SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"A Kalite İçin Engelleri Kaldırdık"

0
Güncellendi - 2015-12-27 19:46:36
A- A+ PAYLAŞ

Adalet ve Kalkınma Partisi Malatya Milletvekili Mustafa Şahin, “Vatandaşlarımızın hizmeti a kalite alabilmeleri için önlerinde olan bütün engelleri kaldırdık” dedi.

Milletvekili Mustafa Şahin, partililerle birlikte merkeze bağlı Zaviye Mahallesi’ni ziyaret ederek, Mahalle Muhtarı Nedim Gündüz'den mahallenin sorunlarına ilişkin bilgi aldı.

Yeşilyurt İlçe Başkanı Bayram Taşkın, Belediye Meclis Üyesi Nevzat Aslan, Yeşilyurt İl Yönetim Kurulu Üyesi Fikret Çolak ve partililerle birlikte Zaviye Mahallesi’ni ziyaret eden Milletvekili Şahin, “Malatya'mızın yaşamış olduğu değişimi dışarıdan gelen birisi çok daha müşahhas bir şekilde fark edebiliyor. Biz içerisinde olduğumuz için yapılan çalışmaları, düzenlemeleri yatırımları belki fark edemiyoruz.5 yıl önceki bir resme bakın, şimdiki resme bakın, güzel çalışmalar yapıldı” diye konuştu.

Şahin, açıklamasını şöyle sürdürdü:

“AK Partiyi belediyeciliği çok ciddi sınavlardan geçti. Yerel yönetimlerde ister belediyecilik noktasında olsun isterse il özel idaresi genel sekreterliği, il genel meclisinin yapmış olduğu çalışmalar noktasında geçmişten bugüne kadar birçok düzenleme yaptık,yenilikler gerçekleştirdik.Vatandaşlarımızın hizmeti a kalite alabilmeleri için önlerinde olan bütün engelleri kaldırdık.Büyükşehir olmakla beraber şehrimizin imkanları daha da fazla arttı.Mahallelerdeki muhtarlarımıza yapılacak yatırımlar olsun,köylerden mahalleye dönüşen bölgelerimiz olsun.Buralara belediyenin tek elden hizmetleri yapılacak.”

Sağlıktaki değişim ve dönüşümden örnekler de veren Milletvekili Şahin, “Önceleri sağlık alanında hastaneler vardı, çok başlıydı, SSK ayrı bir baş çekiyordu, ayrı bir kuruma bağlıydı. Ayrı bir bakanlığa bağlıydı. Devlet hastaneleri ayrı bir bakanlığa bağlıydı. Orda düzenlemeler yaparken bugün yine klasik muhalefet anlayışı içerisinde birçok tehditlerin var olduğunu söylemeye çalıştılar. Hizmeti a kaliteye çıkarmaya çalışıyorsun. Devletin üniter yapısına zarar vereceksiniz diyorlar. Bizim yapmış olduğumuz hiçbir çalışmada üniter devlet yapısının köklü birtakım kurumlarını ortadan kaldırma gibi bir düşüncemiz yok. Böyle bir niyetimiz olmadı. Köhnemiş olan, geri kalmış, atıl durumda olan bu kurumlarımızın tümünü birden, sil baştan şekillendirdik. Yerel yönetimler yasasını çıkardık. Bununla ilgili güzel çalışmalar yaptık. Muhtarlarımızla ilgili çok güzel çalışmalar yaptık. Daha önce geldiğimizde muhtarlarımızın ihtiyaçları daha farklı idi. 3 sene evvel, 5 sene evvel geldiğimizde anlattığınız talepleriniz çok daha farklıydı. Hamdolsun o günkü taleplerimizin yüzde 90'ını bertaraf ettik. Onlar hepsi birden iyileştirildi. Tekrar önümüze birtakım sıkıntılar, sorunlar çıkabilir. Günün şartlarına uygun düzenlemeler yapılıyorsa bu hizmetleri de güncellemek zorundayız. Muhtarlarımız da devletin buradaki yegane temsilcileri, vatandaş adına burada görevlerini ifa ediyorlar. Vatandaştan aldıkları talepleri de bizlere iletmek zorundalar. Biz de halkın vekilleri olarak mutlaka buralara geldiğimiz zaman gelip arkadaşlarımızı dinliyoruz. Bütün muhtarlarımızı ziyaret ettik. Bu ikinci ziyaretimiz. Vatandaşımızı, esnafı, köylüyü nasıl dolaşıyorsak, ilk gitmiş olduğumuz mekanlarda da muhtarlarımızı ziyaret edip muhtarlarımızdan pratikte karşılaşmış oldukları sorunları bize ilettiklerinde biz de onunla meşgul olmak zorundayız” şeklinde konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız