüm dünyaya sevgi, saygı, hoşgörü, dostluk, kardeşlik ve barış mesajları vererek; heyecanla, coşkuyla, rengarenk görüntülerle ve dünya çocuklarıyla birlikte bu güzel bayramı en güzel duygularla kutlamaktan da büyük kıvanç duymaktayız. 

Ülkemizin, milletimizin, dünyanın ve insanlığın geleceği ve barışa katkısı açısından büyük önem taşıyan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı her geçen yıl daha coşkulu, heyecanlı ve sevinçli kutlarken, geleceğimizin güvencesi olan sevgili yavrularımızın en donanımlı şekilde yetişmesi için hafta sevgili yavrularımızın en donanımlı şekilde yetişmesi için hafta boyunca çeşitli etkinlikler düzenleyeceğiz."

Sevgili çocuklar, sevgili gençler ; Aydınlık geleceğimizin, aydınlık yüzleri; Her şeyin en güzeline layık olan sizler; okuyan, düşünen, soran, sorgulayan, çözümcül eleştirilerde bulunabilen, günceli çağdaş yaklaşımlarla değerlendiren, yenilikçi, bilimi ve teknolojiyi yararlı bir şekilde kullanan, milli manevi değerleme bağlı, insan haklarına saygılı, evrensel insani değerleri tam olarak algılanmış, kendine güvenen bireyler olarak yetiştirdiğimiz müddetçe. ülkemiz ve insanlık adına büyük bir kazanım olacağınızı aklınızdan çıkarmayın. Bu donanım; sizi, ailenizi, milletimizi, ülkemizi ve insanlığı yüceltecektir. Yeter ki birikimli olmak için çalışın. Başarmak İçin samimi ve gayretli olun..

Bu duygu ve düşüncelerle Gazi Mustafa Kemal ve mücadele arkadaşlarını, şehitlerimizi, gazilerimizi saygı, şükran ve minnetle anıyor, başta bugünü anlamlandıran çocuklarımızın, ülkemizin, milletimizin ve tüm dünya çocuklarının 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramının en içten dileklerimle kutluyor, hepinizi saygıyla selamlıyorum."

Törende 2 öğrenci tarafından şiir okunduktan sonra öğrenci gruplarının gösterileriyle kutlama töreni sona erdi.

AVM'DEKİ KONSER..

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla MalatyaPark AVM’de düzenlenen şenlikte de öğrencilerin müzik koroları sahne aldı. 

AVM fuaye alanında düzenlenen şenlikte ilk olarak TED Malatya Koleji Müzik Grubu tarafından 23 Nisan konseri verildi. Vatandaşlarında büyük ilgi gösterdiği şenlikte, bir çok okulunda müzik koroları sahne alarak 23 Nisan Çocuk Bayramını kutladılar.

ÖZ'ÜN MESAJI..

Bu arada, AKP Malatya Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Ömer Faruk Öz, yayınladığı mesajda, "23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı istikbalimiz, milli egemenliğimizi ilelebet daim kılacak çocuklarımıza armağan edilen çok özel bir bayramdır.

Türkiye Büyük Millet Meclisi 23 Nisan 1920 yılında tarihte eşine az rastlanır biçimde işgal altındaki yurdun dört bir yanında istiklal mücadelesini sürdürürken bir yandan da ülkemizin temellerini atmıştır. Bugün milli birliğimizin, demokrasimizin, milli iradenin temsil makamı Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 95. yıldönümüdür. Meclisimiz kurulduğu ilk günlerde istiklalimize kastedip istikbalimize halel getirmek isteyenlere karşı mücadelesini zaferle sonuçlandırmış, bugün de demokrasi temelinde milli birlik ve beraberliğimizin temsilcisi olmaya devam etmektedir.

23 Nisan, Millet olarak istikbalimizin güvencesi olan, ülkemizi daha huzurlu ve aydınlık yarınlara taşıyacağına inandığımız çocuklarımızın bayramdır. Çocuklarımızı eğitimli, ufku ve vizyonu geniş, kültür ve medeniyeti ile barışık, milli ve manevi değerlerini taşıyan bireyler olarak yetiştirmek, onlara barış ve huzurun hakim olduğu daha müreffeh bir gelecek bırakmak en büyük arzumuzdur.

Bu vesile ile Türkiye Büyük Millet Meclisinin 95’inci kuruluş yıldönümünü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını tebrik ediyorum. Tüm çocuklarımıza başarılı ve mutlu bir gelecek diliyor, Gazi Meclisimizin ebediyete intikal eden üyelerini rahmet ve şükranla anıyorum."dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız