SON DAKİKA
SON DEPREMLER

98 Odalı 'Kuş Sitesi'

0
Güncellendi - 2015-12-28 05:51:23
98 Odalı 'Kuş Sitesi'
A- A+ PAYLAŞ

Yeşilyurt Belediyesi, soğuk havalardan en fazla etkilenen kuşların doğal yaşamlarını kolaylaştırmak, ısınma ve yemek ihtiyaçlarını daha güvenli ortamlarda yapmalarını sağlamak için Malatya Park AVM önüne 98 odalı "Kuş Evi" ağacı yerleştirildi.

Yeşilyurt Belediyesi Veterinerlik İşleri Müdürlüğü, “Merhamet et, rahmete er” düsturuyla yine güzel bir ilke imza attık. Kuş Ağacı projemiz ile hem kanatlı hayvanların varlıklarını daha rahat sürdürebilmelerini sağlamaya hem de konuyu görselleştirerek daha cazip hale getirerek bu konuda duyarlılık açısından örnek teşkil etmeye çalıştık. Veteriner İşleri Müdürlüğü olarak gururluyuz”

BAŞKAN POLAT, KUŞ EVİ ÖNÜNDE “SELFİ” ÇEKTİ

İnsan elinin ulaşamayacağı ve kuşların kendilerini güvende hissedebilecekleri şekilde projelendirilen "Kuş Evi" Ağacı, farklı renklerle boyanarak yerleştirilen ahşap odaları ve görünümüyle vatandaşların dikkatini çekmeyi başardı. Kendilerine yer arayan kuşlar için yuva olacak ahşap yuvalar yerleştirildiği andan itibaren büyük ilgi görmeye başladı. Başkan Polat incelemek için geldiği “Kuş Evi” önünde selfi çekerek sosyal medyada paylaştı. 

Doğanın en güzel misafirleri olan kuşlar için gerçekleştirilen bu uygulamayı takdirle karşılayan vatandaşlar Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat'a teşekkür ettiler. Kuş Evi ağacı önünde fotoğraf çektiren vatandaşlar,"Yeşilyurt Belediyesini doğal yaşamı desteklemek adına başlattıkları bu uygulama nedeniyle kutluyoruz. Bu uygulama ile soğuk havalarda kendilerine güvenli yerler arayan kuşlar, daha rahat koşullarda hayatlarını sürdürebilecekler. Başkanımızı yürekten tebrik ediyoruz" diye konuştular.  

Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, Başkan Yardımcıları, Birim Müdürleri ve Malatya Park AVM Genel Müdürü Yılmaz Arslan ile birlikte "Kuş Evi" projesi kapsamında ilk olarak Malatya Park AVM önüne yerleştirilen "Kuş Evi" ağacını ziyaret ederek incelemelerde bulundu. Başkan Polat, Yardımcısı Mehmet Çınar ile Veteriner İşleri Müdürlüğü Yetkililerden "Kuş Evi" ağacı hakkında bilgi aldı.

"Kuş Evi" ağacı önünde selfi çeken Başkan Polat,"Hayvan hakları ve sağlığına yönelik son derece hassas çalışmalar yürütüyoruz. Kuşlar için korunaklı yuvalar yaparak onlara daha iyi şartlarda bir yaşam sunuyoruz. Doğal yaşamı korumak adına gerçekleştirilen bu proje önemli bir adım olarak görülebilir.  Eğer biz çevremizi, doğal yaşamı ve hayvanları korumazsak ekolojik dengeyi bozmuş oluruz. Bu dengenin bozulması halinde ise alternatif hastalıklar ve ciddi problemlerle karşı karşıya kalırız. Çünkü kuşlar kenelerden ve böceklerden beslenirler. Kuş neslinin tükenmesi ve azalması “Kırım Kongo Kanamalı Hastalıklar” gibi toplum sağlığını olumsuz etkileyen ciddi rahatsızların ortaya çıkmasını sağlıyor. Doğal yaşamı korumak ve çevremize sahip çıkmak hepimizin öncelikli görevleri arasındadır. Kedi, köpek, kuş ve diğer hayvanların yaşam koşullarını kolaylaştıracak yeni çalışmalar yapacağız. "Kuş Evi" ağacını ilk kez Malatya Park AVM önüne yerleştirdik, tespit edilen parklara ve ağaçlı alanlara bu evleri yerleştirmeye devam edeceğiz. Kuşlarımıza 98 odalı yeni yuvaları hayırlı olsun" diye konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız